In Extremis

In Extremis au decis să ne plimbe prin „Ţara Minunilor”. Cum ar putea să o facă mai bine decât prin muzică? Au pus cap la cap o listă de track-uri şi se pregătesc de lansarea materialului. Am profitat puţin de ocazie şi, acum câteva zile i-am tras puţin de limbă pe Esra şi Swift pentru a afla mai multe detalii despre stadiul actual al activităţii lor muzicale. Băieţii au fost, ca de obicei, deschişi şi amabili, optimişti şi cu zâmbetul pe buze, pe scurt, a fost o plăcere să discut cu ei. Haideţi să vedem ce-a ieşit de data aceasta.

Tami: Salut băieţi! De câteva zile se zvoneşte că pregătiţi intens lansarea albumului vostru de debut. L-am considerat un motiv destul de bun să stăm puţin la “taclale”. Trebuie să recunosc că sunt foarte curioasă de ce aţi ales numele “Ţara Minunilor”. Are vreo legătură, cât de mică, cu povestea lui Lewis Caroll?

In Extremis: Bună! Zvonurile sunt adevărate dar numele albumului nu are nici o legătură cu celebra poveste. L-am ales mai mult că referire la viaţa noastră de zi cu zi, şi de ce nu, ca o aluzie la ţara noastră.

Tami: De curând aţi lansat piesa Prolog, despre care aţi declarat că este un intro al materialului. Cum aţi ajuns la colaborarea cu Cătălin, despre care toţi ştim că activează într-o trupă rock (Coma).

In Extremis: Negativul asta ne-a lovit grav încă de când ni l-a dat Megiddo. Primul lovit am fost eu (Esra), am scris, i-am trimis lui Swift, a fost şi el inspirat dar parcă simţeam că piesă asta merită şi mai mult. Atunci l-am abordat pe Cătălin, i-am trimis strofele noastre înregistrate, şi după ce şi-a pus şi el amprenta asupra piesei, a ieşit ce auziţi azi.

Tami: Sunt curioasă să ştiu ce surprize mai aveţi pentru fanii voştri în perioadă imediat următoare.

In Extremis: În primul rând, prima surpriză este o piesă pe care vrem să o lansăm zilele astea. Este o colaborare cu El Nino. De asemenea, pregătim un clip cu un invitat surpriză la o piesă care este puţin scoasă din contextul albumului în comparaţie cu celelalte piese, dar care, sperăm noi, să fie foarte bine primită de ascultători.

Tami: Cui se adresează noul vostru album? Intenţionaţi prin piesele voastre să atingeţi şi o altă categorie de ascultători prin mesajele pe care le transmiteţi?

In Extremis: “Ţara Minunilor”se adresează tuturor. Prin piesele şi mesajele transmise vrem să ajungem acolo unde trebuie să ajungem, mai exact la cei care au urechi să ne asculte. Nu intenţionăm să atingem o anumită categorie de ascultători, piesele noastre fiind pentru toată lumea care apreciază muzica bună.

Tami: Încă nu este disponibil tracklist-ul materialului, motiv pentru care voi îndrăzni să vă întreb câteva detalii despre “Ţara Minunilor”. Câte piese aţi selectat pentru album? Dintre acestea, care este piesa voastră de suflet şi de ce?

In Extremis: Materialul este format din 14 track-uri. Fiind toate făcute cu suflet, ne este greu să alegem una preferată. Toate sunt bucăţi din noi, aşa că, vă lăsăm pe voi să decideţi care vă este mai dragă.

Tami: Ce artişti au fost invitaţi pentru colaborare? Există vreun artist cu care aţi fi dorit să lucraţi pentru material şi nu aţi reuşit acum?

In Extremis: Pentru colaborări am decis să lucrăm cu oameni pe care îi apreciem şi care s-ar potrivi cu noi pe filmul materialului. Mai exact, am colaborat cu: El Nino, KaTaNa, Praetor, Cătălin (Coma), Reiki, DJ Bjam, DJ Misu, DJ Sfântu, XPL şi desigur cu fraţii noştrii din SickSound. Iar dacă este cineva cu care nu am reuşit, nu este timpul pierdut ;)

Tami: Din portofoliul căror producători v-aţi ales instrumentalele de această dată?

In Extremis: Din punctul acesta de vedere am fost foarte norocoşi. Am dat peste oameni mai mult decât talentaţi şi deschişi în a colabora cu noi. Tot respectul nostru pentru: DallasSpan, Havana, Ceinaru Beats, Kenzo, Spot şi, nu în ultimul rând, Megiddo.

Tami: Vă lansez o mică provocare. Descrieţi în maxim 3 cuvinte “Ţara Minunilor”.

In Extremis: Uită-te în jur!

Tami: Haideţi să “deviem” puţin de la subiect. Cum a evoluat In Extremis în ultima perioadă?

In Extremis: Cred că cei mai în măsură să răspundă la această întrebare sunt ascultătorii. Din punctul nostru de vedere, de la “Extreme” (2010), până la “Ţara Minunilor” (2013), era imposibil să nu existe o evoluţie, nu? Doar sunt 3 ani la mijloc. Fiecare piesă reprezintă o cărămidă pusă la temelia evoluţiei. Pentru cei mai curioşi, îi invităm să asculte cele două materiale, şi îşi vor da seama cu siguranţă.

Tami: Ştiu că versurile voastre au o tentă foarte personală. Dacă ar fi să alegeţi un film care să descrie viaţa voastră, care ar fi acela?

Swift: The pursuit of happiness

Esra: Alfie (Jude Law madafackaaa)

Tami: În urmă cu mai puţin de o lună a fost lansat materialul SickSound Atenţie, se închid uşile. Cum a fost acesta primit de public şi care au fost reacţiile venite după concertul de lansare din Kulturhaus?

In Extremis: Din câte am obsevat, a fost foarte bine primit de public iar de reacţii încă ne bucurăm, dat fiind faptul că a trecut foarte puţin timp de la lansarea lui.

Tami: Ştim deja că, pe 20 iunie, va avea loc concertul de lansare al albumului “Ţara Minunilor”. Unde va avea loc şi cam ce v-ar plăcea să se întâmple pentru a o considera o seară specială?

In Extremis: Pe 20 iunie, “Ţara Minunilor” se va muta în B52. Singura noastră dorinţă pentru această seară este că toţi cei care vin, să se simtă bine şi să rezoneze cu muzica noastră.

Tami: Aveţi vreun “ritual” înainte de a urca pe scenă? Există vreun lucru pe care îl faceţi înainte de concert pentru a scăpa de emoţii?

In Extremis: Sacrificăm o virgină! :) Nu avem nici un ritual anume, doar încercăm să găsim calea cea mai bună pentru a-i face pe cei prezenţi să se simtă bine.

Tami: Transmiteţi un mesaj sau lansaţi o invitaţie ascultătorilor voştri şi cititorilor noştri care să îi convingă să fie pe 20 alături de voi.

In Extremis: Vă aşteptam pe data de 20 iunie în B52 să ne distrăm şi să descoperim împreună “Ţara Minunilor”

Tami: Vă mulţumesc pentru timpul pe care ni l-aţi acordat. Ne revedem la concertul de lansare.

In Extremis: Noi îţi mulţumim :)