Dragonu, Flou Rege, DJ AlBu @ Green  Pub Oradea (6)

Sâmbătă, pe data de 16 martie, avem parte de un nou eveniment hip hop la doar o lună de la concertul de lansare al materialului „De la zei la cimpanzei„, semnat Chimie. Doar că de data aceasta invitatul pe care orădenii îl aşteptau de foarte mult timp este Dragonu, care a venit alături de Flou Rege şi DJ Al*Bu. Localul unde s-a desfăşurat marele evenimente a fost Green Pub, care la miezul nopţii când DJ Klaus EB şi artiştii locali Smec şi Waxi au început deschiderea evenimentului, începea să fie neîncăpător pentru iubitorii de hip hop. Aceştia au fost într-un număr aproximativ de 300 de persoane. Aşadar, într-o atmosferă plină de energie şi dorinţă de a asculta muzică, Smec şi Waxi au deschis evenimentul cu piese precum „Mister„, ce beneficiază şi de un videoclip sau „Chef de vară„, moment în care Călin Ştefan şi-a făcut apariţia spre bucuria publicului, care au cântat versurile piesei alături de el. Trebuie neaparat să-l felicităm pe Călin Ştefan care a avut o prestaţie foarte bună la Românii au Talent, acesta mergând în etapa următoare. Felicitări Călin Ştefan!

După deschiderea evenimentului, a urmat o mică pauză, până când aproximativ după jumătate de oră s-a auzit vocea lui Dragonu care saluta publicul orădean şi începea în ritmuri de „Hip Hop„, alături de Flou Rege şi Dj Al*Bu la platane. Publicul fiind într-un număr mare, Dragonu a fost nevoit să cânte printre ei, nefiind o scenă, dar nu s-a creat o problemă în desfăşurarea evenimentului, artistul cântând cu foarte mare plăcere printre oamenii ce rosteau versurile alături de el. Începea să se audă în Green Pub şi prima piesă de pe cel mai recent material, care se numea „N-o să mai fiu niciodata un drogat„, versurile fiind privite ca pe un sfat pentru fiecare dintre noi, dar am dat-o cu multă pace pentru Flou Rege, care printr-un S.W.A.G. „Murdar„, ne-a adus aminte de ce sceptrul si coroana sunt la el. Ne-am adus aminte cu plăcere de albumul „Adio 47 omul vechi„, atunci când Dragonu ne-a amintit de omul Cedry2k prin piesa „Mai mult ca sigur„, fiind o plăcere pentru orădeni ca atmosfera indusă de Dragonu, să fie într-un „Cerc Închis„, care să sparga petrecerea celor de la parter din Green Pub. Ne gândim cu toţii la muzică, oriunde ne-am aflat, iar Flou Rege ne-a făcut să simţim ceea ce simte el prin „Eu şi Muzica„, dar printre toate piesele auzite în acea seară de hip hop, nu aveam cum să nu trimitem o „Scrisoare pentru domnu preşedinte„. Dar după acest moment, ne-am simţit cu toţii ca în „Poveşti de familie”, apoi Dragonu ne-a amintit de originile ce reprezintă „B.Â.R.L.A.D.„, acolo unde este adevărata „Patrie„, publicul strigând în aceste momente „Specii„.

După cum v-am mai spus şi pe site-ul nostru, pauza Specii se apropie de final, dar mai multe veţi putea afla de la Chimie, în emisiunea de marţi seara „I Think I Like It”, ora 23:00, de pe Utv.

Dragonu a început să strige alături de public „Sişu Liber, Sişu Liber, Sişu Liber…„, fiind foarte clar că tocmai avem parte de una dintre acele concerte pe care putem sa-l declarăm „Special„. Printre toate piesele cântate de artişti, începeam să ne îndreptăm spre sfârşitul evenimentului, dar nu înainte să ne amintim de ce iubim atât de mult Haarp Cord şi amintindu-ne din nou Dragonu, ceea ce trebuie să strigăm cât ne ţin plămânii „Sişu Liber„, iar apoi na mai rămas decât ca artistul împreună cu Flou Rege şi DJ Al*Bu să ne spună că „Nu mai sunt copil„, dar avem şi acum un înger. Printre altele noi suntem „Cei care înalţă flamuri„, dar nu suntem de vină că  „Muzica naşte monştri„, deoarece avem o industrie destul de mare în România, dar nu ne rămâne altceva decât să ne bucurâm de „Primăvară„, natura fiind „o taină, se imbracă cu o haină de flori„. Cu siguranţă nu a fost cântată nicio piesă ca aceasta, menţionez şi faptul că a fost cerută în repetate rânduri pe parcursul concertului. Se anunţa ca fiind ultima din prestaţia artiştilor, dar publicul orădean a strigat în repetate rânduri „bis, bis, bis„, iar Dragonu nu a refuzat cerinţa şi a mai cântat o piesă spre bucuria fanilor săi care l-au aplaudat în repetate rânduri. La sfârşit Dragonu, Flou Rege şi DJ Albu au rămas în club pentru a face poze cu fanii lor, dar şi pentru vânzarea materialelor.

De after party-ul evenimentului s-a ocupat din nou DJ Klaus EB, care ne-a obişnuit pe unde a mers cu muzică foarte bună. Vă mulţumim tuturor orădenilor pentru că aţi venit la acest eveniment şi sperăm că următorul concert să fie cât mai repede posibil. Recenzia a fost scrisă de Marian Selegian (masacrejay), iar mai jos aveţi pozele realizate de colega noastră Yvette.