2DSC_5996

Duminica trecută s-a dat startul seriei concertelor realizate în clubul bucureștean Colectiv, sub egida Radio Rezistența. Dj Undoo a fost cel care a rămas la platane pe tot parcursul serii, găzduind de la pupitru invitați precum Raku, Veritasaga, Nimeni Altu’, Flou Rege, O.N. & Clue.

Ne-am făcut apariția destul de devreme în Colectiv, având astfel posibilitatea de a observa atent, încă de la începutul serii, care a fost atmosfera și cum a evoluat pe parcurs. Am văzut cum muzica din fiecare colț al clubului prinde viață pe măsură ce tot mai multe persoane își făceau apariția, iar acest lucru s-a întâmplat de la bun început. De ce spun asta? Pentru că inițial, puținele persoane care și-au făcut simțită prezența la fel de devreme ca și noi, așteptând nerăbdători concertul anunțat pentru seara cu pricina, erau retrași timid în zonele clubului ieșite din lumina reflectoarelor. După câteva momente am avut surpriza și plăcerea de a-l vedea și asculta pe Nimeni Altu’ la tobe. Momentul a făcut deliciul publicului, artistul rămânând acolo pentru mai bine de o oră, până cu puțin timp înainte de a începe concertul propriu-zis.

După un scurt timp, Dj Undoo și-a făcut apariția la platane, publicul adunându-se ușor, ușor în fața scenei și îndreptându-și atenția către artiștii ce au deschis concertul, mai exact O.N. și Clue. Băieții au dezmorțit atmosfera cu un „Intro (Planul)”, continuând să antreneze publicul în maratonul liric cu track-uri grele precum „Sensul vieții”, „Moment de luciditate II”, „Muzica străzii” și „Ciclopii”. După o simplă privire aruncată în jurul nostru, am observat că oamenii începuseră să intre în vibe-ul potrivit. Acest lucru adăugat la faptul că artiștii susțineau un show pe măsura așteptărilor nu a făcut decât să ne confirme că seara reușită la care ne gândeam a început cum nu se putea mai bine și nu ne dezamăgește expectanțele.

Cei doi artiști și-au încheiat recitalul cu „1203” și „Pomana porcului”, predând ștafeta, în cazul de față microfoanele, băieților de la Veritasaga. Ne-a fost dor de un moment al trupei ce tocmai intra pe scenă și saluta călduros publicul. Ne-am bucurat și am savurat momentul lor piesă cu piesă, cântând împreună cu ei vers cu vers și contemplând amintirile pe care melodiile ce le ascultam cu atâta plăcere ni le trezeau. Nu mai este nevoie de alte cuvinte pentru a descrie starea pe care cei doi artiști ne-au transmis-o, pentru că știm cu toții de ceva vreme deja, că „Veritasaga nu se-ascultă, se simte”. Am simțit cu tot sufletul și nu ne-am putut lua privirile de la artiștii pe care îi îndrăgim și cărora trebuie să le mulțumim pentru ceea ce ne oferă prin muzica lor. Respect și multă pace!

Ne-am revenit rapid din melancolie pentru că trebuia întâmpinat așa cum se cuvine următorul invitat, ce avea să ne poarte prin intermediul pieselor interpretate în cu totul alte stări. Așa că am schimbat registrul și l-am primit cu un ropot puternic de aplauze pe Flou Rege. Între timp, publicul aflat în club se mărise semnificativ, însă magnetismul transmis de artiștii ce susțineau acel minunat concert nu permitea nimănui să privească altundeva, decât în scurtele momente dintre piese. Flou Rege a fost, ca întotdeauna, susținut pe deplin de public. Toată lumea îi cânta piesele și se lăsa purtată de lirica ce continua să se disperseze din microfon, în fiecare colț al clubului. Bineînțeles, melodii precum „Anima Mundi”, „E pe cale să se-ntâmple”, „Sound of Underground”, „Nu sunt un model pentru nimeni” și „Murdar” au fost nelipsite. Artistul a demonstrat și cu această ocazie că muzica sa reprezintă hrană pentru suflet, iar cei din public nu au putut decât să îi aprobe această afirmație nerostită, prin modul în care o simt și se bucură de ea.

Show-ul a continuat cu artistul care ne delectase înainte de concert cu o improvizație la tobe. Da, vorbim despre Nimeni Altu’. Fanii săi cei mai înfocați se aflau în primele rânduri, scandându-i numele și fredonând versurile unor piese precum „Lupta”, „Fii ai bravilor soldați”, „Vreau înapoi”, „2005” sau „Prinț și cerșetor”, pe care artistul le-a interpretat în acea seară. Niciodată nu sunt suficiente melodiile interpretate, întotdeauna vrem mai mult și mai mult, pentru că de fiecare dată primim ceva special de la acest om. Bucățica sa din acest concert, insuficientă pentru noi, s-a încheiat cu „Speranța”„A mai trecut o vreme” și am mai petrecut niște momente de calitate din timpul nostru în compania pieselor care ne-au marcat într-un fel sau altul, și implicit a lui Nimeni Altu’, persoana căreia i le datorăm. Deja așteptăm cu nerăbdare următorul concert.

Seara a fost încheiată la fel de bine precum a și început, însă cu un vibe mult mai fain.

Raku a fost cel care a marcat sfârșitul serii din Colectiv, cu un recital pe măsură. Tot ce am simțit, cântat, contemplat și admirat în acea seară s-a adunat undeva în interiorul fiecăruia și a fost exteriorizat ca o pictură pe chipul fiecărui om prezent acolo. Raku a avut grijă să amplifice încă și mai mult toate aceste aspecte și să se asigure că este, într-adevăr, o seară de neuitat. Îi dăm dreptate și ridicăm o mână sus pentru omul care ne-a oferit părți din el însuși prin piesele pe care ni le-a oferit.
La finalul serii am plecat spre casă cu zâmbetul larg pe buze și numai gânduri frumoase, cu mult respect pentru artiștii care au cântat și organizatorii care au făcut posibil acest concert și, bineînțeles, cu speranța că vom repeta această experiență minunată cât mai curând.

În continuare vă invităm să aruncați o privire prin galeria foto realizată la eveniment.