Chimie, Ana Maria Alexie @ Atelierul de Productie (33)

Primăvara și-a făcut oficial apariția, dăruindu-le celor din București cel mai frumos mărțișor, chiar pe 1 martie.  Clubul Atelierul de Producție a fost sâmbăta trecuta gazda unuia dintre cele mai așteptate evenimente ale acestui an, mai exact lansarea albumului „Strada Strâmbă” al lui Chimie, realizat în colaborare cu Ana Maria Alexie. Îndelungata așteptare și numărătoarea zilelor până la eveniment au luat sfârșit sâmbătă, când ne-am îndreptat nerăbdători către clubul cu pricina, mai mult cu mare decât cu mic, întrucât accesul minorilor a fost strict interzis. Chimie, sau Chimiță așa cum i s-a spus prima dată de către un prieten, ne-a demonstrat pe parcursul concertului că fiecare moment din așteptarea noastră a meritat și a fost răsplătit pe măsură. Am ascultat „un manifest de libertate” și am înțeles, prin ceea ce ne-a transmis cu ajutorul pieselor sale, la ce se referea atunci când afirma că:

Muzica este cea mai constantă entitate din viața mea de până acum.

Dj Al*bu a fost cel care s-a ocupat de warm up, revenind la platane odată cu apariția lui Chimie pe scenă. Au fost anunțați și câțiva invitați surpriză, printre care și Vali Umbră și Infinitu’, ce au cântat în deschidere, cu Dj Power Pe Vinil la platane. S-a putut observa cu ochiul liber exaltarea publicului atunci când Chimie și Ana Maria Alexie au urcat pe scenă. S-a conturat de la bun început o conexiune specială cu cei veniți să-și asculte artiștii preferați, una care s-a menținut pe toată durata concertului și care nu a făcut decât să amplifice intensitatea momentului.

În fiecare colț al clubului au început să răsune piese de pe „Strada Strâmbă”, precum „Rana”, „Imigranții”, „Frații” sau „Am Fost Un Copil Rău”. Fanii prezenți la eveniment cântau odată cu artistul, care a rămas în mare parte din concert pe marginea scenei pentru a fi cât mai aproape de cei ce îl admiră și îi ascultă muzica. Momentele în care au fost interpretate „Groapa” și „Blood is Life” au fost pur și simplu indescriptibile. Melodiile deja nu se mai ascultau sau cântau, ci se simțeau și se trăiau la intensitate maximă. Ne-am plimbat alături de artiști pe strada lor strâmbă, am simțit și am înțeles exact cum o descria Chimie atunci când afirma că:

Strada Stramba simbolizeaza pana la urma exact ce spune titlul :) Este un album urban, dedicat orasului. Este vibratia orasului, deci muzica lui reflecta experientele mele din ultima perioada si este, ca si toata creatia mea de altfel, un manifest de libertate.

Bineînțeles că nu au lipsit din concert nici piese precum „Alerg”, „Muzica Muzica Muzica”, „Primăvara” și „Patria”. Odată cu melodia „Frații Praștie” și-a făcut apariția pe scenă un alt invitat al serii, mai exact Serafim, care a fost întâmpinat de către public cu un val puternic de aplauze. Artistul și-a susținut recitalul în aclamațiile fanilor, care l-au întâmpinat la fel de bine și pe Flou Rege. „Murdar” a fost prima bucată pe care cel din urmă menționat a cântat-o alături de Chimie și Ana Maria Alexie. „Anima Mundi” ne-a transpus pe toți într-o altă sferă și ne-a amintit de ce ne place atât de mult artistul de pe scenă.

Despre acea seară petrecută în Atelierul de Producție nu putem spune decât că ne-a încărcat bateriile pentru întreaga lună, ne-am simțit cum nu se putea mai bine și am regretat că s-a terminat atât de repede. Avem, însă, la dispoziție cele șase track-uri de pe albumul lui Chimie, care să ne amintească de experiența trăită acolo și atunci. Pentru cei care nu au reușit să ajungă la eveniment, albumul se găsește în magazinele din București și din țară, în magazinele online și pe www.Foarfeca.com. De asemenea, acesta mai poate fi ascultat și pe canalul oficial de Youtube al lui Chimie. Vă lăsăm în compania galeriei foto realizată la evenimentul de sâmbătă.