Pe Zhao îl știm de pe vremea când lansa albumul său de debut în această industrie și anume „Colecție„, începând de atunci și până în prezent am lucrat foarte strâns cu artistul. De la piesa „Hands up” care este printre primele care a strâns vizualizări importante pe site-ul nostru, dar remarcându-se şi pe youtube, până la „Pe drum” sau „Domnişoare„, Zhao s-a distins de fiecare dată prin vocea și atitudinea sa de artist, iar acum este timpul să aflăm mai multe detalii despre viitorul său, ce fel de materiale va pregăti, dar şi cel mai important pentru cariera sa, cum a ajuns la colaborarea cu Red Clover Media.

mSc: Salut Zhao! Ai foarte multe realizări de la ultima noastră discuție, cum ai ajuns la această colaborare între tine și Red Clover Media?

Zhao: Salutare! Atât ție cât și cititorilor voștri. Nu pot spune că am foarte multe realizări. Eu zic că sunt doar câțiva pași firești, făcuți datorită muncii depuse până acum. Cu Red Clover am ajuns să colaborez trimițând mail-uri cu demo-uri către toate casele de discuri periodic. Unele îmi spuneau că le place, dar nu aud vreun potențial hit printre demo-uri și să mai trimit, iar altele nu îmi răspundeau deloc. Am primit chiar și un contract de la o altă casă de discuri din România, dar nu era de acceptat și până la urmă am primit un mail de la George Onea în care spunea că ar fi interesați de mine. Apoi le-am trimis un ghid cu refrenul de la „Bani din cer” (pe atunci cântat de mine), au spus că o vor că single, ne-am văzut, ne-am plăcut și aia e!

mSc: Cum a venit această colaborare cu Maximilian și Spike pe piesa „Domnișoare”, cine a avut inițiativa?

Zhao: Hmm… S-au întâmplat niște lucruri înainte să colaborăm, nu a venit de nicăieri, dar pe scurt și să ne rezumăm doar la single-ul „Domnisoare”, pot să spun că a fost ceva neașteptat. Am primit un instrumental compus de Paul Iorga (fiul lui Leo Iorga de la Compact) și după ce am scris refrenul mi-am dat seama că este o piesă pentru Maximilian datorită subiectului. L-am sunat și i-am zis că am o piesă pentru el, a venit până la mine, a ascultat și i-a plăcut. Apoi cum rula ghidul refrenului pe la studio la Okapi, a auzit-o și Spike și a spus că „trebuie să intre pe piesa asta neaparat” :)). În patru zile și-au făcut strofele, au tras și s-a făcut și clipul imediat după.

mSc: Au trecut abia două săptămâni de la lansare, iar vizualizările se apropie de 1 milion, va
așteptați la acest impact? Ați preconizat că piesa va avea un asemenea succes?

Zhao: Sincer, nu m-am gândit la asta atunci. Maxi avea el un feeling în legătură cu asta, dar nu poți știi niciodată cât succes poate avea o piesă. Treaba noastră este să facem muzică așa cum ne place. Nu să stăm să ne gândim dacă va avea succes.

mSc: Ai intrat într-un cerc de prieteni cu care vei colabora pe viitor? Înțelegându-se că artiștilor în general le e mai ușor să colaboreze cu oamenii pe care-i cunosc.

Zhao: Am colaborat și colaborez cu prieteni sau cu oameni cu care am stabilit o legătură și suntem pe aceeași fregvenţă, dar întotdeauna talentul primează. Ca să poți colabora cu cineva, este clar că trebuie să îl cunoști. Chiar dacă îți trimite un demo și apoi stabilești o întâlnire. Trebuie să existe o chimie între artiști ca materialul să sune bine.

mSc: Putem să ne gândim la Zhao ca fiind membru la Okapi Sound?

Zhao: Dacă se va întâmpla asta cu siguranţă vor anunţa ei printr-un comunicat oficial.

mSc: Ce single pregătești în prezent? Cu siguranță mulți vor avea așteptări mari de la tine.

Zhao: Am câteva în plan, chiar şi un videoclip. Acum să vedem care va ieşi primul.

mSc: Câte piese va mai lansa Zhao până la un album? Și care sunt artiștii cu care vei colabora
în viitorul apropiat?

Zhao: Nu îți pot spune cu exactitate că nu urmăresc vreun plan bine stabilit. Dar voi scoate ceva piese până atunci. Ca și colaborări vor fi și așteptate și neașteptate, dar prefer să le descoperiți pe parcurs.

mSc: Te gândești la un album? Va fi lansat alături de Red Clover Media?

Zhao: Da, mă gândesc… Ei aşa zic.

mSc: Care sunt următoarele evenimente la care vei participa?

Zhao: N-am nici cea mai vagă idee. Sunt la momentul în care totul se întâmplă foarte neașteptat pentru mine.

mSc: Și totuși ce s-a întâmplat cu trecutul tău, mai există proiectul SoundWaves? Vei mai avea piese sub acest nume sau în totalitate aparții de Red Clover Media?

Zhao: Nu s-a întâmplat nimic. SoundWaves Production este un label de producție din care fac parte niște persoane pe care le găsiți pe www.pacpacstudio.com . Nu aparțin nimănui. Ei mă reprezintă ca artist și eu pot produce piese oriunde vreau și pentru cine vreau. Sigur că le arăt și lor când vine vorba de piesele și colaborarile mele, dar am avut norocul să dau de niște oameni foarte deschiși și mai ales pe aceeași lungime de undă a€“ toți fiind mari consumatori de Hip-Hop. Cred că ați auzit cu toții de Chucho din Royală Mare (George Onea) sau Alin Surdu.

mSc: Iar acum pe final, spune-mi ce părere ai despre (re)deschiderea BlackSheepSound? Plus
un mesaj de încheiere.

Zhao: Eu am colaborat atât cu BlackSheepSound cât și cu RadioONMusic cam de la început și vă mulțumesc pentru susținerea acordată la fiecare lansare. Fuziunea asta dintre site-uri ce au același scop, nu poate fi decât un lucru bun.

Aţi fost pupaţi! :D
Va astept pe facebook.