PRAETOR

BlackSheepSound vă prezintă un nou interviu exclusiv. De data aceasta este vorba de Praetor. Cel mai probabil, toată lumea care ne vizitează știe despre Praetor. Are două materiale cu VeritaSaga – „Punct și de la capăt” și „Cu alți ochi„, iar alte două materiale solo – „Nomad” și „Restul păstrează restul„. O perioadă destul de îndelungată, Alex Popa (Praetor) a fost plecat în Australia, de unde a revenit datorită unor diferite iubiri, care nu i-au adus niciun profit din punct de vedere material, însă sufletește se află exact unde își dorește.

Am rămas plăcut surprinși de sinceritatea cu care ne-a vorbit artistul, dar vă lăsăm pe voi să vă convingeți de acest lucru în interviul luat de colegul nostru, Vlad Marina. Lectură plăcută!

Interviu Praetor @ BlackSheepSound:

Vlad: Salutări Praetor! Mulțumim că ai acceptat să povestești cu noi.

Praetor: Noroc! Cu multă plăcere.

Vlad: Cu ce s-a mai ocupat Praetor în ultimul timp?

Praetor: Sincer? Am încercat să găsesc modalități de a mă întreține financiar făcând muzică așa cum îmi place. Nu pot să spun că am reușit.

Vlad: Există diferențe între Praetor și Alex Popa? Din punct de vedere al activităților și chiar al viziunii asupra anumitor lucruri din viață..

Praetor: Cred că de multe ori Praetor e cel mai sincer Alex Popa posibil. Praetor e visul lui Alex Popa, viziunea lui, o clădire cu multe etaje care trebuie menținută și îmbunătățită, constant.

Vlad: Să trecem la muzică.. Ce ne mai pregătești în viitorul apropiat? Ai de gând să scoți un nou material solo?

Praetor: Am să lansez ceva single-uri. Când am să consider că este momentul, o să dau drumul și la album. De altfel, cred că va fi ultimul album în care am să laș „vocea clasică” să mai spună câte ceva. După, am să continui pe partea cântată, exclusiv.

Vlad: După părerea ta, care dintre albumele „Restul păstrează restul” și „Nomad” a fost mai apreciat de către public?

Praetor: Eu cred că au fost amândouă apreciate. În ce măsură nu pot să vă spun. Au fost la o scară foarte restrânsă în schimb, găsite, ascultate, etc. Am lipsit din țară la momentul schimbului de generații și de ce să nu recunosc, multă lume nu știe cine e, cum arată și că face muzică încă, Praetor.

Vlad: Știm că VeritaSaga a avut în primăvară un concert aniversar. Cum ți s-a părut reacția publicului la acel concert?

Praetor: A fost foarte mișto reacția. Într-o perioadă în care artiștii aveau probleme cu slaba prezență a publicului, am reușit să umplem un club și să ne simțim bine, împreună cu oameni frumoși. Reacția a fost una neașteptată, sincer să fiu. Ne așteptam la mult mai rău.

Vlad: Apropo de VeritaSaga, trupa mai activează în acest moment? Există vreun proiect ascuns de care noi nu știm?

Praetor: Nu pot să spun că activează și nu aș vrea să dau detalii. Dacă există un proiect ascuns, atunci, să vorbim despre el l-ar face mai puțin ascuns, nu? Asta dacă există acest proiect…

Vlad: Sunt diferiți ascultătorii VeritaSaga de ascultătorii Praetor?

Praetor: Da și nu. Cred că am adăugat la vechii ascultători, unii noi. Sper ca ascultătorii Praetor să fie un pic mai optimiști decât ascultătorii VeritaSaga.

Vlad: Știm că ai fost plecat o bună perioadă de timp în Australia. Ce te-a făcut să te întorci în România, având în vedere condițiile inferioare de trai de la noi?

Praetor: Eh, m-am întors în România din cauza a două povești de dragoste. Una pentru o fată și una pentru muzică. Acum sunt într-un moment când mă îndoiesc că am făcut treaba așa cum trebuia să o fac, dar așa sunt idealiștii.. merg până la faliment cu visele lor.

Vlad: Pe facebook ai întrebat lumea cu cine ar trebui să faci o colaborare pe viitor. Dragonu’ a ieșit „câștigător”. Există vreo șansă să scoateți o piesă?

Praetor: Da, clar. Dacă găsim un subiect pe care să picăm amândoi, e ok.

Vlad: Tot pe facebook, ai avut o tentativă de a scoate un lanț de haine, pe lângă tricoul cu VeritaSaga. Este posibil să apară hainele respective?

Praetor: Ah! Nu era o tentativă. A fost un fel de concurs, organizat din proprie inițiativă, de design. Au ieșit niște chestii foarte tari. Poate pe viitor le vom pune în practică. Rămâne de văzut dacă se strânge un buget pentru așa ceva. Eu le-aș face.

Vlad: Hades Records. Ce se mai întâmplă cu label-ul Hades Records, al cărui membru știm că ești?

Praetor: Sincer să fiu, am rămas membru onorific. Au rămas, la ultima numărătoare, numai 3 oameni care încă șopteau numele Hades și vroiau să păstreze viu numele. Eu nu eram unul dintre ei. Sunt membru al Libernote Music, acum. E un label pus pe picioare de prietenul meu bun Undoo.

Vlad: Recomandă-ne trei artiști de muzică Rap din România și trei artiști de muzică Rap din străinătate pe care tu îi asculți.

Praetor: România – Norzeatic, Chimie, raku. De afară – Jay-Z, Atmosphere, Mos Def.

Vlad: Încă o dată îți mulțumim pentru amabilitate. Vreun mesaj pentru cititorii BlackSheepSound?

Praetor: Pace și dragoste și stai cu ochii pe pagina oficială Praetor! Ah, și nu te mai aștepta să organizăm concerte, dacă nu vii.. că ne înveți prost și nu mai facem. E atât de simplu!
Mulțumesc din suflet celor care susțin Praetor și Veritasaga, cumpărând materialele și venind la concerte. One!

Puteţi urmări activitatea muzicală al lui Praetor aici.

* Artwork realizat de Răzvan Petrescu.