Junky SIZE Events s-a născut din pasiunea noastră pentru hip hop şi din lipsa unui brand recunoscut în domeniul organizării de evenimente hip hop în oraşul Bucureşti. Pentru acest lucru am creat un nume, acesta este Junky SIZE Events.

13 noiembrie 2011. Cu surle și trâmbițe se anunță un nou concert C.T.C. organizat de Junky SIZE Events. Am călcat pentru prima oară în Club Wings și am văzut cu ochii mei cum locația devine aproape neîncăpătoare. După un warm up incendiar cu Chill Will și The Bridge Committee în deschidere, Deliric 1, Vlad Dobrescu și Doc urcă pe scenă pentru un show greu de uitat.  Așa aș descrie în câteva cuvinte primul eveniment marca Junky Size.

Nume precum Cedry2k, Vescan, R.A.S.A, Bibanu MixXL, Chimie, C.I.A., Ezekiel, Nimeni Altu’, Fanas, Smokey & Krem, Alan & Kepa, Omu Gnom și Subsemnatu au urcat pe scenă sub aripa Junky SIZE Events spre deliciul publicului ascultător de hip hop. București, Focșani, Bacău, Alba Iulia, Iași, Ploiești, Cluj sunt doar o parte dintre orașele în care „€œcaravana” Junky Size s-a oprit.

În octombrie 2012 cântăm „€œLa mulți ani” celor ce au făcut posibile zeci de concerte de hip hop. Pe 8 noiembrie, ne-am strâns cu mic cu mare în Kulturhaus pentru a ridica un pahar în aer și pentru a vedea cum echipa Junky Size suflă în prima lumânare de pe tortul lor. Pe lângă evenimentele organizate în cursul unui an, ei se pot lăuda cu patru artiști ce au intrat sub tutela lor: Smokey & Krem, Nimeni Altu’, Omu Gnom și Alan & Kepa.

Acum, haideți să vă povestesc și care a fost atmosfera de la concertul de joi seară. Fiind intrarea liberă, a fost asemenea unui party aniversar cu un număr impresionant de oaspeți. Din punct de vedere muzical, invitații au fost aleși pe stranceană. Porțile au fost deschise începând cu orele 22:00, când, Dj Al*Bu și-a ocupat locul la platane și a început să ne pună sângele în mișcare cu puțin hip hop. După ce Daniel Lupu ne-a făcut o trecere în revistă a ceea ce urma se se întâmple, s-a dat drumul unui maraton de aproape 4 ore am muzică live.

Așa cum ne-au obișnuit până acum, Junky Size sprijină artiștii aflați la început de drum. Producător, compozitor și cântăreț, John Brasel a bătut gongul de început și a dat drumul show-ului, încercând să ne încalzească prin piesele sale.

După ce ne-am dezmorțit și am intrat mai mult în atmosferă, a venit rândul lui Ezekiel să ne strice tripul, să ne provoace să ridicăm o mână sus și să dăm din cap pe ritmurile pieselor sale. „€œPrin vene” ni s-a scurs hip hop atâta timp cât scena a fost a sa.

€”œAtac(ul) cerebral” a devenit deja un subiect €”Tabu” la concertele susținute de Alan & Kepa. Mesajul lor a fost greu, ne-a dat la „€œcap ca barda”, însă rap-ul lui Stress a reușit să ridice din nou mâini în aer. Chiar dacă nu au mai fost în €”œechipă completă”, Alan & Kepa au inclus piesa „Sar cățele” în setlist-ul lor, având în vedere succesul pe care melodia l-a înregistrat la concertul de lansare.

Lumina a fost blocată pe culoarea albastră. Fanas se pregătește și își găsește un loc bun lângă Dj Al*Bu. Raza albă ce bate pe scenă a fost întreruptă. După câteva momente de așteptare, încep „€œTransmisii(le) în distors”. Nimeni Altu‘ apare în fața fanilor săi. Cot la cot au cântat piesele, „Încă o poveste” reprezentând punctul culminant al serii. „€œCu dinții cariați” ne-a adus aminte de începutul carierei sale, fiind și piesa ce a încheiat momentul său. El a predat ștafeta lui Fanas pe acordurile căruia, câteva „€œFire de iarbă” ne-au crescut în suflet. Tânărul artist a oferit cadou unei fete din public una din cărțile mamei sale, Elena Netcu.

Smokey și Krem au urcat pe scenă împrăștiind energie în stânga și-n dreapta lor. Fiind o oră înaintată, am servit rapid un „Măr”, ne-am plimbat puțin pe holurile facultății „€œUNATC” și, după ce am dat o „Petrecere în pijamale”, ne-am băgat În pat cu ea. Când ne-am trezit din somn, l-am prins pe Silviu Mircescu când scrijelea pe perete „Krem + Muzica = LOVE II. După ce au presărat puțină „€œGalina Blanca” în Show-ul a la Krem, în aer s-au ridicat mai multe degete mijlocii și, mai multe voci au strigat simultan: „€œMănânci rahat”!

După doza șoc de energie primită de către cei prezenți, Omu Gnom și Celălalt ne-au liniștit puțin și au recunoscut: „€œAzi” jucăm „€œCu cărțile pe față”. Personal am lăsat la o parte și oboseala fizică și pe cea psihică și am savurat piesa „Metehne” de la primele acorduri până la ultima secundă. Omu Gnom a resuscitat atmosfera și am înțeles că „Reînvierea Rap-ului Românesc” este un lucru absolut necesar.

Când am crezut că totul s-a terminat, am avut parte de o surpriză plăcută. Pe scenă au apărut doi dintre oamenii ce urmăriseră evenimentul „€œdin umbră”: Micutzu și Costel (Club 99). Pe principiul „€œam venit să cântăm și noi două piese”, cei doi au făcut o demonstrație de „€œfreestyle” ce a reușit să smulgă multe zâmbete. Beat-ul piesei „€œCu cărțile pe față” a fost ornat cu versurile comedianților. Alături de ei a urcat din nou pe scenă Krem, rezultatul final fiind unul savuros.

În jurul orei 03:00 Omu Gnom apasă intrerupătorul pentru a stinge lumina și trage cortina cu ajutorul unui moment de freestyle.

În continuarea articolului puteți vedea setul de fotografii surprinse în timpul evenimentului. BlackSheepSound.ro urează un protocolar, dar călduros „La mulți ani” partenerilor noștri Junky SIZE Events și le dorim cât mai multe evenimente și concerte aniversare.

Junky Size Events: Where Hip-Hop Happens!