După show-ul incendiar oferit de Subcarpaţi în Trippin Cafe săptămâna trecută, ieri a venit rândul unui nou concert de hip-hop de zile mari în clubul braşovean. Invitaţii din acest week-end au fost bine-cunoscuţii artişti de la Facem Records: Cedry2k, Carbon şi Grigo.

Şi de această dată, spaţiul din clubul Trippin s-a dovedit a fi neîncăpător pentru toţi iubitorii de underground, pregătiţi pentru o nouă lecţie de hip-hop. Încă de la ora 22, publicul a fost „încălzit”, asa cum se cuvine, de băieţii de la Aparataj 1310, în timp ce Tupeu Crew erau şi ei prezenţi pentru a ne introduce cu adevărat în atmosfera concertului.

După aproximativ 1 oră şi jumătate, a venit rândul lui Romem şi Nanu să ne prezinte o mostră de muzică de calitate. Aşadar, aceaşi artişti care au deschis show-ul  de la lansarea „Colaborări 2” din Bucureşti, au revenit „acasă” şi ne-au pregătit pentru ce avea să urmeze.

Puţin după miezul nopţii a venit momentul aşteptat de toţi oamenii prezenţi: intrările pe scenă, pe rând, ale lui Grigo, Cedry2k şi Carbon. A urmat o oră de muzică de calitate, în care publicul s-a delectat cu piese ca „Româneşte”, „Şah”, „Linii subţiri”, Schimbări de valori sau „Spre zero”. Alături de artişti, ne-am amintit că un om fără „Demnitate” nu înseamnă nimic, şi doar printr-o „Atitudine” corectă putem fi destul de puternici încât să luptăm cu răul din jurul nostru. Am fost invitaţi la „Introspecţii” şi alături de Cedry2k şi Carbon am realizat că aceste 2 versuri ar trebui să ne servească pe post de motto tuturor: „E prea devreme să fie prea târziu/Păstrează mintea trează şi spiritul viu”. Pe parcursul show-ului au fost prezentate şi bucăţi acapella de pe viitoarele materiale semnate de Cedry2k şi Carbon. Am fost delectaţi şi cu piese cum ar fi „Pieţe”, Babylonul modern sau „Contra cost”, iar concertul s-a terminat amintindu-ne că suntem dependenţi de „Muzică” şi demonstrându-ne că răul este în continuare un pericol pentru noi toţi şi că se răspândeşte prin „Progresie Geometrică”.

În concluzie, seara de vineri 12 octombrie 2012 a fost încă una memorabilă pentru fanii de underground din Braşov, datorită unui nou eveniment senzaţional, pus la cale de aceaşi organizatori de la X-trem.ro.

Puţin mai jos, puteţi găsi câteva poze de la acest concert.