Chimie @ Goblin Vama Veche (13)

Nisip rece şi răcoare în aer. Grămezi de oameni strânşi în jurul focurilor de tabără şi lampioane luminoase plutind pe cer. Cam aşa arăta seara de 9 August în Vama Veche, cu doar câteva ore înaintea concertului semnat Chimie. Bineînţeles, calmul acumulat pe plajă s-a risipit uşor spre ora 23, când clubul Goblin a fost asaltat de publicul venit să susţină artiştii prezenţi.

Pre-party-ul dinaintea concertului este întreţinut de către Amon, însă cu venirea orei 00:00 omu’ Skarabeu a urcat la platane. Întreţinând atmosfera cu un playlist bine pus la punct, acesta a reuşit să strângă uşor pe cei prezenţi în faţa scenei, stârnindu-le ţipetele şi aplauzele de nerăbdare.

Începutul concertului a fost marcat de reacţia pozitivă a publicului, când pe scenă şi-a făcut apariţia Chimie. Aşadar, seara a început cu câteva ”Poveşti despre noroc şi ghinion”, artistul fiind ”Natural”, reprezentând ”Ultimul golan”. Strigătele de bucrie ale celor prezenţi au răsunat în întreaga Vamă atunci când pe scenă s-a prezentat AFO. Alături de Mişu, cei doi ne-au adus aminte de ”Uşile Vol1.”, interpretând ”Abdullah” şi de ”Mambo Siria”, prezentându-ne ”Omul Modern”.

Sala a răsunat de aplauze atunci când instrumentalul piesei ”Patria” s-a făcut auzit. Vocile celor prezenţi erau cu mult peste vocea din boxe, acaparând întregul beat. Seara a continuat apoi cu amintiri de pe ”Ameninţarea Maimuţei”, piese precum ”Maimuţe de strată” şi ”4 Ziua” fiind nelipsite. Ducând tradiţia mai departe, Chimie nu a uitat de vremurile bune, concertul numărând cinci freestyle-uri.

Spre final, artistul a dorit să încheie seara interpretând piesa ”I and I”, dar a fost repus în scenă de strigătele publicului, încheiând concertul cu ”Zăpezi pe copaci” şi ”De la zei la cimpanzei”.

Acum, pentru încheierea mea, nu am decât cuvinte de laudă. Atât pentru organizatori, cât şi pentru artişti şi public. A fost o experienţă de neuitat, dar am să vă las să vă convingeţi singuri cu câteva poze din cadrul evenimentului:

*Credit: Lorena Nincă
*Artwork: Răzvan Petrescu