Colecție albume de hip-hop

 Sunt sigur de faptul că știți despre ce vorbesc în momentul în care spun de „tarabele de hip-hop” de pe Facebook. Probabil că este una dintre cele mai bune idei pentru a putea vinde/achiziționa materiale care nu se mai găsesc la artiști, în prezent. Personal, mi-am îndeplinit dorința de a cumpăra un album de pe un astfel de grup. Însă, nu despre asta vreau să discutăm, ci despre tipul de persoane care au început să transforme colecționatul albumelor de hip-hop într-o afacere, chiar foarte profitabilă.

 Sunt total de acord cu vânzarea albumelor de către fani, mai ales către un colecționar, însă doar în cazul în care materialul respectiv nu se mai fabrică de ceva timp și nu se va mai fabrica niciodată. Atunci este justificat faptul că prețul pe care îl ceri este unul mare. Problema apare în momentul în care o anumită persoană vinde albume ce se regăsesc în prezent la artiști și nu o face pe un preț mai mic decât cel inițial de la cumpărare, nu. Le vinde cu un preț mult mai mare.

 Acest lucru este greșit. Și nu din datorită prețului, căci omul cere, prost este cel ce îi oferă, ci din cauza faptului că în acest mod nu susți un artist, ba mai mult,  îi faci un rău. Probabil te gândești: „Am plătit din banii mei albumul, pot să fac tot ceea ce doresc acum cu el. Este proprietatea mea și dreptul meu de a îl vinde la prețul impus de mine.” – iar eu nu contest acest lucru, căci este adevărat, însă contest faptul că tu ajuți artistul când faci una ca asta.

 Nu, nu îl ajuți cu nimic dacă îi cumperi materialul și îl vinzi apoi la un preț mai mare. Acum poate vă spuneți că nu există persoane care să îl cumpere mai scump decât îl găsește la artist. Din nefericire, există. Da, există oameni care nu se interesează de toate sursele de unde poate procura albumul dorit și cad în plasa „afaceriștilor” de pe internet.

 Acest articol este referitor la subiectul discutat acum câteva zile și anume: „De ce trebuie să susținem hip-hop-ul românesc?” – În momentul în care cumpărăm albumele artiștilor și le vindem mai scump, le facem un rău. Le furăm banii pe care ei i-au muncit. Apoi ne plângem că trăim într-o țară de oameni corupți și hoți.

Voi ce părere aveți în legătură cu acest subiect?