nas-illmatic-xx

Albumul „Illmatic” al lui Nas, unul dintre cele mai importante din istoria hip hop-ului, va fi relansat pe 15 aprilie 2014, cu patru zile înainte de aniversarea sa oficială, legendarul album fiind lansat pe 19 aprilie 1994. Artistul dorește să comemoreze cei 20 de ani de la lansarea materialului său, oferind publicului o ediție aniversară specială a acestui album, care se va numi „Illmatic XX”. Într-una dintre declarațiile sale, Nas spunea despre „Illmatic” că:

În cazul albumului „Illmatic”, nu m-am gândit. Doar am făcut-o. Cred că toată lumea are instincte bune. Acum sunt un om din acel trecut și sunt extrem de recunoscător. Există un proverb nigerian care spune că „Ceea ce este trecut este prolog”. Sunt aici, astăzi, datorită lui „Illmatic”.

„Illmatic XX” va ieși împreună cu un documentar ce se va numi „Time Is Illmatic”, pe care New York Times l-a descris ca fiind:

Un portret profund liric și cu o textură densă, al vieții în proiectele Queensbridge din Long Island, înregistrarea ce a semnalat reapariția muribundei scene a hip hop-ului din New York și cea care a contribuit la deschiderea drumului pentru Biggie Smalls, Jay-Z și o nouă generație de rapperi newyorkezi.

Încă nu s-au stabilit date fixe, însă Nas a mai anunțat și pregătirea pentru un nou turneu ce se va desfășura în această primăvară. Pentru a vă contura o idee despre ceea ce urmează, ne-am gândit să expunem tracklist-ul albumului aniversar „Illmatic XX”.

Disc 1: Albumul original remasterizat

1. The Genesis
2. N.Y. State of Mind
3. Life’s A Bitch
4. The World Is Yours
5. Halftime
6. Memory Lane (Sittin’In Da Park)
7. One Love
8. One Time 4 Your Mind
9. Represent
10.It Ain’t Hard To Tell

Disc 2: Demo-uri, Remixuri & Radio Live

1. I’m A Villain (previously unreleased)
2. The Stretch Armstrong and Bobbito Show on WKCR October 28, 1993 (previously unreleased freestyle)
3. Halftime (Butcher Remix)
4. It Ain’t Hard To Tell (Remix)(promo single)
5. One Love (LG Main Mix)
6. Life’s A Bitch (Arsenal Mix)(promo single)
7. One Love (One L Main Mix)
8. The World Is Yours (Tip Mix)
9. It Ain’t Hard To Tell (The Stink Mix)(UK single)
10.It Ain’t Hard To Tell (The Laidback Remix)(UK single)