SONY DSC

Pe data de 22 iunie, publicul underground-ului constănţean se bucura de un concert clasic, semnat Chimie. Evenimentul a avut loc în clubul Hangout Movement, avându-i ca invitaţi speciali pe Samurai & Junk, Phunk B şi Spectru.

Ora 23. MrTweaks se afla deja la platane, asigurând warm-up-ul serii.  Deşi publicul nu era foarte numeros, atmosfera era demnă de un eveniment atât de mare. Am reuşit să mă strecor uşor în faţa scenei, aşteptând nerăbdător începutul concertului.  Acesta a fost marcat de reacţia pozitivă a celor prezenţi, atunci când la miezul nopţii, pe scenă şi-a făcut apariţia Julian, un tânăr MC cunoscut în partea underground-ului din Constanţa. Chiar dacă prestaţia acestuia a fost una scurtă, ea a fost demnă de aplauzele şi laudele publicului, reuşind să instaureze atmosfera perfectă de concert.

În scurt timp, pe scenă au urcat Samurai & Junk, alături de Phunk B şi Spectru. Aceştia au continuat seara cu piese precum ”Scurt metraj”, ”Viitorul e acum” şi ”La spice shop în vale”, extrase de pe materialul ”Efectul Umbrei”. De asemnea, nu au lipsit nici piesele extrase de pe episoadele marca Paranoia13, precum ”Pi”, ”Nu mai sunt eu”, ”Evadarea” şi ”Muzicienii”.  Alături de cei prezenţi în public, artiştii au reuşit să creeze o atmosferă demnă de un concert atât de mare, mâinile oamenilor fiind lipite de tavan, iar vocile completându-le pe cele ce se auzeau din boxe. La cererea publicului, aceştia au interpretat celebrele freestyle-uri filmate pe malul lacului Tăbăcărie, moment ce a marcat încheierea prestaţie lor.

Era ora 1, când pe scenă şi-a făcut apariţia Chimie, aprinzând întregul public. Acesta ne-a salutat aşa cum se cuvine şi a început seara cu ”Poveşti despre noroc şi ghinion”, piesă ce beneficiază şi de videoclip şi este extrasă de pe cel mai recent material al său, intitulat ”De la zei la cimpanzei”. Seara a continuat cu piese precum ”Maşina timpului”, ”Făuritorul de chei”, şi ”Special K House”, extrase de pe materialul ”Uşile Vol.1”. Obişnuiţi cu tradiţia concertelor, când el striga ”Mişu”, noi strigam ”Foarfecă”, când el striga ”Chi” noi strigam ”mie”. Deşi publicul era prezent în număr mic, acesta era fost foarte receptiv, răspunzând la fiecare strigăt al artistului. În continuarea concertului, Mişu a interpretat piese precum ”Plânsul sirenelor” şi ”Omul modern”, piese ce fac parte din playlist-ul albumului ”’Mambo Siria”. De asemenea, nu au lipsit celebrele freestyle-uri ”Zăpezi pe copaci” şi ”Noaptea”. Seara părea să se sfârşească destul de repede, Chimie interpretând spre final piesa ”Patria” şi ieşind în aplauze de pe scenă, în timp ce cânta ”Primăvara”.

La final, nu am decât cuvinte de laudă, atât pentru cei ce au fost prezenţi pe scenă, cât şi pentru cei din public. Deşi concertul nu a durat foarte mult, atmosfera a fost extraordinară, exact aşa cum a fost mereu la Constanţa. Dar mai bine vă las să vă convingeţi singuri, din seria de poze din cadrul evenimentului.