Pe sfârşitul acestui an vă prezentăm un nou interviu alături de Nane, în care vorbim despre noua sa piesă „Noi 2„, ce este în colaborare cu George Hora, dar şi despre pasul în față pe care l-a făcut alături de Red Clover Media. Nu în ultimul rând, avem veşti despre materialul „Memento Mori„, ce urma să fie lansat în acest an, dar mai multe detalii găsiți în interviul acordat site-ului nostru BlackSheepSound.

mSc: Salut Nane, ne-ai cam luat prin surprindere cu „Noi 2”, care este în colaborare cu George Hora. Cum s-a ajuns la această piesă? Povestește-ne puţin despre ea și spune-ne dacă trebuie să ne așteptăm la un videoclip?

Nane: Mă bucur să aud. A luat naştere ca orice altă piesă, din trăiri proprii. Apoi, neavând un refren și cunoscându-mă cu George, mi-am dat seama că s-ar potrivi perfect pe piesă. Și mă bucur că nu m-am înșelat. Videoclipul va apărea imediat după sărbători.

mSc: Am văzut că piesa este sub egida Red Clover Media, un label care a mai deschis câteva uşi spre televiziunile/radio-urile românești. Crezi că acesta este pasul cel mare? Și ce recomanzi artiștilor, pentru a reuşi şi ei această urcare spre un alt nivel?

Nane: Cei de la Red Clover Media sunt prietenii mei şi totodată, casa de discuri care a semnat piesa asta. Este un pas în față, clar. Se poate observa asta din feedback-ul piesei.

Artiștilor le recomand foarte multă muncă și seriozitate. În muzică, rezultatele nu apar peste noapte. De asta, rap-erii dispar la fel de repede cum apar. Trebuie să insiști mereu și să fii perseverent, dacă îți dorești să faci muzică în adevăratul sens al cuvântului.

mSc: Cum l-ai descrie pe Nane din 2008, față de cel din 2012? Mulți fani au susținut că ai evoluat și te apreciază, dar e o mână de oameni care nu sunt atât de încântați și au păreri negative. Ai stat vreodată să urmărești feedback-ul pieselor

Nane: L-aș descrie ușor imatur și destul de teribilist din cauza vârstei. Dar la fel de sincer ca în 2012.  Da, da, mă uit pe internet. Îmi place să păstrez legătură cu oamenii care mă susțin.

mSc: Ce le răspunzi celor care te întreabă „Unde e vechiul stil Nane?”?

Nane: Pe mine nu m-a întrebat nimeni asta, până acum. Dar îți răspund ție, dacă vrei. E simplu. Eu fac asta concret, de când aveam 15 ani. Imaginează-ți câte lucruri am învățat de atunci şi până acum. Imaginează-ţi câte treburi am experimentat. Care ar fi logica să am acelaşi flow şi aceleaşi subiecte de piese ca la 16-17 ani? În viață sunt perioade și perioade€… Eu fac muzică exact aşa cum o simt. Nu m-am gândit nici măcar o clipă că trebuie să fac o anumită schimbare pentru vreun anume target sau mai știu eu ce. Atunci aia simțeam să cânt. Acum simt alte lucruri. Totul a venit natural.

Iar tipii ăștia de pe net care „sunt revoltaţi „că la 21 de ani nu sun ca la 16, sunt exact aceeași care în 2007-2008 mă înjurau că „fur” beaturi și că sunt din Orșova.

Tot ce pot să le zic e să se plângă pe internet.

mSc: Ultimele două piese sunt producții CPR Production. Vei continua și pe viitor pe această cale? Stilul CPR, chiar e pe aceeași linie cu tine.

Nane: CPR Productions sunt prietenii mei și produc foarte fin. Bineînțeles că vom mai lucra împreună pe viitor. Avem multe piese în lucru deja.

mSc: După atât de multe piese lansate, când vine albumul? Este vreo piesă lansată până în prezent ce va fi regăsită și pe material? Cam ce vei dori de la acesta? Ce va dori să transmită?

Nane: E încă devreme să vorbesc despre asta, dar ok. „€œNOI 2” mi se pare, cu siguranță, o piesă de album. Când va începe să prindă o formă mai concretă, o să mă hotărăsc și ce piese deja lansate vor intra pe el.

Albumul va fi o oglindă a tuturor stărilor prin care trec, iar unicul său scop e de a face părul să se ridice pe mâini. Bine, poate nu unicul. Vreau să fie un material complex, care să plimbe oamenii prin toate stările prin care am trecut eu atunci când l-am conceput. Vreau să fie genul ăla de album pe care să vrei să-l asculți și acasă şi în căşti pe stradă şi în maşină. Să aibă tot ce trebuie în el.

mSc: Cum vei alege să-l distribui în țară? Te-ai gândit vreodată să lansezi albumul alături de un ziar? Ce părere ai despre această modalitate de promovare?

Nane: E încă devreme să discutăm despre asta, ți-am spus. Cu atât mai mult despre distribuție. Ca idee, mi se pare marfă. Sunt sigur că vom găsi o soluție pentru a-l pune la dispoziția tuturor și la un preț accesibil.

mSc: Pânムva apăƒrea materialul, vei mai lansa single-uri?

Nane: Nu cred că e cazul să mă întrebi pe mine asta. Știi bine ce ritm am eu la scos piese. Chiar dacă aș avea piesă la radio, pe internet tot aș pune muzică. Pentru că radiourile nu difuzează chiar orice. Iar eu nu pot face muzică în funcție de ce se difuzează pe radio. Eu fac exact ce simt și ce vreau.

mSc: Prin vară ne spuneai că „Memento mori” este 90% finalizat, dar iată că mai este puțin din 2012 și albumul nu a fost lansat. Când preconizezi lansarea sa? Pentru necunoscători albumul va fi lansat cu Doddy.

Nane: „€œMemento mori” nu mai este de mult o prioritate, nici pentru mine, nici pentru Doddy. Atât eu, cât și el, avem proiecte mult mai importante de care trebuie să ne ocupăm. Nici nu am mai discutat pe tema asta. Într-adevăr, știu că materialul era aproape gata. Însă, între timp, el a semnat cu o casă de discuri, iar din cauza asta, lucrurile au început să se miște un pic mai greu cu albumul nostru independent. Așa că rămâne în stand-by deocamdată.

mSc: Probabil 2012, a fost cel mai bun an pentru tine, ce ne rezervă Nane pentru 2013?

Nane: 2012 a fost un an ok. 2013 va începe cu lansarea videoclipul „€œNOI 2”. Nu plănuiesc decât să scot muzică bună în anul următor. E tot ce pot promite!

mSc: Cum crezi că va evolua hip hop-ul în următorii cinci ani? La ce nivel îl vezi? Și cel mai important, unde-i vezi pe artiștii români ai acestui gen, chiar și pe tine?

Nane: Va evolua foarte frumos, clar. Chiar vorbeam zilele trecute cu cineva, câte influențe rap sunt pe piesele de la radio. Ceva incredibil! Majoritatea pieselor ce rulează acum, au tobe rap și colaborări cu artiști rap. Mă bucur foarte tare că prinde o popularitate din ce în ce mai mare această cultură.

Sper să aibă parte de succes toți cei care muncesc pentru ceea ce își doresc. Despre mine n-aș vrea să vorbesc, că în interviul asta nu încap nici 10% din planurile mele :)).

mSc: Un ultim mesaj pe anul 2012, pentru fanii tăi și vizitatorii BlackSheepSound?

Nane: Sărbători fericite! Ne auzim pe facebook, twitter, instagram si www.nane.ro!