După o scurtă pauză de promovare pe site-ul nostru, am plăcerea de a vă prezenta un proiect care merită atenția voastră. Acesta se intitulează Retro Records și încă de la începutul carierei muzicale dau dovadă de talent și creativitate îmbinate cu seriozitate și calitate, motivele pentru aceste lucruri le veți afla chiar din comunicatul pe care acesta l-au realizat.

 Retro Records este un label independent, un loc în care artişti din sfera underground românească îşi îmbină stilurile şi aduc vechiul în nou şi noul în vechi. În acest moment, Retro Records este format din trei emcee: De ce?, HAOS, Instabil şi un producător – nonamesofar.

 Început cu şase luni în urmă, EP-ul „Lazarus – Retro” a fost lansat pe data de 5 mai pe canalul oficial de Youtube al label-ului independent Retro Records. Primul material al trupei Lazarus este, de asemenea, şi primul album realizat sub umbrela Retro Records.

 Trupa Lazarus este formată în acest moment din doi foşti colegi de liceu (De ce?, Instabil) şi un producător (nonamesofar), adunaţi cu toţii în jurul unei pasiuni comune: muzica. Acea muzică pe care au înţeles-o şi au învăţat-o în cadrul şcolii nonconformiste Artskul prin doi profesori de excepţie: Omu Gnom şi DJ Undoo.

 Premiza de la care pleacă noul EP este însăşi puterea intersecţiei dintre şcoala veche şi cea nouă. Dintre tehnicile de scris din rap şi noul tip de ritm. Dintre instrumentalele boom bap şi cele de grime. „Retro” are ca surse de inspiraţie pe de-o parte liricismul complet şi complex al artiștilor de hip hop din vechea şcoală şi, pe de altă parte, sunetul nou al talentelor din sfera de hip hop.

Pentru noi tot acest EP a reprezentat o provocare de a ne autodepăşi şi de a ne împinge limitele către extrem. Mă bucură faptul că totul a curs natural, de la prima piesă până la ultima. Multă pace tuturor celor care ne-au ajutat în ultimele luni, mai ales oamenilor responsabili cu mix/master-ul şi grafica: Daniel Hurmuz şi Cristian Fs

declară De ce?, membru al trupei Lazarus.

EP-ul „Lazarus – Retro” a beneficiat de o petrecere de ascultare la Atelier Pinion pe data de 4 mai. Alegerea nu a fost deloc întâmplătoare: prima piesă scrisă a EP-ului a fost „Cu bicicleta pe nisip”.

Tracklist:

  1. Introrespect (2:10)
  2. Kile (3:13)
  3. Număr paşi (2:26)
  4. Alt Cap (2:20)
  5. Dublă (2:07)
  6. Mai vorbim (2:34)
  7. Orice-ar fi (2:09)
  8. Retro (2:48)
  9. Cu bicicleta pe nisip (2:27)
  10. Sparţi în Maroc (2:27)

 În acest moment, EP-ul se află la download gratuit pe BandCamp. De asemenea, albumul poate fi cumpărat atât online (disponibil pe Apple Music, Tidal, Google Play), iar începând de astăzi acesta poate fi achiziționat în format fizic (de pe pagina oficială de Facebook a Retro Records).

 Mai jos puteți asculta materialul pentru a vă decide dacă este pe placul vostru. Audiție plăcută!