DOC Aforic KREM Deliric Vali Umbra Shadowbox Chronic Arssura Chimie @ Freestyle Show (15)

Pe 25 aprilie, clubul Kulturhaus din Bucureşti a fost neîncăpător pentru cei ce au vrut să asiste la o demonstraţie de talent şi un tsunami de rime făcute pe loc. De organizarea acestui eveniment a fost responsabil Aforic, ajutat de Grigo şi Tecko Starr de la Chronic şi de Dan Basu, care a asigurat partea vizuală a show-ului.

Am aşteptat cu mult entuziasm seara de joi pentru a lua parte la un spectacol ce avea sa devină un maraton liric. Spre surprinderea mea, “warm-up”-ul a fost alcătuit din două părţi. În primă fază, o serie de cyphere româneşti şi din afara ţării au rulat pe proiectorul special amenajat în clubul gazdă. Nu am avut timp să ne odihnim când acestea s-au terminat, căci Grigo şi Tecko Starr şi-au luat locul la platane pentru a se asigura că zecile de minute rămase până la începerea spectacolului vor trece mai uşor.

Totul s-a petrecut sub atenta supraveghere a lui Aforic, MC-ul gazdă, care nu a lipsit de lângă niciunul dintre invitaţii săi. În aplauzele sutelor de oameni prezenţi, Afo a “preluat conducerea” şi a pornit cronometrul. Shadowbox au fost cei ce au spart gheaţa şi ne-au servit cu o porţie zdravănă de energie care ne-a pus în mişcare de la primele acorduri. Rareş nu ne-a dezamăgit nici de această dată şi, chiar dacă el a cedat locul la microfon, colegii săi (Razvan, Biggie, Silviu şi Codin) au rămas până la final în prim plan, asigurând partea instrumentală a spectacolului.

Nu mai este un secret că una dintre pasiunile lui Aforic este crearea rimelor pe loc. Ei bine, el ne-a demonstrat din nou asta, având în vedere că aceasta era şi ideea de bază a showlui. “Direct din Junky Size”, Răzvan „Krem” Alexe a împărţit în stânga şi în dreapta voie bună. Fost câştigător la Battle Off Da Dome, îndrăgitul artist ne-a demonstrat că, “old habits die hard”. Dar cum munca în echipă este mai eficientă, Smokey a fost invitat să se alăture. Mereu vesel şi pus pe glume, colegul lui Krem a apărut pe înalta scenă cu un tricou ce avea imprimat mesajul “Din est până în vest, iubeşte-ţi cartierul”. Aşadar, tu ţi-l iubeşti?

Club 99 a fost din nou prezent la un eveniment hip hop. Dacă Teo s-a “ascuns” în public, Micutzu şi Costel au ieşit să dea piept cu numerosul public. Recunosc, sunt o mare fană a celor doi deoarece au reuşit mereu să mă facă să râd la glumele lor. Chiar dacă “specialitatea” lor nu este freestyle-ul, atât Micutzu cel serios cât şi Costel cel distrat au animat atmosfera şi au presărat-o cu multe zâmbete şi aplauze.

A venit şi rândul noii generaţii să iasă la rampă. Infinitu şi Bocaseca au apărut pe scenă fluturând drapelul României. Alături de ei a urcat şi Mu-Jerez. Chiar dacă au recunoscut încă de la început că freestyle-ul nu este punctul lor forte, au intrat în horă şi au jucat până la final.

Una dintre cele mai apreciate trupe româneşti au luat încă o dată cu asalt scena. Deşi se află într-o perioadă în care lucrează la noi materiale şi proiecte, Vali Umbră şi Bean MC au acceptat invitaţia lui Aforic şi au coborât din nou folclorul în “underground”. Apreciaţi pentru muzica pe care o promovează, cei doi au avut publicul de partea lor atâta timp cât şi-au jucat rolul de invitaţi ai “puiului de dobrogean”.

Nisipul din clepsidră se scurgea pe măsură ce lista invitaţilor se micşora. 5 nume mai erau confirmate pe afiş, aşa că, Aforic şi-a invitat pe scenă doi dintre colegii din grupul de muzica Facem Records: DOC şi Deliric 1. Nicio clipă nu i-a lăsat singuri, lăsându-mi senzaţia că se află într-un joc în care cuvintele sunt principala lor armă. Încă o dată ne-au demonstrat că, în afară de muzică pe care o au în comun sunt şi foarte buni prieteni. Deşi Vlad Dobrescu nu a putut fi prezent, din public s-a auzit preţ de câteva zeci de secunde numele trupei în care aceştia activează: CTC.

A venit timpul ca un alt cunoscut participant la Battle Off Da Dome să urce pe scenă. S-au ridicat multe mâini către cer când Arssură a “scuipat” vers după vers şi rimă după rimă. Nu, nu a fost battle, însă momentul a fost unul savuros care a stârnit multe aplauze şi ne-a adus aminte de battle-urile dintre Aforic şi Arssură.

“De la zei la cimpanzei”, Chimie nu a putut refuza invitaţia de a participa la eveniment şi a trecut de la turneul de promovare al noului său material, la Freestyle Show. Cealaltă jumatate a trupei Specii a fost, de asemenea, prezentă pe afiş. El a fost aşteptat cu nerăbdare de toată lumea prezentă. Discret pe toată perioada evenimentului, Dragonu’ aka 47 a pus punct listei de invitaţi şi, după un “schimb” de rime pe loc, el a fost și cel care pus punct evenimentului care a durat mai mult de două ore.

Pentru cei ce nu au reusit să ajungă joi seara în Kulturhaus și vor să vadă și înregistrări video ale reprezentațiilor din timpul evenimentului, vor trebui să aibă puțină răbdare pănă ce vor apărea înregistrările oficiale realizate de către organizatori.

În continuare găsiţi galeria foto. Pozele pot fi descărcate la mărimea originală de pe pagina noastră de Facebook.