Acum două zile își făcea apariția pe piață un nou album. Unul foarte bun. “The Foreign Exchange” este numele EP-ului scos de Dash, în colaborare cu Aonair. După cum ne spune însuși numele albumului, este vorba despre un schimb de beat-uri și rime între cei doi: Dash pe partea de producție muzicală și Aonair pe tot ceea ce înseamnă lirică.

Pentru cei ce au auzit de el, știți deja cu ce se ocupă Dash și cât de bun este în ceea ce face. Pentru ceilalți, hai să vă facem cunoștință cu el. Totul a început în 2000, când prietenul său Cristi “Ebola” i-a prezentat documentarul “Scratch”, unul despre cultura turntablism-ului. Acolo l-a văzut pentru prima dată pe Dj Qbert, care a avut o puternică influență asupra tânărului, acesta fiind și motivul pentru care s-a apucat să facă mix-uri și scratch-uri. În 2007, după ce și-a procurat instrumentele necesare, a colaborat ca dj cu cei de la 10 Tone, pe albumul “Declarație de Război”, ocupându-se de scratch-uri și cut-uri. A început să producă beat-uri în 2007, primul fiind pentru Arssură, însă începând cu anul 2009 s-a axat și mai mult pe această parte, sub influența unor producători ca J Dilla, Kev Brown, Elaquent, Ohbliv, Snakehips, Samiyam, Flying Lotus și alții. De atunci a colaborat cu mai mulți artiști pentru diferite petreceri, precum B’Estfest, Afrika Bambatta cu trupa Racla și concerte cu Chakra 7. Ca producător a mai colaborat cu Aonair pentru un mixtape al acestuia, cu Since93, un alt MC din Statele Unite, și pentru diverse compilații din străinătate. De asemenea, începând cu 16 ianuarie 2014, împreună cu Adnana Sun și Andrei Gogiu, a înființat și un radio online, ON THE VIBE SIDE

Colaborarea cu Aonair, artist și producător hip hop din Madison, Statele Unite, cu numele său real Tyler Johnson, a început în urmă cu șase luni. Totul a plecat de la o piesă ascultată de Dash, artistul american având până în acel moment scoase pe piață trei mixtape-uri solo și încă unul în colaborare cu prietenul său, Since’93 („Lo-Fi Sunshine EP” (August 2012), „A Crown on the Rocks” (Februarie 2013), „Boom Baptism” cu Since’93 (Aprilie 2013) și „I Am Travis” (Noiembrie 2013)).

De aici, lucrurile au venit de la sine, așa cum se întâmplă de obicei atunci când doi artiști se află pe aceeași frecvență. După ce au intrat în legătură, iar Aonair a ascultat o parte dintre producțiile muzicale ale lui Dash, a urmat această colaborare, rezultată cu ceea ce putem asculta astăzi: EP-ul „The Foreign Exchange”, care poate fi ascultat și downloadat gratuit aici. În cazul în care vor exista cereri, cei doi artiști au precizat că se vor face și cd-uri.

Follow Dash: https://soundcloud.com/simpleminded-plainretarded

Follow Aonair: https://soundcloud.com/aonairmusic

Download