SONY DSC

Obişnuit cu atmosfera primului eveniment semnat Hardcore Hooligans, nu am putut să ratez oportunitatea de a participa la ediţia cu numărul doi. Pe data de 31 mai, la ora 22, clubul Heaven’s Hell a fost punctul de întâlnire al rapperilor constănţeni. Fiind un eveniment menit să promoveze tinerele talente ale hip hop-ului într-un mix de cypher, BODD, beatbox şi streetdance & breakdance. Strigătele şi aplauzele celor prezenţi îmi provocau o stare de nerăbdare.

Începutul a fost marcat de reacţia pozitivă a publicului atunci când pe scenă a urcat gazda evenimentului, Julian. Spre satisfacţia mea şi a oamenilor din jur, după o scurtă introducere deja se efectuau extragerile pentru concursul de beatbox. Regulile erau simple. Fiecare concurent a avut la dispoziţie două runde a câte 40 de secunde pentru a impresiona juriul. Acesta a fost format din cei prezenţi în public. Deodată localul se transformase într-o conservă, lumea înghesuindu-se cât mai aproape de scenă pentru a-şi susţine prietenii.

După fiecare rundă îţi era aproape imposibil să decizi un câştigător. Rafale de strigăte răsunau de peste tot, fiecare participant auzindu-şi numele strigat în cor. Era clar, Constanţa înviase în noaptea aceea dar şi mai clar era faptul că oraşul are cu ce să se mândrească în materie de beatbox. După încheierea primelor runde şi a semifinalei, a urmat o scurtă pauză, finala beatbox-ului fiind lăsată pentru finalul evenimentului. Nici nu am apucat să ies afară căci pauza se încheiase iar Julian deja prezenta primii participanţi ai cypher-ului.

Prima parte a acestei categorii a stârnit interesul multora în materie de muzică. Au fost participanţi ce au reuşit să ridice întregul club în picioare şi participanţi ce au reuşit să îl adoarmă. Era un sentiment extrem de plăcut atunci când un singur om reuşea să învie publicul, doar printr-un vers sau un strigăt. Categoria s-a terminat destul de repede, participanţii având voie să interpreteze o singură piesă, dar energia pozitivă nu s-a oprit aici.

Juriul categoriei BODD, format din Phunk B şi LeCart, şi-a făcut intrarea într-un val de aplauze. Nu mai văzusem de ceva timp un public atât de entuziasmat în cadrul unui eveniment de hip hop. În timpul extragerilor mă gândeam că această categorie o să dovedească exact ce înseamnă ”Hardore Hooligans” şi spre fericirea mea şi a celor prezenţi, chiar a făcut-o. Mâinile aruncate în aer şi concurenţii ce se înfruntau pe scenă au instaurat repede atmosfera de ”8 Mile”. Chiar dacă cei prezenţi considerau un anumit concurent câştigător, juriul era cel care dădea verdictul final. După un total de 20 de runde, categoria s-a încheiat la fel ca la beatbox, finala fiind păstrată pentru sfârşitul evenimentului.

Am decis să ies afară în scurta pauză dintre categorii, dar nu a durat mult şi interiorul clubului Heaven’s Hell s-a transformat într-un ring de dans. Trupa X’s Dance a întreţinut mai multe numere de streetdance & breakdance, timp de 15 minute. Seara părea smulsă dintr-un film cu negrii, elementele hip hop-ului fiind prezente în totalitate.

După prestaţia reuşită a trupei X’s Dance, gazda evenimentului a anunţat finala beatbox-ului. Concurenţii deja erau prezenţi pe scenă, publicul era la fel de energic. Nici nu am apucat să ajung în primul rând, căci finaliştii deja se înfruntau. Au fost nevoie de trei runde, a câte un minut şi 20 de secunde de participant pentru a alege un câştigător. Poate mi se părea doar mie, dar zgomotul provocat de aplauzele şi ţipetele celor din public era asurzitor. Finala s-a încheiat, publicul alegând un câştigător. Mă gândeam că o să urmeze o pauză, dar din toate părţile lumea urla: „Battle! Battle! Battle!”.

Julian nu a putut rezista iar în secunda următoare, spre satisfacţia publicului, a anuţat finala BODD. Aceasta s-a desfăşurat în două runde, plus una suplimentară, la cererea oamenilor. Concurenţii au reuşit să ridice sala în picioare, dar juriul a avut votul final. Până să-mi dau seama că ceea ce vizionez nu este un film, publicul deja scanda numele câştigătorului.

Evenimentul era pe sfărşite, participanţii categoriei cypher spunându-şi cuvântul. Seara s-a încheiat în aplauze şi laude. Publicul a fost extraordinar, organizarea fără cuvinte. În sfârşit am simţit că mişcarea este susţinută la Constanţa şi abia aştept să iau parte şi la ediţia cu numărul trei. Până atunci, vă las să vizionaţi câteva poze din cadrul evenimentului.