Patronul clubului Janis a dat dispoziţie ca membrii trupei Paraziţii să fie scoşi din local după concertul de miercuri, deoarece nu au cântat atât cât era stabilit.

 Adrian Munteanu, patronul clubului Janis, a solicitat ca membrii formaţiei Paraziţii să fie scoşi din local după concertul care a avut loc, miercuri seara, în pub. Munteanu spune că muzicienii au fost plătiţi în avans, iar una dintre condiţii a fost ca durata concertului să fie de o oră şi jumătate. Paraziţii au cântat o oră, însă la coborârea de pe scenă i-a aşteptat o surpriză.

“Cu Paraziţii ne-am înţeles că vor cânta 90 de minute, ca şi cu alţi artişti care au urcat pe scenele din Janis şi My Way din 2007 încoace. E număr aleatoriu câteva nume mari: Phoenix, Iris, Cargo, Celelalte Cuvinte, Semnal M, Viţa de Vie, Vama etc. Niciuna din aceste cântări nu a durat mai puţin de o oră şi jumătate”, a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, Adrian Munteanu. “Ei bine, de data aceasta se pare că cineva a luat de bun sloganul concertului, care ne aparţine şi se dorea doar o autoironie -«Fuck you, Janis». Ne-au tras-o în cel mai veritabil stil «miticesc», ca la nişte ardeleni fraieri ce suntem!”, a subliniat Munteanu. (continuare…)

Deşi nu au avut o înţelegere scrisă, patronul Janis spune că, oricum, o hârtie nu ar fi avut nicio valoare pentru Cheloo sau Ombladon: “Problema e că ne-am făcut-o singuri, de fapt, pentru că am acceptat să le plătim în avans. Niciodată nu am procedat aşa şi nu am plătit integral înainte. Exemplu actual: Taxi, în 9 martie, în My Way, vor primi jumătate din bani după concert, e stabilit”.

 De altfel, Munteanu  e convins că “ţeapa” era programată: “Acum înţeleg de ce au insistat atât de mult Paraziţii (predestinat nume) să primească banii înainte. Sunt sigur că ţeapa asta nu am luat-o numai noi. Mă rog, noi o meritam, dar nu şi publicul, care a primit două treimi din ce a plătit. Culmea, la proba de sunet, ca să nu existe dubii, am reluat aspectul cu cele 90 de minute şi ni s-a spus «Da, da, sigur ca da!». E bine ca toţi cei care mai doresc să-i aducă să cânte să ştie cu cine au de-a face. Nu mă bazam pe onestitatea lor, să fim serioşi, ci pe faptul că au un nume, o imagine de protejat”.

Paraziţii au cântat aproape o oră pe scena din Janis, timp în care au dat glas unor melodii celebre precum “Fuck you, România!”, mai vechea “Alcoolul este viaţa” sau mai proaspăta “Slalom printre cretini”. Publicul a fredonat cu ei, fanii s-au înghesuit cât mai aproape de scenă, iar mâinile de rapperi au fost în aer aproape în permanenţă. “Concertul a fost, de altfel, foarte bun – ce-i al lor e al lor! După cele 57 de minute, incluzând bisul, am realizat cu stupoare că au coborât de pe scenă şi au venit la barul din spate să-şi ia protocolul, respectiv două sticle de whisky”, a povestit proprietarul clubului Janis.

 “Când am înţeles că nu era o pauză de «alimentare», ci chiar sfârşitul, m-am înfuriat, am dat imediat dispoziţie să nu le mai dea whisky-ul şi să fie scoşi degrabă afară, cu forţa dacă e nevoie! De altfel, între timp venise lângă mine Florin, asociatul meu, care stătuse lângă scenă. El mi-a zis că i-a bătut unul dintre membrii trupei obrazul atunci când l-a întrebat de ce nu mai cântă, adăugând «Ce, mă, parc-aţi fi ţărani de lângă Caransebeş!»”

Ce a urmat e “de poveste”, iar naratorul este chiar patronul Janis: “Am avut o altercaţie verbală, în cel mai clasic stil rap, eu şi cel mai mare, mai nesimţit, nu ştiu cum îl cheamă. N-am ştiut niciodată care e unul şi care e altul. Puţin a lipsit să nu trecem în planul contondenţelor fizice. M-a chemat afară să ne batem şi mărturisesc acum că îmi pare tare rău că m-am abţinut! Merita «miticul» o corecţie ardelenească! în fine, după vreo cinci minute au plecat, luând şi ceva fanatici cu ei spre un local din vecini, mai potrivit stilului lor”.

La ieşirea din Janis, pe Bulevardul Eroilor, Cheloo a fost abordat de către ZIUA de CLUJ pentru a-şi prezenta poziţia vizavi de conflictul cu patronii Janis. Rapperul a cerut să i se acorde câteva minute “pentru a se calma”, apoi a început o conversaţie cu fanii care îl înconjurau şi şi-a continuat drumul pe pietonală, alături de ei.

Iubita e motivul

Patronul localului a explicat cum se face că o trupă ca Paraziţii a ajuns să concerteze într-un club al cărui nume e inspirat de celebra Janis Joplin. “Sincer? Pe la începutul lui ianuarie aveam o iubită care e mare fan Paraziţii. Mi-a promis că dansează pe bar în bikini , la concert, dacă aduc trupa. M-a convins. Era cadoul pentru ea după “sesiunea” din iarnă…, apoi a fost prea târziu să mai contramandez. Vă asigur însă că niciodată nu ar fi cântat vreo trupă de rap în Janis fără motivaţia asta…”

Dora MIRCEA-RADU
[email protected]


SURSA