Acum câteva seri am stat de vorbă cu Swift (In Extremis /SickSound Crew) și l-am „descusut” puțin în ceea ce privește cariera sa muzicală. De curând, MC-ul a lansat materialul Anger Management. Interviul a fost realizat sub forma unei discuții libere, în care Swift ne-a răspuns sincer întrebărilor despre muzică, albumul proaspăt scos din „cuptor”, concertul de lansare și nu numai. Vă invit în continuare să citiți interviul pentru BlackSheepSound.ro.

Tami: Salut! Aș vrea în primul rând să vorbim despre Swift, jumătatea trupei In Extremis și parte componentă a crew-ului SickSound. Vorbește-mi în câteva cuvinte despre începutul carierei tale muzicale.

Swift: Salut! Păi începutul meu muzical?! Hmm. Am început să ascult rap în 1999, să scriu versuri în 2006, prima piesă am înregistrat-o în 2009 sau 2010 (nu mai țin bine minte) se numește „Ultima Oară (Până Mâine)”. În 2009 am pus bazele trupei In Extremis cu Esra și din 2010 – 2011 am pus bazele SickSound Crew cu The Bridge Committee, Esra, Clue și Havana.

Tami: Prima oară te-am văzut pe scenă alături de The Bridge Committee în deschiderea concertului CTC din Wings. Curiozitatea mea este când ai călcat prima oară pe o scenă și cu ce ocazie?

Swift: Păi prima oară am călcat pe o scenă în 2003. Tocmai se amplasase o scenă în fața blocului cu ocazia zilelor orașului și m-am suit pe ea ca să-mi iau mingea fiindcă degajase aiurea un prieten. Însă la modul semi-serios prima oară am călcat pe scenă hip hop prin 2009 la concursul de trupe organizat de către 6 Grade Crew.

Tami: Să înțeleg că atunci când ai urcat pe scenă să-ți iei mingea ți-a plăcut sentimentul și ți-ai dorit să urci și a două oară?

Swift: Să zicem. Recunosc am fost nevoit să urc și a doua oară fiindcă am degajat eu prost apoi.

Tami: Spune-mi pe scurt cum s-au pus bazele SickSound, având în vedere că veniți din domenii sociale diferite. Cine a venit cu ideea? Cine a ales numele?

Swift: Alegerea numelui a fost probabil unul dintre cele mai amuzante momente. Ne-am strâns aproape toți în Elephant. Și am început un brainstorming alimentat de bere. Printre idei erau Terra Nova (nu-mi mai amintesc restu) și când ne-am hotărât pe SickSound toți ne temeam că nu o să-i convină lui Kent, fiindcă SickSound poate fi prescurtat SS iar SS era organizația nazistă. Toți am venit cu idei și slavă Domnului că ne-am hotărât pe SickSound Crew că Terra Nova Crew ar fi sunat că un grup de cosmetice.

Tami: Privește partea bună, fetele ar fi venit la concerte crezând că este o prezentare de creme pentru îngrijirea tenului.

Swift: Fetele oricum vin la concerte. Și le așteptăm în număr și mai mare.

Tami: Să revenim la SickSound Crew. V-am susținut când ați urcat pe scena Ursus Evolution. Spune-mi dacă acest eveniment v-a deschis noi orizonturi.

Swift: 1. Mulțumim pentru susținere
2. Aș vrea să cred că ne-a deschis noi orizonturi deși momentan nu prea simțim asta. Bogdan Șerban de la Radio Guerrilla știu că ne-a promovat primul Cypher. În rest… Am cunoscut oameni care au spus că ne ajută. Și…Vorbele sunt vorbe! Momentan suntem tot pe treaba noastră încercăm să ne aducem muzica la urechile voaste cât mai mult posibil și la cât mai multă lume posibil. Dar nu putem să ne învârtim așa prea mult timp în cerc. Partea asta mie îmi place să o numesc „Gloanțe în Gol”, fiindcă toate piesele noastre oricât de bune ar fi (și cred că din punct de vedere liric, muzical suntem acolo) ajung tot la aceeași mână de oameni

Tami: Sunt de părere că în stilul în care lucrați acum (se zvonește că se lucrează și la alte materiale), gloanțele vor ajunge într-un zid și totul va începe să capate un sens. SickSound Crew a lansat cu puțin timp în urmă primul cypher din România. Cum a fost el primit de public? Am fost plăcut surpinsă când am văzut că a apărut și un al doilea „episod” al cypher-ului. Cam care este planul de bătaie? Un șir de astfel de înregistrări cu un număr delimitat sau lăsați totul „la mână sorții”?

Swift: Era logic că după unu să vină doi. Fără doar și poate va urma și un trei. Planul de bătaie : Stai geană pe SickSound Crew. Hehe… Să spunem că există un plan bine pus la punct și o să urmeze surprize mari și pentru fanii SickSound Crew suprize și mai mari. ÎN CURÂND!

Tami: Revenind la „oile noastre”, nu mai este un secret lansarea materialul „Anger Management”. Care a fost reacția publicului la acest album? A avut impactul pe care îl așteptai?

Swift: Da a avut fix impactul pe care-l așteptam. Nu a avut impactul pe care îl doream. Însă, cel pe care-l așteptam l-a avut. Majoritatea au spus că e un album bun și unii chiar au avut curaj să spună că e mai bun decât al unor MC mai populari. Acum, eu nu știu ce să zic. Pentru unii poate fi o capodoperă. Pentru alții poate fi o mizerie. Eu mi-am făcut filmul pe acest album și mă gândesc să fac un mic serial din asta.

Tami: Am observant că piesele tale au la bază un mix social. Automat, ceea ce compui se adresează unui public nișat. Intenționezi să abordezi în serialul pe care îl vei regiza și alte teme pentru a ajunge și la urechile altei categorii de ascultători?

Swift: Nu! Public nișat?! Tind să te corectez aici pentru că nu există așa ceva. Eu compun pentru omul de rând, atât pentru cei din „cartier” cât și pentru cei care stau în casă și învață zilnic ca să scape de el. Public nișat?! Nu există așa ceva, există doar oameni care încă nu au apucat să te asculte și oameni care sunt incapabili să decidă pentru ei ce e bun și ce nu și se lasă influențați de presă, de TV, de prieteni. Piesele mele sunt pentru toată lumea dar nu mă aștept să le placă tuturor.

Tami: Consider că, în publicul nișat sunt inclusi cei care pot să decidă pentru ei. Când am spus public nișat m-am referit într-o oarecare măsură la cei ce îți ascultă versurile și se regăsesc în ele. Cei care se trezesc la „9AM„, „aleargă până la metrou” și când au un „Moment de luciditate„, își aduc aminte, printre altele de fosta iubită. Acum sper să fie mai clar la ce m-am referit când am spus public nișat. Este vorba despre ascultătorul care empatizează când ascultă muzica ta, cel care trăiește o dată cu tine. Dacă esti șef și te duci la 12 la birou, e normal să nu simți piesa „9AM” așa cum o simte angajatul tău.

Swift: Toți alergăm până la metrou, toți avem momente când „ne supărăm pe Dumnezeu” (nu-mi zice că NU, fiindcă sunt sigur că o să mă minți) Ah! Eu cred că și un șef poate simți piesa „9 AM”. Pentru a ajunge șef trebuie să începi de undeva. Asta dacă nu cumva tatăl tău e patron și te pune și pe tine acolo atârnache.

Tami: O să o simtă cu siguranță, însă nu cu aceași intensitate. Un lucru este cert. Muzica ta este pentru toată lumea, însă ai fi dispus să începi să faci muzică „să le placă tuturor”?

Swift: Cred că toți MC își doresc ca muzica lor să fie ascultată/apreciată/placută de toată lumea. Probabil tu voiai să zici dacă o să mă apuc să fac muzică „comercială”. Vreau să fie un lucru clar: atâta timp cât mie o să-mi placă ce iese și o să simt/trăiesc ceea ce spun și scriu să fii sigură că voi face muzică care mă va caracteriza în momentul respectiv. În treaba asta trebuie să fii cât mai real posibil.

Tami: Îți pot spune cu siguranță că ascultatorul simte când artistul transmite un mesaj din suflet, o trăire. Ai toată aprecierea și respectul meu pentru că vrei să mergi pe aceași linie. De ce? Pentru că mereu vor fi oameni care se vor regăsi în muzica ta. Nu a trecut multă vreme de când clipul piesei „Pe Șleau” a fost lansat. Plănuiești să mai însuflețești printr-un clip și altă/alte piesă/e de pe acest album?

Swift: Mă gândesc să fac un clip piesei „Trezirea„, însă nu m-am hotărât încă. Poate scot o piesa nouă și direct cu clip. Cine știe…nici eu nu știu.

Tami: Te-ai gândit să faci un sondaj printre cei ce au apucat să asculte materialul și, piesa cea mai votată să beneficieze de un clip? Chiar dacă vei face sau nu asta, eu votez de pe acum „Printre Șoapte„.

Swift: Nu. Dar dacă vrei putem să facem sondajul acesta împreună și să vedem ce iese. Eu le votez pe toate.

Tami: Nu prea ai cum să le votezi pe toate, pentru că „Pe Șleau” beneficiază deja de clip.

Swift: Îi fac două. De data asta ne plimbăm cu un pat.

Tami: Și așa vei umaniza piesa lui Smokey & Krem „În pat cu ea

Swift: Facem un mash up …

Tami: Aștept deja cu nerăbdare partea a doua a clipului. Știu că în viitorul apropiat „Anger Management” va beneficia și de concert de lansare. Invită-ne personal la eveniment, astfel încât clubul să fie neîncăpător.

Swift: Da, mai exact pe 25 noiembrie 2012. Îi aștept pe toți care vor să se distreze alături de mine și de cei din SickSound Crew, în Elephant Pub, de la ora 21. Alături de SickSound Crew se vor mai distra cu noi: Smokey și Krem, Ibra & Fu și KaTaNa. B-Jam bagă muzica și noi facem atmosferă și voi fiți acolo cu prezența. Te aștept și pe tine Tami , ca de obicei, să facem poze. Detalii despre eveniment găsiți aici.

Tami: Fii sigur că voi fi prezentă. Acum, că invitația a fost lansată, cum te aștepți să fie concertul? Imaginează-ți cu ochii minții că este duminică, 25 noiembrie și ești pe scenă. Ce vezi?

Swift: Îmi văd prietenii apropiați, persoane mai mult sau mai puțin cunoscute și distractie. Eu sper să fie lumea care trebuie sa fie.

Tami: Știu că ești foarte sincer, motiv pentru care te rog să transmiți un mesaj cititorilor BlackSheepSound.

Swift: Ascultați muzică și ascultați doar ce vă place și nu ce e la modă sau ce credeți voi că v-ar face acceptați în anumite cercuri. Și tineți minte: „Cel mai mare păcat e talentul irosit”

Tami: Îți mulțumesc pentru răspunsuri și…ne vedem săptămana viitoare să strigăm SickSound!