interviu cumicu

După o lungă perioadă în care nu a mai lansat nimic pe plan personal, Cumicu ne pregătește în 2015 un nou material ce se intitulează ”Gravissimo Forte (Pentru Dan Luca). Mai multe detalii despre acesta veți putea citi în interviul acordat de Cumicu site-ului nostru.

Marian Selegian: Au trecut 5 ani de la ultimul album, ce s-a schimbat de la „Un nenorocit” și până acum?

Cumicu: Salut! În primul rând tuturor cititorilor! 5 ani de la ultimul album solo long play. A mai fost un E.P. „C4” și un alt L.P. cu Unu Doi alături de Ais The Chef sub numele „Audioteca”. Acel album special dedicat celor care caută rapul curat din România. Ce s-ar fi putut schimba? În primul rând am renunțat la narcotice și alte lucruri care îmi ocupau timpul, dar mult mai important decât atât am renunțat să mai pierd timpul. Care consider ca e una din cele mai mari realizări pe plan personal.

Marian Selegian: Pe facebook ai anunțat numele următorului album ce va fi lansat în 2015, de unde acest nume ”Gravissimo Forte (Pentru Dan Luca)”?

Cumicu: Gravissimo pentru că e un album cu tema gravă, așa cum am obișnuit lumea, dar nu prea grav ci doar aromat cu gravitate, as zice chiar gravitație. Forte pentru că, indubitabil, e în forță. Iar Dan Luca cel mal bun prieten al meu de până acum.

Marian Selegian: Cine este Dan Luca și de ce este pentru el?

Cumicu: Dan Luca m-a ajutat să trec peste barierele care-mi țineau mintea în spate și m-a motivat să fac albumul acesta. Probabil fără el eram în pușcărie sau în cavou.

Marian Selegian: De ceva timp nu am văzut atâtea track-uri la un album, cum de te-ai gândit să conțină 28-30 de track-uri când trăim în ”epoca maxim 10”?

Cumicu: Da. De mult timp. Cam de la „În dulcele stil clasic”. Eu trăiesc în timpul meu, spațiul meu, eu sunt mereu eu, iar ăsta va rămâne rapu’ meu. Nu mă obișnuiesc cu anotimpurile ce sunt plantate de restul MC-iilor din țară. N-am făcut-o niciodata și nici n-o s-o fac. Mai degrabă ei în pasul meu. Amin!

Marian Selegian: De ce crezi că sunt atât de puține piese pe majoritatea albumelor lansate recent?

Cumicu: Nu știu care sunt ultimele albume lansate recent. Sincer. Și mai sincer de atât … nici nu mă prea interesează. Numiți-mă ignorant. Am motivele mele să fiu așa. N-o fac gratis. E înspre binele diversității din muzică. Cel mai probabil vor să lanseze materiale cât mai repede ca să poată să scoată capul în față și să organizeze turneele de lansare. Fast food sau fast music. Nu acuz, până și ”Audioteca” a avut doar 13 trackuri și admit ca Gravissimo Forte e un album extins. Eu am decis să fac asta. Pentru că… așa îmi place mie!

Marian Selegian: Pentru cei care nu au văzut încă colaborările de pe material, care sunt numele ce vor apărea și pe ce bază te-ai axat pe aceștia?

Cumicu: Am postat colaborările pe pagina oficiala de facebook. Cele concretizate. Refuz să mă pronunț până nu am în față scheletul final al albumului.

Marian Selegian: Cum te-ai gandit sa promovezi acest material? Cum il vei distribui?

Cumicu: Ca pe vremuri. Nu eu îl voi distribui, ci oamenii care-mi sunt aproape și cărora le sunt aproape prin muzica asta. Nu am nicio tactică în afara mediului online cu acest album încă.

Marian Selegian: Când să ne așteptăm la primele piese lansate de pe acest material?

Cumicu: Martie, 2015.

Marian Selegian: Mulțumim pentru timpul acordat!

Cumicu: Numai bine!