Joi seară. 22 noiembrie 2012. Un club (B52). Două platane (în spatele cărora s-au aflat DJ Undoo și DJ Dox). Trei ore (neîntrerupte) de show. Patru microfoane (în care Naighba, Stoe Toxxic, Brugner, K-Gula ne-au dovedit încă o dată că opun rezistență tuturor non valorilor sociale, de la nesimțire până la incultură). Sute de mâini ridicate în aer. În câteva cuvinte, a avut loc concertul de lansare al materialuluiOpunem Rezistenţă.

Ni s-a promis o seară incendiară. Ce-am primit? Exact ce așteptam. Esra, Swift, Jazz 8, Kent Archie și Qishta Ceinaru au adus cu ei „sunetele bolnave” din SickSound Crew, direct pe scena din B52. Din inima Condiții Grele Records, Guvid (Cruciada) a încins spiritele „€œca în 98” alături de Gonzales. Vali Umbră și Power Pe Vinil au dezgropat folclorul și ni l-au servit sub forma unui „€œcocktail underground”. Atunci când ești din Olanda și ești triplu campion la DMC, clar locul tău este pe scenă, în fața unui public numeros. Când alături de tine este Skiggy Rapz, este rost de mâini ridicate în aer și multă energie. DJ DNS a demonstrat joi seară că titlul de campion i se cuvinte pe drept.

Publicul este încălzit, DJ Dox și Dj Undoo și-au ocupat locul la platane, show-ul mult așteptat este pe cale să înceapă. €„Numa una” a trebuit ca ropote de aplauze să inunde clubul. După ce microfoanele au fost deschise și s-a dat „Dreptu’€™ la vorbire”, Carbon și Norzeatic, au „€œBaga(t) Rep” ca la carte alături de Grupul de Rezistență.

Cartea de istorie a fost deschisă și, pagini întregi au fost lecturate ad litteram în fața tuturor. Fără a ezita, am luat luna într-o mână și pământul în cealaltă, și am devenit pentru câteva momente „Supersonic(i)”. Da Hood nu au stat prea mult pe gânduri și, cu „€œlirica ghidușă”, ne-au adus aminte și despre „€œSecretul Din Gradină”. Dând pagina, ajungem la capitolul intitulat Delikt care au dat, ca în vremurile de odinioară, multă „Pace Cartierului”. Și cum unde-s mulți, puterea crește, Delikt și RAN/s ne-au servit „€œPartea Doa” a lecției de istorie la care eram martori.

Asta nu este însă tot. Naighba, Stoe Toxxic, Brugner, K-Gula și Norzeatic au luat în mână condeiul, l-au îmbibat bine în cerneală și au scris pe foi veline pagini noi ce au fost adăugate unei noi cărții ce-și va găsi ușor loc în biblioteca rap. „Fără Griji”, K-gula l-a luat pe Praetor alături pentru a scrie o nouă poveste. „Știi Că…” Delikt fără Norzeatic și Brugner nu există. „Piesa de show” a fost însă scrisă de Da Hood.

Ceasul ticăie în puterea nopții și „Mergem Înainte” cu cele trei piese ce formează Trilogia N-ai(ului): N-ai Cu Cine,N-ai Tu Treabă, N-ai De Ce. Multe au fost, puține au rămas. În societatea în care trăim, ajungem să intrăm în contact cu diferite tipologii de persoane. Unele de sex masculin, altele de sex…feminin. „Câte din cele” pe care le cunoști sunt din „€œPlastic? Sunt sigură că răspunsul tău va avea o valoare mai mare de „1 La Sută, însă mai mică de „€œ90”. „O viaţă” avem și trebuie să avem grijă de ea.  Praetor nu numai că mângâie sufletele tuturor cu vocea sa caldă, însă el ne și asigură că totul „E bine”.

Și totuși, de ce Grupul de Rezistență s-au decis să „Opună Rezistenţă”? Răspunsul vine fără întârziere .

Pentru că ne dorim o viață mai optimistă și un trăi plin de satisfacții de altă sorginte decât financiară. Opunem rezistență nesimțirii și nepăsării, aroganței încurajate mediatic și susținute de milioane de venetici inculți. Opunem rezistență față de curente trendiste, care nu promovează mesaje pertinente, ci încurajează hiperbolizarea grobiană a non valorilor sociale. Nu, în ultimul rând, opunem rezistență față de scoaterea treptată din vocabular a termenilor ce definesc conceptul precum patriotism, identitate națională, tradiție și altele de genul asta.

Închei acest review al evenimentului prin a vă face o invitație deschisă și spre galeria foto.

Tu împotriva cui opui rezistenţă?