Big L

Sursă foto: www.genius.com

 Lamont Coleman, mult mai bine cunoscut sub numele de Big L, este unul dintre cei mai reprezentativi artiști ai culturii hip-hop, numărându-se printre artiștii favoriți ai ascultătorilor muzicii realizate în perioada anilor ’90. Cariera sa de MC a început în anul 1991, când a format grupul Children of the Corn, alături de Killa, Murda Mase și Bloodshed, dar și datorită demo-urilor pe care acesta le-a înregistrat în perioada respectivă, câteva fiind extrase din cadrul materialului său de debut, intitulat „Lifestylez ov da Poor & Dangerous”.

 Acest album reprezintă singurul material lansat de către Big L în timpul vieții sale, apariția sa pe piață având loc pe data de 28 martie 1995, prin intermediul Columbia Records. Tracklist-ul este compus din 12 piese în cadrul cărora se regăsesc artiști precum Kid CapriTerra, Herb McGruff, Buddah Bless, Big Twan, Killa Cam, Trooper J, Mike BoogieLord Finesse, Microphone Nut, Jay-ZParty Arty & Grand Daddy I.U. Producția audio a fost realizată de către Buckwild, Lord Finesse, Showbiz și Craig Boogie.

 Conform Nielsen SoundScan, acest album a fost vândut în 200,000 de copii până în anul 2000, debutând, în momentul lansării, pe locul 149 în US Billboard 200 și pe locul 22 în R&B/Hip-Hop Albums.

 Tracklist-ul arată în felul următor

Put It On 3:36
MVP 3:40
No Endz, No Skinz 3:29
8 Iz Enuff 4:59
All Black 4:21
Danger Zone 3:36
Street Struck 4:09
Da Graveyard 5:24
Lifestylez Ov Da Poor & Dangerous 3:21
I Don’t Understand It 4:20
Fed Up Wit The Bullshit 3:52
Let ‘Em Have It „L” 3:50

 Acestea fiind spuse, vă invit să ascultați albumul „Lifestylez ov da Poor & Dangerous”, pentru a îl comemora pe Big L și contribuția sa adusă asupra culturii hip-hop: