Fat Joe

Joseph Antonio Cartagena sau mult mai bine cunoscut sub numele său de scenă Fat Joe, se naște pe data de 19 august 1970 în partea de Sud a Bronxului, New York. Se spune că în timpul copliăriei sale, artistul a dus o viață modestă și a început să fure de la o vârstă fragedă pentru a își ajuta familia. De asemenea, chiar el admite faptul că a fost un bătăuș. Cultura hip hop a descoperit-o datorită fratelui său, rapperul Big Pun având o mare influență asupra lui Joe.

La începutul anilor 90, Joseph semnează contractul alături de casa de înregistrări Realitivity Records. Trei ani mai târziu, pe data de 27 iulie 1993, Joe sau mai bine zis Fat Joe Da Gangsta (așa cum era cunoscut în acea perioadă) lansează primul său material intitulat ”Represent”. Acesta numără 14 piese, printre care se numără și ”Flow Joe” ce a ajuns numărul 1 în topul Bibloard la acea vreme, ”Watch The Sound” și ”The Shit Is Real„.

De asemenea, albumul conține și colaborări cu artiști precum  Grand Puba, Apache, Kool G Rap, Gismo, Kieth Kieth și King Sun, de producții fiind responsabili Lord Finesse, Diamond D, The Beatnuts, Showbiz și Chilly Dee.

Doi ani mai târziu, Fat Joe lansează cel de-al doilea material al său intitulat ”Jealous One’s Envy”, ce s-a clasificat pe locul 7 în Bibloard. Albumul beneficiază de 15 piese printre care se numără și ”Succes” & ”Envy”. Pe album apar și KRS-One , Doo Wop, Armageddon, Big Pun și Keith Nut. Producătorii sunt Diamond D, Domingo, L.E.S., DJ Premier și Joe Fatal.

În anul 1998, artistul lansează ”Don Cartenga”, material ce reușește să se plaseze pe locul 2 în topul albumelor de Hip Hop/R&B. Alături de cele 15 piese, pe material apar și artiști precum Nas, Diddy, Big Pun, Raekwon, Jadakiss și Bone Thugs-N-Harmony.

Un an mai târziu, Fat Joe lansează alături de trupa sa albumul de debut al acesteia, ce îi poartă și numele, mai precis ”Terror Squad”. Alături de aceștia, au mai urmat două albume și anume: ”True Story” (2004) și ”A New Story” (2008).

În anul 2000, Joseph lansa alături de D.I.T.C. materialul ce poartă numele trupei.

Până în prezent, rapperul a scos pe piață încă 9 materiale și anume: ”Jealous Ones Still Envy (J.O.S.E.)” (2001), ”Loyalty” (2002), ”All or Nothing” (2005), ”Me, Myself & I” (2006), ”The Elephant in the Room” (2008), ”Jealous Ones Still Envy 2 (J.O.S.E. 2)” (2009), ”The Darkside Vol. 1” (2010), ”The Darkside Vol. 2” (2011) – Mixtape și ”The Darkside Vol. 3” (2013).

Acum că v-am făcut cunoștință cu o parte din cariera artistului, vă invităm să ascultați una dintre cele mai cunoscute piese ale acestuia, celebrând cei 44 de ani pe care Fat Joe îi împlinește astăzi!

La mulți ani, Fat Joe!

*Informații via. Wiki