JerryCo - Sange Albastru (1920x1080)

După ce în 2010 a lansat gratuit albumul său de debut “Orice E Posibil” cu Tataee ca manager şi a marcat o premieră în materie de lansări pe piaţa muzicală din România, JerryCo anunţă o nouă premieră, de data aceasta sub egida Sprint Music.

Sânge Albastru”, cel de-al doilea album de studio al artistului vine cu o modalitate inedită de a pune un LP la dispoziţia publicului, astfel că fanii artistului hip-hop se vor bucura săptămânal de câte o piesa nouă de pe “Sânge Albastru” în ziua de miercuri, la ora 12:00. Premiera fiecărei piese va avea loc pe 220.ro, cel mai accesat site de video-sharing din România, iar 24 de ore mai târziu materialele vor fi publicate oficial pe Youtube.

Procesul de lansări săptămânale va dura până la epuizarea tuturor track-urilor incluse pe album nelansate până în prezent, iar cea din urmă piesă va reprezenta şi un nou videoclip oficial al albumului “Sange Albastru”. Fiecare piesă va beneficia de un cover special şi un clip surpriză cu JerryCo şi invitaţii săi.
Conceptul albumului este unul simplu: fericirea se construieşte cu lucruri mărunte, iar strălucirea vine din interior. Pentru JerryCo, expresia “Sânge Albastru” nu  este o noţiune legată de condiţiile materiale sau poziţia socială a oamenilor, ci este mentalitate pe care el însuşi a avut-o încă de mic copil.

Cel de-al doilea album de studio al artistului este inspirat din experienţe personale, fiecare piesă fiind gândită ca o mică parte a unui puzzle care are la bază ideea de “Sânge Albastru” ca mod de viaţă. Indiferent dacă e vorba de poveşti despre copilărie, familie, dragoste, sex, prietenie sau abordează teme sociale, piesele sunt scrise şi interpretate cu o atitudine rebelă, sinceră şi fără inhibiţii şi în multe dintre ele, JerryCo descrie cu lux de amănunte bucuriile şi necazurile care i-au ieşit în cale pe parcursul vieţii.

“Sânge Albastru” punctează şi pe dualitatea personalităţii artistului. Deşi JerryCo susţine că “sunt ca un ceas care-a fost zdrobit şi s-a stricat” din cauza neajunsurilor materiale, problemelor familiale şi eşecurilor în dragoste, artistul susţine că “nu m-am simţit sărac nici când n-aveam ce să mâncăm”, atitudine care l-a menţinut pe linia de plutire din punct de vedere mental indiferent de gravitatea situaţiilor prin care a trecut.

“Sânge Albastru” dezvăluie şi amănunte picante din viaţa lui JerryCo încă din anii de liceu, când drogurile, alcoolul şi bătăile erau la ordinea zilei, dar pune în lumină şi latura sa emotională, sentimentele pe care le are pentru persoanele apropiate, asumarea defectelor şi greşelilor şi lupta sa constantă pentru a gândi pozitiv.

Despre numărul pieselor şi invitaţii care apar pe album, JerryCo doreşte să păstreze secretul pentru ca fiecare săptămână să aducă o nouă surpriză. Totuşi, “Sânge Albastru” se anunţă un album cu o coloratură aparte ca invitaţi pentru că se ştie deja că Tataee şi Caddillac apar pe material, iar artistul a anunţat într-un interviu recent că pentru “Sânge Albastru” şi-au adus aportul şi artişi din zona pop şi soul ca Ralflo sau Mario V, un solist rock, o artistă hip-hop şi alţi invitaţi surpriză.

Ca playlist, “Sange Albastru” este un LONG PLAY veritabil ce însumează peste 70 de minute de muzica la cel mai înalt nivel. Pentru compoziţia şi producţia muzicală a albumului “Sânge Albastru” au pus umărul Tataee, Agresiv, Mario V (Stereo King), Shift (Midiots), Dallas, CPR Productions, Sergiu Chirilă (Sigi) şi chitaristul Alex Luft, iar de producţia executivă a albumului, asta însemnând direcţia generală ca mesaj şi sound, sunt responsabili JerryCo şi prietenul său Mario V, al căror efort comun a fost depus sub egida Stereo King, label înfiinţat de cei doi.

Pentru “Sânge Albastru”, JerryCo a scris în jur de 25 piese, iar producţia, înregistrarea, mixul şi masterul celor care au intrat pe album a durat 2 ani şi jumătate.

Dacă “Orice E Posibil”, albumul de debut JerryCo, a fost o poveste ce explora ascensiunea profesională a artistului, “Sânge Albastru” e “povestea celui din spatele cortinei, povestea lui Mihai Dumitrescu”, o poveste despre întâmplări amuzante şi situaţii dificile sau violente trăite de omul JerryCo şi care i-au format trăsăturile comportamentale şi gândirea şi modul de viaţă ca individ.

JerryCo vă invită în fiecare zi de miercuri la ora 12:00 pe 220.ro pentru o nouă poveste de pe cel de-al doilea său album şi începe seria lansărilor săptămânale prin a prezenta chiar piesa care dă numele albumului.

“Sânge Albastru” este piesa care dă tonul întregului album ca mesaj şi atitudine şi este o colaborare cu Alex Vasilache, “omu’ cu microfonu de la Jukebox”, trupă care din 2006 face parte din echipa emisiunii “Cronica Cârcotaşilor”.