Azi la RadioONMusic il avem ca invitat la un interviu pe Redstar, un mc nascut in Elvetia cu origini romanesti.Va invit mai jos sa-l cititi pentru a afla informatii noi despre artist. Nu uita sa dai un click pe titlu pentru a citi interviul. (continuare…)

Salut Redstar ! Pentru inceput spune-ne cateva cuvinte despre tine. 

Redstar: Sunt un mc nascut in Elvetia, ambii pariniti find romanii. Am crecut cu doua culturi, cea romaneasca si cea franceza, find nascut in partea franceza a Elvetiei. Am studiat in Geneva pana am luat masteratul la facultate. Muzica practic de mult timp, chiar de mic practic pianul si chitara. Rapul imi placea de mult, de cand aveam 12 ani dar numai pe la 18 ani m-am apucat mai serios. Am facut cunostinte cu un crew de mc’s si am inceput si sa dau versuriile mele. Acum lansez primul album numit „Quitte ou Double” care o sa fie disponibil si pe net.

Cum te-ai apucat de muzica, De ce ai ales Hip-Hop-ul si unde ai cantat pentru prima oara ?

Redstar: Pai m-am apucat serios cum spuneam mai sus destul de tarziu adica la 18 ani, dar am vrut sa fiu serios in treaba asta. Am o fire mai perfectionista si am muncit mult sa creez stilul meu. Am ales hip-hop-ul sau de fapt poate el m-a ales, adica era epoca cea mai tare pe la noi prin ’98 si eu prinsesem perioada aceea care era perioada de aur in Franta si m-a rupt. Dupaia a mai venit si Dre in 2001 si nu stiu acolo a fost revelatia.

Ce ne poti spune despre ultimul album ? Ce reprezinta pentru tine ? Cu cine ai colaborat pe acest album pe partea de productie dar si pe partea de mc’s ? 

Redstar: Albumul care vine, l-am lucrat foarte mult ca sa iasa ceva deosebit. Acolo am bagat tot cea ce era mai bun de la mine. Contine 22 de trackuri cu diverse collaborari: Wira (Zakariens), S.I.D., Muchach, Chakal, L’1solence, Symteyr, Poeira, Dilem, BabyCat, Supafaya, Scorpion, Bobo, Cypher si P.D.X. iar ca producatori: Dj Prime, Tchek, Celloprod, Mr Molotov, CasaOne, Ruff D, Remy Rose.


Ai lansat un videoclip la piesa „Metro boulot dodo” . Ce ne poti spune despre acest videoclip ? Unde a fost filmat ?

Redstar: Clipul „Metro, boulot, dodo” e filmat la Geneva si majoritatea a fost filmat la mine în appartament, am fost eu si John Chill pe proiectul asta iar tematica este rutina zilnica si am vrut sa fie foarte aproapre de realitate, de aceea nu am folosit un decor sofisticat. Sincer cred ca a iesit super tare. A fost dat de mai multe ori la tv aici si cred ca lumea chiar daca nu asculta rap sa regasit în piesa asta.

Ce parere ai despre Hip Hop-ul din Romania in comparatie cu cel din Franta ? Ce este diferit ?

Redstar: Pai în primul rand am un mare respect pentru ce s-a facut si se face în Romania. Ati avut un model bun cu Parazitii de exemplu care au dezvoltat stilul lor si asta e foarte important. Nu erau doar imitatii din ce se face în America dar au creat rapul lor facut din propria cultura. Acum în Franta „misacarea” e mult mai veche, au fost deja mai multe generatii de mc’s etc., am avut si noi noroc cu Iam si NTM care pur si simplu au rupt totul si au adus un respect evident fata de rapul francez. E cunoscut cam peste tot stilul „rap francez”. Acum ca si în Romania cred ca vine o perioada mai neagra, vanzarile sunt mai difficile si lumea sa apucat sa danseze pe house îmbracati în tricou roz, dar totusi exista o baza puternica aici si cred ca n-o sa moara asa rapul, mai are de trait. Acum ce cred eu este ca romanii sunt cam compexati si de fapt nu trebe. Trebe dezvoltat si lucrat mult sa creezi identitatea ta fara rusine.


Te-ai gandit sa faci o piesa sau un videoclip cu un mc din Romania ? Cu cine ?

Redstar:  O sa fac colaborari în Romania dar nu prea vorbesc pana nu iese.

Care crezi ca e partea cea mai grea din viata unui artist ? Dar cea mai placuta ?

Redstar: Pai partea cea mai grea este faptul ca un artist e un fel de exhibitionist, arata la lume ce are în el si daca e înteles gresit, e ranit. Lumea poate sa fie foarte dura cu artisti dar acum putem vorbi despre ce înseamna a fi un artist. Eu de exemplu consider mai mult ca sunt un jurnalist, fiecare track fiind o mica cronica. Nu stiu dar nu m-as compara cu Leonardo Da Vinci sau Mozart, doamne fereste. Astia au fost artisti. Pana la urma ce e placut e faptul ca poti sa te exprimi si ca poate o sa îi placa cuiva.


Ce parere ai despre promovarea online ? Care sunt partile bune si partile proaste din punctul tau de vedere ?

Redstar: Promovarea online… mhhh… pai de fapt în ultimi zece ani am trecut prin asa zisa revolutie numerica. Asta a afectat toate domenile din economie dar si viata noasta si muzica nu a scapat de asta. Acum ce e bine este ca fiecare are o sansa de a fi ascultat oriunde dar punctul negativ este ca a scazut calitatea. Modul de consum e differit. Inainte lumea cumpara un disc si-l asculta de la A la Z cu o calitate buna. Acum asculti un track pe mp3 si gata. Dupa mine poti sa te pricepi foarte bine la promovare online etc. dar daca ce faci suna naspa degeaba. Trebuie luat ce e bun din fiecare lucru.
Ai un blog sau website unde te pot contacta fanii ?

Redstar: Da. Deci Facebook: Alex Redstar si Myspace: http://myspace.com/redstarzik 

Pentru a incheia interviul te rog sa transmiti un mesaj catre cititori. 

Redstar: Orice faci în viata, sa îl faci bine. Bafta tuturor ! 

Multumim mult pentru interviul acordat. 

Redstar: Mersi tie frate.


PS:*Redstar: Scuza-ti greselile de ortografie si cele de exprimare din cauza ca limba romana am invatat-o in familie si scriu cum aud.