DJ-Kool-Herc-006Nimeni nu știe exact momentul în care cultura aceasta s-a înființat, dar mulți afirmă că totul a pornit de la o simplă petrecere realizată de către Clive Campbell (cunoscut ca și DJ Kool Herc) și sora lui, Cindy Campbell.

11 agusut, 1973 – Sfârșitul vacanței de vară și nevoia lui Cindy pentru bani de buzunar au fost motivele pentru care petrecerea „Back To School Jam” a avut loc. Fratele său Clive era deja renumit pentru îndemânarea sa ca și DJ, deci numărul de participanți a fost pe măsură.

HAPPY BDAY HIP HOP SC-original-flyer1

De ce a rămas evenimentul respectiv în istorie? A fost momentul în care DJ Kool Herc a introdus pentru prima dată conceptul de „breaking” (izolarea părții vocale de cea a instrumentalului), inovație care a ajutat nume precum Grandmaster Flash sau Afrika Bambaataa să continuie să dezvolte acest stil. Pe lânga asta, invitatul special al petrecerii pe nume Coke La Rock s-a ocupat de intreținerea publicului, astfel câstigând titlul de primul MC (maestru de ceremonii).

Indiferent de succesul imediat al acestuia, DJ Kool Herc a refuzat să se „afunde” în primele tentative de comercializare ale muzicii hip-hop.

Mai jos îl puteți urmări pe DJ explicând cum i-a venit această idee. Vizionare plăcută!