Jam Slam @ Club 99 (22)

Slam Poetry Bucharest ne-a dat întâlnire miercurea trecută în Club 99 pentru a lua parte la un „cocktail” de stand-up comedy şi slam poetry. Am acceptat provocarea lor. Am mers, am văzut şi am revenit pentru voi cu un set de poze. Din păcate este genul de eveniment despre care nu pot face o recenzie în adevăratul sens al cuvântului. Este acel tip de spectacol pe care trebuie să-l vezi cu ochii tăi, să-l simţi şi să-l aplauzi până ţi se înroşesc palmele.

Rând pe rând, pe scenă au defilat ca la paradă reprezentanţi ai hip hop-ului românesc, comedianţi şi o parte din cei ce s-au făcut deja remarcaţi în mişcarea slam poetry. Pe Claudiu Teohari, cunoscut tuturor sub numele Teo l-am găsit în rolul de gazdă, având grijă că fiecare invitat să aibă parte de o primire cât mai bună. Cel ce a spart gheaţa a fost Costel, care ne-a încântat cu două poezioare simpatice şi amuzante. PCC sau Paul Cristian Crăciun a ocupat locul la microfon plin de încredere şi prin rimele sale, am aflat ce este în mintea celui ce se hotărăşte peste noapte că vrea să devină MC. Să mai menţionez că Paul purta un tricou inscripţionat cu „SickSound”?

După câteva minunte în care a încercat să obţină liniştea dorită, Micutzu ne-a informat că „Petrolul” este „negru şi rău…ca Cola”. Deşi momentul său a fost cel mai scurt, a adus un număr impresionant de râsete şi ropote de aplauze. După succesul fulminant, am sperat că acesta se va întoarce pe scenă. Din păcate, nu s-a întâmplat.

Dan Băltareţu ne-a demonstrat că şi paramedicii ştiu să compună poezii. Dintre cele pe care le-a strâns în colecţia sa, trei au fost alese pentru publicul prezent în Club 99. Puţin emotiv, însă cu versuri alese, l-am cunoscut pe Paul Mihalache. Jocurile sale de cuvinte m-au ţinut cu urechile ciulite, creierul lucrând la capacitate maximă.

Alexandru Călin pe numele din buletin. O.N. pe numele său de scenă. Invitat din nou într-un eveniment de slam poetry. Sigur pe el, a reuşit să adauge puţină sare şi piper atmosferei. A venit rândul unui alt reprezentant al mişcării hip hop să urce pe scenă. Stan de la Sotto Inteso ne-a dat, pentru început, o doză soc de seriozitate pe care a îndulcit-o treptat cu zâmbete. De-a lungul celor 5 minute am găsit intercalate şi scurte statistici evidenţiate cu ajutorul rimelor inteligente.

„Bună! Sunt … bună”. Aşa am cunoscut-o pe Bianca Stanciu, sau singura prezenţă feminină din acea seară. Discretă, feminină, cu o rochiţă scurtă, Bianca s-a făcut remarcată nu numai prin prezenţa sa fizică, ci şi prin prestaţia pe care a avut-o în momentul în care microfonul i-a picat în mână. O apariţie neanunţată a fost Raul. Cu un umor uşor negru, tânărul comediant din Tulcea a reprezentat o surpriză pentru toată lumea. Relaxat şi nedeslipit de telefonul mobil, supărat pe netul ce i-a dat bătăi de cap, Raul a făcut senzaţie cu două poezii savuroase.

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că JaZZ 8 este câștigătorul Concursului național de Slam Poetry și va reprezenta România la World Cup World Cup in Poetry Slam, în luna iunie a acestui an. Cosmin a demonstrat încă o dată de ce a fost ales câştigător, arătând şi celor ce nu-l cunoşteau „ce-i poate pielea”. Vlad Munteanu a fost cel ce a pus punctul de la finalul evenimentului. Deşi a recunoscut că este un om „caterincă”, Doc a pregătit pentru Jam Slam Poetry „Viaţa lui Kobayasi”. Urechile ascultau, creierul procesa informaţiile, iar ochii derulau diapozitive dictate de imaginaţie. Un moment spectaculos. Un moment care ne-a lăsat cu gura deschisă. Un moment care a încheiat seara.

Felicitări Alix Klein, Andra Glavan şi Radu Costianu, într-un cuvânt, Slam Poetry Bucharest! Felicitări tuturor ce au urcat pe scenă! Felicitări celor ce au decis să vină la acest eveniment!

Şi de astă dată POEZIA SALVEAZĂ ROMÂNIA!

(Comunicat „Jam Slam Poetry”)