In aceasta seara, Mitza si-a lansat primul sau single solo, si anume „Robot„. Aveti mai jos comunicatul de presa:

Mitza lanseaza in seara asta primul sau single solo: “Robot”. Acesta poate fi ascultat pe robot.okapisound.com si promoveaza mixtape-ul cu acelasi nume, care va fi disponibil online gratuit incepand cu 15 februarie.

Pentru prezentarea piesei “Robot” s-a dorit ceva iesit din banalitate. S-a mers pe o abordare noua a conceptului de videoclip, unde fanii sa nu fie simpli spectatori, ci si participanti la actiune, avand parte de o experienta inedita. Ideea unui material interactiv online consta in punerea utilizatorului in mijlocul actiunii: pe ritmurile piesei acesta va putea interactiona cu diferite elemente (prin click, miscari de mouse etc), pastrand insa linia narativa intacta. Videoclipul se poate personaliza prin conectarea la contul de Facebook, acesta integrand diferite elemente media din contul utilizatorului.

Pentru ca interactivitatea sa fie posibila, proiectul “Robot” a fost dezvoltat de agentia X3 (wearex3.com) in HTML5 si tehnologiile adiacente, si a fost optimizat pentru browser-ul Internet Explorer 9, cu sprijinul acordat de Microsoft. “Este o premiera pentru Romania la acest nivel si m-a bucurat increderea lor intr-un astfel de experiment multimedia”, a declarat artistul.

Incepand de vineri seara noul single va fi urcat si pe canalul oficial Okapi Sound de YouTube (youtube.com/okapisoundofficial). Mitza a declarat:

“Single-ul “Robot” este un experiment personal din toate punctele de vedere. Voi lansa odata la trei-patru zile cate o piesa noua pe pagina de Facebook – facebook.com/MitzaAgresiv, urmand ca pe 15 februarie sa fie disponibil intreg mixtapeul la download gratuit.”

Okapi Sound si nu numai. Materialul precede albumul sau de debut solo.”