Azi la RadioONMusic il avem ca invitat la un interviu pe Aforic, unul din membrii Facem Records. Mai jos, puteti citi interviul in care puteti afla mai multe informatii despre artist si despre multe altele. Nu uita sa dai un click pe titlu pentru a citi interviul. (continuare...)


 Salut Aforic! Inainte sa incepem, ce mai faci ?

Aforic: Salut. Sunt bine, am foarte multe de facut in perioada asta si ma tin departe de casa.

Care e cel mai bun vers pe care l-ai scris vreodata ?

Aforic: Nu am un vers aparte care sa reprezinte “axis mundi-ul” meu liric. In general toate versurile pe care le scriu imi plac. Am foarte multe versuri scrise insa ne-inregistrate, deci as putea cita ceva de acolo, numai ca as confuza cititorii.

Te-ai duelat vreodata in versuri cu alt hip hop-er ?

Aforic: Depinde la ce te referi cand spui hip hop-er. Majoritatea adversarilor mei se purtau hip hop, haine largi, bandane, sepci. Dar da, m-am duelat cu hip hop-eri, ani buni chiar.

La ce varsta ai cantat pentru prima oara pe o scena si ce ai simtit dupa aceea ?

Aforic: In 1998 am cantat stand jos la o masa, intr-un local, am facut doar proba de sunet, pe care am inregistrat-o pe o caseta si uite asa am realizat si prima mea inregistrare oficiala.

Cum ai ajuns sa faci parte din labelul Facem Records ?

Aforic: Cu Doctoru si Cedry2k m-am cunoscut prin intermediul lui ADN, dupa care a urmat o perioada in care cu tot label-ul Facem Records + foarte multi altii am ars-o la mine la garsoniera unde locuiam cu Dragonu. De atunci am ramas foarte buni prieteni.

Facand parte din Facem Records , ai avut mai multe facilitati decat independent ?

Aforic: La Facem Records fiecare isi croieste masura ideala pentru o reteta de succes. Suntem mai multi si asta e bine pentru ca ne folosim de informatiile, relatiile si multe alte lucruri ce tin de fiecare in parte.

Cum ti-ai caracteriza pe larg abordarea muzicala si crezul artistic ?

Aforic: Eu scriu versuri pentru ca asta vreau sa fac. Cred ca toate astea tin de genetica fiecaruia. Abordarea e una pasnica, desi mesajele sunt foarte directe.

Care e cea mai importanta lectie pe care ai invatat-o si aplicat-o in cariera ?

Aforic: Daca muncesti prea mult nu mai ai timp sa faci bani.

Ce planuri ai pentru 2010 ? Si muzicale si profesionale …

Aforic: Profesional inca sunt inginer constructor, iar musical deocamdata nu am un plan ca Marshall. In orice caz inca merg la studio o data, de 2 ori pe saptamana. Lucrez la studio-ul meu din beci.

Urmaresti ce se scrie despre tine pe internet ? Daca da : Te influenteaza intr-un fel ?

Aforic: Citesc cand am ocazia. Nu ma influenteaza mai deloc. Insultele gratuite ma supara tare de tot si actionez in sensul asta de fiecare data cand dau pe afara.

Pentru ca in Romania, cumpararea albumelor este o problema, te gandesti sa iti vinzi materialele in format digital ?

Aforic: Nu m-am gandit la asta niciodata. Nu prea sunt eu mare digital-ist sa pot sa-mi fac un plan de marketing in raport cu tehnologia. Sunt de moda veche cand vine vorba de muzica ce trebuie acceptata de istorie. I-as obliga pe toti sa scoata pe vinil.

Care este concertul pe care nu o sa-l uiti niciodata si de ce ?

Aforic: Au fost super multe concerte tari de tot pe care n-o sa le uit niciodata, dar cele mai tari au fost in vremea in care mergeam cu Atacuri de Panica, impreuna cu Dragonu, prin toata tara. Eram uimit cum lumea ne cheama la ei in oras doar pentru a ne vedea cum facem freestyle. Era un fenomen nou in Romania si noi il reprezentam “for real” fara nici un stress sau rezervare. A fost odata un concert la Piatra Neamt, prin 2006 cred, unde am aruncat cu Dragonu sala in aer si urcau Mc-ii pe scena unu dupa celalalt sa fie transati de Atacuri de Panica. M-am simtit mandru ca fac asta !

Cum tii legatura cu ascultatorii tai ? Ai un cont de twitter, facebook…

Aforic: Am legaturi stranse cu toata lumea. Nu sunt genul anti-social, dar nici nu accept orice. Am niste conturi deschise unde vorbesc cu lumea. Hai sa le scriu si aici:
Cont de myspace: www.myspace.com/aforic
User de Facebook: Emil Teleaga
Id Yahoo!: ratabilities

Iar in final, ce parere ai despre RadioONMusic.ro ? Un mesaj pentru cei care vor citi acest interviu.

Aforic: RadioONMusic e bine. Tineti-o tot asa.
Cat despre mesaj / e ca la dresaj /
Stiu multi reparashi/ care sunt repari lasi /
Neautorizati ca un garaj / vor sa fie sus ca un sherpash /
Da’ dracii grasi / n-au anturaj si put a grajd .

Mersi!
Multa pace.