Marpha hh

Începem săptămâna cu cel de-al doilea live oferit de Marpha HIP-HOP anul acesta, respectiv al șaisprezecelea extras de pe compilația „Marpha HIP-HOP Video Live Edition 2„, live-urile anterioare venind de la Gani, Manyah, Carbon, Tonik Obiektiv, BuFu, Smokey & KREM, Ryu, Arssura, Ibra & Fu, Super ED, KaTaNa, Tzip, Cortes, din nou Gani și Morano. Personajul principal de astăzi este Jepcar, acesta venind la Marpha HIP-HOP cu un „Intro” produs de JG Beats.

Jepcar activează ca MC din 1996, în acel an, împreună cu Bărzaune-Cap, Overdose și Macho-Ca-Macho, punând bazele trupei Obor Klan. La scurt timp după aceasta, în trupă rămân doar Jepcar și Bărzaune-Cap.În 1997, cei doi înregistrează albumul „București Obor„, album ce nu a mai fost lansat.

Prima apariție Obor Klan pe un material are loc în 1999, pe compilația „Real Hip-Hop vol. 2„, cu piesa „Atunci când te ridici„.

În 1999, Obor Klan (sub numele O Klan) semnează cu Pacific Records un contract pe 2 ani, pentru un proiect hip-hop. Mai târziu, după plecarea lui Bărzaune-Cap din țară, casa de discuri îl condiționează pe Jepcar să abordeze stilul dance și să intre în trupa Suavis, alături de două fete, însă acesta refuză propunerea.

În 2000, Obor Klan sunt prezenți pe al treilea volum „Real Hip-Hop„, pe compilație fiind inclusă piesa „O rază de speranță„, realizată în colaborare cu Mirela Apostu (concurentă a emisiunii Vocea Romaniei).

În perioada 1999-2000, alături de cei de la Korekt, au susținut spectacole în discoteci, la baluri de boboci, etc., concerte la care intrepretau și piese de pe albumul „București Obor”, rezultatul acestei colaborări fiind înregistrarea unei piese Obor Klan/ Korekt, nelansată vreodată.

Jepcar activează solo din 2002, doi ani mai tarziu, în 2004, lansând la 007 Records albumul „Imagini mirifice„.La acest material a colaborat (atât la nivel vocal, cât și instrumental) cu Jhivago (VeritaSaga), Kombat (Komplot Sub Terra – 276), Pascal, Red, Marfario Cameroon, Alexandra Ivan, DJ Undoo și DJ Em, pentru piesa cu Jhivago și Kombat, „Sufletul muzicii„, realizându-se și un videoclip.

Tot in 2004, piesele „Nu vă feriți de disc” și „Sufletul muzicii” sunt incluse pe compilația „Skill„.

Pachetul conţine DVD-ul cu cele 25 de videoclipuri + o variantă CD audio, mixată de unul dintre pionierii hip-hop-ului de pe plaiurile mioritice, DJ Dox, realizată special pentru a fi ascultată în maşină, intitulată „Marpha HIP-HOP Music To Drive-By”. Preţul materialului este de 50 lei + taxe poştale, acesta putând fi achiziţionat prin comandă la adresa [email protected].

Vizionare placută!