Tesla Cilum - Interviu (Artwork) De această dată am decis să mă avânt în undergroundul românesc și să îi adresez o serie de întrebări unui artist pe care îl apreciez foarte mult, un reprezentat al SunetSacru și anume Tesla Cilum. Alte detalii referitoare la cele discutate cu artistul respectiv ar fi de prisos, fiindcă o să le puteți afla în cele ce urmează să le citiți. Vă doresc lectură plăcută!

Andu: Salut, Tesla Cilum! Pentru început, țin să îți mulțumesc deoarece ai acceptat să iei parte la acest interviu. Având în vedere că nu am mai avut ocazia să discutăm până acum, m-am decis ca interviul să puncteze întreaga ta carieră de MC, de la începutul acesteia până în prezent. Așadar, de ce anume ai ales cultura hip-hop și ce sau cine te-a influențat în a deveni MC?

Tesla Cilum: Salut, BlackSheepSound și salutări la toată lumea! Eu unu’ am ales cultura hip-hop deoarece am fost atras foarte mult de stilul liber de a te exprima pe care îl oferă, de la a dansa pe stradă până la gălăgia de la o scară de bloc sau gălăgia dintr-un parc unde se adună oamenii care scuipă rime pe instrumentale, oamenii care fac beat box, oamenii care lasă mesaje pe ziduri, oamenii care rup în două placa și așa mai departe. A fost ceva ce m-a captivat de mic, dar ce m-a influențat cel mai mult a fost mesajul real transmis prin muzică, cu atitudine și fără cenzură.

Andu: Știm că faci parte din trupa SunetSacru, însă nu foarte multă lume știe de acest proiect. Ne poți povesti cum a luat el naștere?

Tesla Cilum: În 2009 i-am cunoscut pe Egris SubEfect și pe Gluby a.k.a. VerigaLipsă, în Bârlad, care aveau deja o trupă împreună, pe nume Exoteric. Am început să lucrăm împreună, după care am intrat cu ei în trupă. Dupa ceva timp l-am cunoscut pe Magnum și împreună cu RK, care făcea bitane grave, am format Sunet Sacru.

Andu: Ca și membru al grupului Sunet Sacru, ne poți spune care sunt, din punctul tău de vedere, avantajele și dezavantajele unui asemenea grup?

Tesla Cilum: Avantajul unui grup mai numeros este că are un impact foarte puternic pe scenă, fiecare membru are ceva diferit și oamenii care ascultă au câte un MC preferat de obicei. E o energie destul de puternică, dezavantajul, însă, e că fiecare înclină spre un anumit sound și un anumit gen de rap, idei, concepte și atunci devine puțin mai dificil să scoți un material în formulă completă dar și atunci când se finalizează creația, rezultatul e grav.

Andu: În anul 2012 ați lansat materialul intitulat „Ridicăm Construcția”, motiv pentru care țin să te întreb de ce ați ales să îl numiți în acest mod și care este conceptul pe care ați dorit să îl transmiteți ascultătorilor prin intermediul pieselor ce se regăsesc pe albumul respectiv?

Tesla Cilum: Prin albumul „Ridicăm Construcția” am vrut să aducem la suprafață cam tot ce am lucrat ca grup, cam ăsta a fost și conceptul atunci, să scoatem un material prin care să ne prezentăm fiecare. Materialul conține 20 de track-uri cu tripuri și tematici diferite.

Andu: Consideri că acest album a avut un anumit impact asupra evoluției tale ca MC? Dacă da, care este acesta?

Tesla Cilum: Da, pot să spun că a fost ca „prima gură de aer”.

Andu: Ai fost mulțumit, în mod personal, de felul reacție publicului la adresa materialului despre care discutăm?

Tesla Cilum: Toți am fost mulțumiți de reacția ascultătorilor, ținând cont că a fost primul material scos independent, fără să fim ajutați sau sfătuiți cum se prepară treaba asta.

Andu: Dacă tot vorbim despre albume, tu ai lansat primul tău material solo în anul 2013 și anume „Scântei Din Dedesubt”. Ești mulțumit de modul în care a fost acesta primit de către ascultătorii de hip hop românesc?

Tesla Cilum: Nu cred că m-am gândit la asta în momentul în care am lucrat albumul, mă refer la ascultătorii de hip hop românesc. Eu am fost tot timpul puțin mai sadic și mi s-a rupt dacă prinde sau nu, pot să spun că mi-am făcut damblaua.

Andu: În momentul lansării, spuneai că acest album reprezintă viziunea ta asupra lumii și că prin el încerci să adui la suprafață genul de horrcore, care este neglijat la noi în țară. Consideri că ai reușit să îndeplinești acest lucru?

Tesla Cilum: Reprezintă mult mai mult decât viziunea mea asupra lumii. În primul rând, mă reprezintă pe mine în totalitate, îmi reprezintă mentalitatea, caracterul și modul prin care mă exprim pe un sound cât mai brutal. Sunt sigur că prin intermediul primului album am reușit sa scot la suprafață o latură a ascultătorului pe care poate nu se aștepta să o aibă.

Andu: Pe data de 29 martie a acestui an, ai lansat pe internet o nouă piesă, care se intitulează „Sanatoriu” și care este o colaborare alături de VerigaLipsă, fiind produsă de către FLG și fiind extrasă de pe viitorul tău material ce poartă numele de „Zona Moartă”. Așadar, țin să te întreb de ce anume albumul se va intitula în acest mod și care este conceptul pe care urmează să îl abordezi în piesele ce se vor regăsi în el?

Tesla Cilum: Materialul „Zona Moartă” va fi continuarea și evoluția primului album. Nu vreau să dau prea multe detalii și prefer să las piesele să vorbească la momentul potrivit. Pot doar să spun că cine a ascultat ’’Scântei Din Dedesubt’’ și a intrat în zona asta a rap-ului fără rețineri, va rămâne definitiv, ținând cont ce va urma.

Andu: În afară de VerigaLipsă, ne poți spune ce alți MC o să mai regăsim pe albumul respectiv?

Tesla Cilum: Cu siguranță vor fi membrii SunetSacru și oamenii cu care țin legătura. Deocamdată nu m-am gândit prea mult la colaborări, dar vor fi cu siguranță.

Andu: Dacă primul tău material a numărat 12 track-uri, te-ai gândit la numărul de piese pe care le vom putea găsi în tracklist-ul noului album?

Tesla Cilum: M-am gândit undeva la 14-15 track-uri.

Andu: Pe „Scântei Din Dedesubt” regăsim instrumentale semnate de către Egris Subefect, RK, Gogan, Citizen X, Etalosed și FLG. De aceea, țin să te întreb, în „Zona Moartă”, ce alți producători o să mai regăsim în afară de FLG?

Tesla Cilum: Ca producători, deocamdată vor fi cei cu care am colaborat și până acum.

Andu: Va beneficia acest album de un turneu de promovare? Dacă da, te-ai gândit la orașele în care dorești să ajungi?

Tesla Cilum: Cu siguranță vor fi concerte, dar mai întâi vreau să am materialul gata.

Andu: În afară de materialul respectiv, ce anume ne mai pregătești pe parcursul acestui an?

Tesla Cilum: Pregătesc niște clipuri, o să fac tricouri cu logo-ul Zona Moartă și urmează câteva colaborări care o sa apară în curând pe net.

Andu: În final, țin să îți mulțumesc pentru timpul acordat și să îți urez spor la treabă!

Tesla Cilum: Big up!