afis mara

Asociația Culturală TURN și Fundatia Esco+ organizează, în perioada 18 – 24 august 2014, prima ediție a Mara Fest, ce va avea loc în Țara Lăpușului – Maramureș. Printre invitați: Grigore Leșe, Subcarpați, Maria Răducanu și Partizan.

ACCES LIBER. Cazare camping cu plată.

Mara Fest înseamnă concerte, dans, film, teatru, fotografie, activități sportive, trasee turistice, meșteșugărit, tradiții, workshopuri, târguri, activități pentru persoanele cu dizabilități, activități de informare și responsabilizare social, acţiuni pentru copii. Mara Fest mai înseamnă peste 50 de artiști și artizani, numeroase instituții statale, private și ONG -uri, o echipă de 20 de coordonatori și 50 de voluntari.

Conceput în ideea de a răspunde cerinței publicului de a regăsi în evenimentele majore din țară și acel ceva “românesc”, evenimentul păstrând totuși standardele festivalurilor europene și oferta acestora în ton cu ultimele tendințe, Mara Fest este evenimentul care va impune un nou standard pe piața manifestărilor majore autohtone.

“Nu în ultimul rând, Maramureșul este acel loc cu care toți ne mândrim, unde cu toții vrem să ajungem măcar o dată, un punct de atracție de reală valoare și o carte de vizită a României, neîndeajuns valorificată. Noi spunem că Mara Fest este evenimentul unde timpul are răbdare cu oamenii, unde Maramureșul are răbdare să ne adune pe toți să îl descoperim, dar totodată unde se deschide către nou. Atât conceptual cât şi ambiental, fiecare activitate a festivalului va reflecta spiritul maramureșean” – Adrian Voichiţescu – coproducător Mara Fest

Voichițescu mai spune că „nu încercăm clișeul mix de vechi și nou, nu le amestecăm de dragul contrastului, ci le lăsăm să se desfășoare în pace una lângă cealaltă, să își găsească un mod natural de fuziune sau la fel de natural să se respingă, căci este loc și timp de toate. Cu un program variat, cuprinzând majoritatea genurilor de distracție indoor și outdoor, convențional și atipic, festivalul aduce acel “altceva” încă neîncercat de publicul românesc, o ofertă bogată de alternative, depăşind capacitatea unui individ de a experimenta”.

„Pe termen lung, Mara își propune să devină una din cele mai mari manifestări culturale din țară, un eveniment asumat de comunitate, perceput ca “al nostru”, crescut pe o bază solidă până la cel mai înalt nivel. Un eveniment în care tradiția se propagă și se împletește cu noul care ne înconjoară. Un festival accesibil, în care fiecare să-și poată găsi un loc preferat” – mai spune Voichițescu.