In Extremis

Aventurile prin „Țara Minunilor” continuă. Astăzi, In Extremis revine cu o nouă piesă extrasă de pe materialul menționat anterior. Melodia aleasă este „Programat”, o colaborare cu Jazz8 (The Bridge Committee/SickSound Crew).Profităm de ocazie și vă anunțăm că toamna acestui an ne va aduce un material The Bridge Committee, ce va purta numele„Romanglish”. Instrumentalul a fost produs de Ceinaru Beets, iar Benzen s-a ocupat de partea de mix și master.

Povestea este realizată sub forma unui dialog. Pe Jazz8 îl regăsim în „pielea” conștiintei, a naratorului. Acesta își pune o serie de întrebări retorice („Cine sunt? Știți cumva cine sunt„) care subliniază pierderea identității umane o dată cu trecerea timpului. Esra este omul obișnuit ce se duce zilnic la serviciu, muncește cu greu, pe scurt, personajul prins în rutină. Swift este chiar rutina, care pune stăpânire pe omul obișnuit, sistemul propriu – zis. Acesta îi prezintă lui Esra realitatea exact așa cum este ea, explicându-i că nu are cum să scape, orice ar face.

Strofa doi descrie revolta omului ce-și duce zilnic povara. Din păcate, finalul este însă unul nefericit. Este conturată situația atât de des întâlnită în care angajatul este obligat să rămână peste program. Pe Jazz8 îl reîntâlnim la finalul piesei, contemplând tot ceea ce s-a întâmplat, trăgând în același timp concluziile.

Acestea fiind spuse, vă invităm să ascultați, în premieră pe BlackSheepSound.ro piesa „Programat”.

Audiție plăcută!