Azi la RadioONMusic il avem ca invitat la un interviu pe artistul Kalcedonik din Bistrita. Va invit mai jos sa-l cititi pentru a afla informatii noi despre artist. Nu uita sa dai un click pe titlu pentru a citi interviul. 1. Salut Kalcedonik ! Hai sa incepem cu intrebarea aia care o intalnim prin toate interviurile, de ce Kalcedonik? ?

Pseudonimul cu care ma prezentam pe scena si in cercul de prieteni era  kuky. Dupa ce a inceput sa ia amploare proiectul in care am intrat adica cultura Hip-Hop si ramura supranumita Rap, mai multi prieteni m-au certat pe subiectul acesta si mi-au spus sa-mi schimb nick name-ul in altceva pentru  ca suna a nume de papagal sau de caine.Uitandu-ma pe Discovery am vazut un documentar despre pietre semipretioase iar acol am auzi prima data despre piatra numita „Calcedonie” iar eu am modificat cateva litere si a reesit „kalcedonik”.

2.Stiu ca esti membru in mai multe crew-uri, hai sa le enumeram si sa imi spui cine mai fac parte din ele?

-Boierii Nordului :(Fobix(Radio Urban Bistrita) ; Daxx,kalcedonik si Zellu(Fentam Terra) ; Cos (Producator); Hoha & Produsso(Strict) ; D.R.O.G.(Lori G.& Russo) ; Russo(La Stou) ; Alex Nagy

-Pandora Sound : Gheoo & Instru – Tg Mures ; Cane Corso (Colorado,Alter Ego si Dj Sauce)- Tg Mures ;Voicecutz- Bucuresti ; kalcedonik si zellu (Fentam Terra) – Bistrita    

3.Cum au decurs filmarile la videoclipul „Boierii Nordului”?

A fost foarte tare ,am luat cateva lazi de bere si impreuna cu niste prieteni i-am dat drumu. A durat aproximativ 8 ore pentru ca am folosit vreo 6 locatii.

4.Ai fost multumit de el ?

Am fost foarte multumit ca a prins si in alte orase.Ideea era sa fie pentru Bistrita.Am avut un feed back foarte bun in Cluj; Alba-Iulia ; Toplita si bineinteles in orasul de unde provenim.

5.Ai lansat acum ceva timp albumul “Vulgaria“, ne poti spune cateva detalii despre acest material?

Dupa multi ani de încercari si repetitii iar dupa aproximativ 7 ani de munca serioasa si antrenamente in aceasta ramura am placerea si  bucuria c-a in luna ianuarie 2010 sa fie lansat primul meu album intitulat „Vulgaria” mai pot sa-i spun si copilul meu sau cartea mea de versuri puse pe tobe pentru ca reprezinta toate ideile mele din anii precedenti.Acest album contine 21 de titluri , am placerea sa spun ca in spatele acestui album a stat o armata intreaga si vreau sa spun despre partea tehnica:
-01. Productia a fost asigurata de fratele meu vitreg Zellu coleg si de trupa „Fentam Terra”, la productie mai am placerea sa-i amintesc pe:Cos,Lori G.(Boierii Nordului),
Gheoo(Pandora Sound),Instru(Pandora Sound)Phosilla&Xella Nam,Cortex,Stri-k-tzii(Obscen Records)
-02.Am invitat pe acest album numai prieteni, vreau sa amintesc in primul rand pe baietii din Boierii Nordului :(Fobix(Radio Urban Bistrita),Daxx(Conflict),Zellu(Fentam Terra),Cos Hoha&Produsso(Strict),D.R.O.G.(Lori G.& Russo);Russo(La Stou).Dupa aceea: Xela Nam(UZR.Ro) Nanu,Stri-k-tzii(Obscen Records),Dan(Blaj),Cortex,Mario Bros,Denis,Ferinus Narro(Akademia Subterana) si Gheoo(Pandora Sound)

6.Cum a fost la lansare? Sau la concertele de dupa?

A fost nebunie la lansare dar si la concertele pe care le-am avut in alte orase.Pe aceasta cale vreau sa le multumesc prietenilor mei care au stat in primu rand si oamenilor care au venit si au socializat  devenind prieteni.
PS: Nu ma asteptam sa fie primit chiar asa pentru ca ii un album mai mult social – politic.

7.Ai fost multumit de vanzari?

Da am fost foarte multumit :-p si aici o sa auzi cuvintele „nu ma asteptam”.A fost ok si ma face sa-i dau bice in continuare

8.Ce planuri ai in viitor?

Pe viitor vine albumu Boierii Nordului si Fentam Terra la care se lucreaza intens

9.Exista miscare in Bistrita?

Exista betie in bistrita dar si mc buni, stam prost cu seriozitatea.Pe viitor o sa iasa
ceva materiale foarte bune parerea mea.Eu zic intr-un final ca exista miscare

10.Ce parere ai despre faptul ca hip hop-ul incepe sa ajunga pe radio/tv ?

Am o parere foarte buna si sper ca pe viitor sa fie iarasi emisiuni tv despre cultura Hip-Hop

11. Ce parere ai despre promovarea online ?

Eu am o parere buna pentru ca ma ajuta sa ma promovez,pentru a primii critici constructive

12.Cu ce MC ai vrea faci featuring?

As dorii sa fac colaborari cu multi artisti dar nu vreau sa fac colaborari cu MC, ci cu prieteni,
sa fac featuri numai pentru renume si reclama nu ma incanta.Imi plac multi Mc dar inca nu am reusit sa
ciocnim un paharel si sa socializam.

13.Unde te poate gasi lumea?

Daca lumea vrea sa ma gaseasca ma gaseste pe www.myspace.com/fentamterrasound

14.Unde mai poate fi gasit albumul si la ce pret?

Albumul „Vulgaria” se poate gasii pe www.boieriinordului.ro sau www.urbanbistrita.ro daca vrei sa ma sustii.Se mai poate gasii gratuit si aici.

15.O vorba pentru cititori, dar si pentru fanii Kalcedonik?

Pace si multa dragoste va doresc in familie si in interior. Mult respect si multa bafta in cea ce faceti. Daca cumva poti sa asculti muzica, asculta Hip-Hop ca este o muzica plina de sentimente si stari care in ultima vreme incepe sa se creeze cu mult profesionalism. Multumesc ca va-ti indreptat atentia spre mine si va multumesc pentru interviu. PS: Hai sa cumparam originalul.
Multumim mult.