Vineri seara, am asistat la primul concert internațional din sezonul de toamnă al acestui an. Timișoara a fost orașul care i-a primit cu brațele deschise pe artiști, aceștia fiind la cea de-a doua vizită în acest oraș, respectiv a cincea în România.

Primul lor concert în România a fost în 2008, la Arenele Romane, urmând evenimente Phi Life Cypher în 2009 la Deva, și în 2011, la Timișoara în aceeași locație, respectiv în București, la Silver Church.

Evenimentul a fost făcut posibil de către băieții de la Boombox Terrorists, care au reușit cu această ocazie să strângă în Club Setup, un număr considerabil de participanți, din toate colțurile țării.

Show-ul a fost deschis de către Afo, prin câteva piese de pe noul său material “Preludiul lui Teleagă”, și de asemenea prin câteva momente de freestyle, de partea de muzică fiind responsabil Tecko Starr de la Chronic.  De pe acest material, am putut auzi câteva piese precum : “Globul Ocult”, “Intro din cartier”, “Ce cale sa aleg”, “Aeroportul Tomis Nord”, precum și bucăți de pe precedentul său material precum “Anii” sau “Mare Tam-Tam”.

După deschiderea furtunoasă a lui Afo, baieții de la Phi Life Cypher au trecut direct la fapte, depășind prin prestația lor, orice așteptare din partea publicului bănățean.  Pentru început, Life MC, acompaniat de Si Phili și DJ Nappa, au dat de înțeles că noi suntem “Herbaholics”, iar “New Sound Era”, și-a făcut simțită prezența.

Life Beyond Rap” – cel mai nou album semnat Life MC, a sunat vertiginos cu câteva piese în difuzoare, și de asemenea, de pe albumele semnate Phi Life Cypher s-au mai putut auzi piese precum : “Rap It Up”, “All alone”, “2,3 Break”, “Millenium Metaphors”, “BBC” sau “Worldwide”.

După epuizarea playlistului, a venit momentul așteptat de toată lumea, deja devenit tradiție pentru artiști : freestyle-ul.  Cei doi MC, au arătat, încă o dată, că freestyle-ul lor este la un alt nivel, abordând atât subiecte de pe tricourile participanților, cât și obiecte din public date către artiști, aceștia dându-le tot felul de forme lirice diferite.

La finalul concertului,  publicul nu a putut rămâne altfel, decât cu mâinile ridicate, și cu zâmbetul pe buze.

Cuvinte nu mai sunt pentru a descrie ce s-a întâmplat, așa că vă voi lăsa cu câteva poze. Vizionare plăcută!