AFO Sagace Dan Basu @ Cluj (16)

Sâmbătă am fost la vânătoare de extratereștrii cu urechea. Detectoarele mă îndrumă spre La Gazette unde am auzit că un nenea pe nume Col3a face o adunare în care se strâng reptilieni. Ok, ok, hai să nu o dau pe „Man in black”. Seara începe frumos, chill, românește. Mulți prieteni pe șuetă. Era feel-ul de adunare a unei familii vechi cu prea mulți verișori care nu se cunosc toți între ei. Adverss și Col3a țineau ocupat pupitrul până să ajungă DJ Necs Bătrânu` despre care clujenii știu bine că le învârte la tot ce înseamnă „Seara de poezie urban-cartierească”.  Adverss, Jimmy Măști, Reckaze, rând pe rând la microfon să incălzească pumnu’ la băiețași.

Dan Basu, prea rar vizitator al Clujului se plasează la pupitru. Sagace la dublaj și uite că îmi intră extraterestrul și ia microfonul. Emil Teleagă zis AFO intră pe Intro în cartierul din el. Omul e sincer: „reprezentăm muzica de calitate” și o dă cum prea puțini o dau: „O mână sus și mulțumiri celor de dinaintea mea la microfon”. Da! Mulțumiri celor de la debutul serii, și nu numai acestei seri, căci băieții nu sunt necunoscuți ai microfoanelor clujene. Deși ne-a zis că s-a simțit ceva mai mal, am avut parte de puternicul Freestyle al său ce îți face mușchii cefei să te înjure căci nu mai știu în ce parte să-ți miște capul și mintea să-ți venereze urechile că îi dau ceva magnific de procesat. Deși Illuminati erau printre noi, i se părea că nu prea le place băiețașilor să cânte cu el, până când a ars-o că Brașovul a urlat mai tare, când publicul a realizat că există feedback nu doar bilet la spectacol. Așa s-a format Loop-ul Karmic și seara a început să se deruleze cum trebuie. Sagace, puțin prea în spate era sarea și Dan Basu bucata. Români din Cartier cu Nume pentru Lume dau cu degetul pentru hateri și, complet imprevizibil, pentru distrugătorii de Roșia Montană. Am aflat cu toții ce înseamnă să fi Omu Modern, și i-am dat dreptate Dedicației Anei, ar trebui să treacă Afo mai des prin Cluj, mi-ar plăcea să am motive întemeiate să ies din casă. Cu multă mulțumire pentru „Anii”, care țin să recunosc că e micul meu fetiș dintre piesele sale. S-a dat muuultă pace pentru Subcarpați, roditoare, căci numai apare la microfon Bean MC, surpriza serii, și ce s-a petrecut după aceea e istorie.

Mulțumim organizatorilor, Col3a și La Gazette, fotografului, Nemeș Patrick, băieților de la încălzire, Necs, Adverss, Reckaze, Jimmy Măști. Grație și rugăminți de vizite mai dese către Dan Basu, inspirație spre schimbarea mentalităților către Sagace, Aforic și Bean, printre puținii care încă țin în priză aparatele ce dau viață hip-hop-ului românesc.

“MC, îi strâng de gât cu nailon

Începe filmu’. Frate, iăraşi n-ai loc

Eu sunt mister Bison

Cu pumnii lu’ Mike Tyson

Urări de pace n-au rost,

Că, frate, tu eşti mai prost

În timp ce eu continui să scriu poezii ! “