Hardcore Hooligans

Este evenimentul cu numărul trei semnat  HardcoreHooligans şi eu încă am emoţii! Este şi normal când mă gândesc la ceea ce a fost ediţia trecută. Mă îndrept spre Heaven’s Hell, locul principal al underground-ului constănţean în materie de hip hop şi mă gândesc la ceea ce mă aşteaptă în această seară. Carbon, Samurai şi Junk sunt juraţii competiţiei de BODD a acestei ediţii. Dar nu am uitat nici de sesiunea de cypher şi competiţia de beatbox. Deja încep să îmi iau filme gen ”8 Mile” dar m-am obişnuit şi cu acest lucru. După ce mă trezesc  la realitate, realizez că trebuie să cobor la această staţie. Deja aud muzica din interiorul clubului…

Şi am intrat! Tipic pentru mine, am nimerit fix în mijlocul probelor de sunet. Salut echipa de organizare şi mă aşez pe canapea ascultând beatbox-ul clasic din boxe. Nici nu trec două minute că sunt atenţionat de un prieten: ”Vezi că e Carbon pe cealaltă canapea, stă cu spatele la tine!” – În acest moment mă simt puţin tensionat dar simt că trebuie să fac asta. Mă ridic de pe canapea şi îmi salut unul dintre MC-ii preferaţi din România, schimbând cu acesta câteva fraze. Mă simt mai bine acum. S-au terminat şi probele de sunet, aşadar trebuie doar să aştept să ajungă lumea.

Este aproape ora 23 şi clubul este deja plin. Nici nu mă aşteptam la altceva. Mă poziţionez în spatele scenei şi aştept ca evenimentul să înceapă. S-a oprit muzica şi toată lumea s-a apropiat de scenă. De lângă scenă aud vocea plină de entuziasm a lui Julian aka prezentatoul acestei ediţii. (Fac o mică paranteză şi precizez faptul că nu este vorba despre Julian MC-ul, cel ce s-a remarcat la ediţiile anterioare de HardcoreHooligans, la secţiunea de cypher!) În fine! La auzul vocii acestuia, sala izbucneşte în aplauze şi strigăte de nerăbdare!

Aşa cum ne-am obişnuit, evenimentul începe cu competiţia de beatbox. De această dată puţin mai slabă, fiind doar 7 participanţi. O surpriză pentru tot publicul, având în vedere că la această competiţie erau pe puţin 12 participanţi. Şi totuşi, uite că sunt puţini şi buni! Suntele din boxe răsună din ce în ce mai tare în sală, iar eu încep să îmi iau din nou filme. Parcă au durat o eternitate rundele, deşi totul s-a desfăşurat în mai puţin de 40 de minute. Mă trezesc la realitate şi îmi dau seama că a rămas doar finala de desfăşurat. Dar aceasta este programată pentru finalul serii. Mă dezmeticesc şi mă gândesc cât de intens a fost momentul de beatbox.

Minutele de pauză au trecut imediat iar eu îmi reiau locul în spatele scenei. Prima parte de Cypher a început! Fiecare cu tripul lui, nu? Dar pentru mine momentul serii a fost atunci când Psihotrop, un tânăr MC al Constanţei, s-a remarcat cu un ODD de zile mari. Râsete, înjurături şi aplauze au răsunat din public în timpul celor patru minute din scurta sesiune a tânărului artist. Şi bineînţeles, dacă tot suntem la HardcoreHooligans se mai iscă şi câte un scandal datorită unor diss-uri date pe piese. Oricum, am trecut rapid peste prima parte de cypher iar acum aştept cu nerăbdare competiţia de BODD.

Film… Uite că s-a terminat! Cum a fost? Cu siguranţă cea mai bună şi reuşită competiţie de BODD la care am asistat! Battle tată, nu înjurături ca la uşa cortului şi laude la propria persoană! Bineînţeles că au existat şi pseudo-MC de genul dar au fost eliminaţi rapid. Totuşi, juriul a fost scurt şi la obiect. Acum îi vedeai râzând, peste câteva secunde nici nu schiţau vreun început de zâmbet. Laude şi critici din partea lor, ţipete şi aplauze din public, punch-uri şi rime de pe scenă! Ne-am oprit înainte de finală. Continuăm cu a doua parte de cypher!

Ce pot spune despre aceasta? Păi…

E fără text, cam fără sens, cam tot hip hop-ul românesc! (Flou Rege – Alte clipe)

Toţi au dreptul să se exprime dar pentru mine prima parte a fost mult mai reuşită! Nu mai contează acest lucru acum! Contează doar faptul că urmează finalele!

Şi uite cum Constanţa a revenit la viaţă! A început finala competiţiei de beatbox. Eu simt că am mai multe emoţii decât participanţii. Ei par în largul lor. În această finală am auzit orice sunet uman posibil scos pe gura participanţilor, dar totuşi… ”Wub, wub, wub, wub-wub-wub-wub…’ iar urechea mea simte un orgasm muzical. Ei bine, acesta a fost cel mai intens moment al finalei! Momentul ce l-a declarat pe Purice câştigătorul ediţiei cu numărul trei HardcoreHooligans! Pentru mine, cea mai frumoasă reproducere a piesei ”Îndepărtare” semnată Specii!

Curioşi ce s-a întâmplat şi la BODD? Ei bine, am asitat la cea mai lungă finală de BODD din istoria hip hop-ului românesc. Fiecare rundă a stârnit aplauze asurzitoare şi urlete din public, însă după trei runde juriul este încă indecis! Aşadar, a urmat o rundă diferită: Juriul a impus o regulă şi anume ”Regula Cuvintelor”! Participanţii erau obligaţi să introducă în punch-uri următoarele cuvinte: Paranoia, 13, elicopter şi anestezic! Vă puteţi imagina ce a ieşit? După aproximativ 30 de minute, 4 runde, punch-uri, înjurături şi rime s-a decis câştigătorul competiţiei de BODD! Cu siguranţă o să mai auziţi de băiatul ăsta. Este vorba despre Psihotrop, un tânăr MC ce a reuşit să convingă juriul că el merită să fie câştigătorul!

Ei bine, aşa s-a terminat ediţia cu numărul trei! Nu am să mai spun cât am să trăiesc faptul că se instaurează atmosfera de 8 Mile ci faptul că se instaurează atmosfera de HardcoreHooligans! În fine, tot respectul pentru organizatori, juriu şi public! Un eveniment clasic de hip hop cum doar la Constanţa vezi!

În final, ţin să-i mulţumesc fotografei Lorena Nincă pentru pozele din cadrul evenimentului şi colegului meu de echipă Robert Drăgoiu, pentru editarea acestora: