Phunk concert

Acum patru seri, în clubul Colectiv din capitală, a avut loc unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale acestui început de an, unde am avut plăcerea să fiu şi eu prezent. Am ajuns la locaţie însa sunt surprins cât de puţină lume se află aici pentru lansarea primului album semnat de catre Phunk B. Oricum, asta nu contează, căci în cap îmi răsună cuvintele unui cunoscut rapper constănţean: „Suntem puţini dar e bine că putem să ne distrăm.”

Cei care nu au fost in Colectiv pe data de 15.02.2015 au ratat unul dintre cele mai bune concerte ce au avut loc până acum în acest an şi probabil unul dintre cele mai bune din 2015. Zic asta pentru că Phunk B nu vine singur în Bucureşti ci alături de Bocaseca, Gogan, brigada SunetSacru, Unda Comună, J Saw şi Dj Al*bu. Ceea ce m-a surprins a fost că deşi concertul are loc în capitală, sunt mai mulţi oameni veniţi din provincie sau chiar din Republica Moldova pentru a fi prezenţi la acest eveniment.

Lansarea începe cu un warm-up ce a durat mult de o oră, întreţinut, bineînțeles, de către DJ Al*bu, care ne introduce în atmosfera de Noptembrie. Când programul luiAl*bu se termină, artiștii se apropie de scenă pentru a îşi face intrarea. Lumea se adună în fața acesteia, la fel și eu, căci am avut noroc să prind un loc în primul rând. Bocaseca intră primul, urmat de băieţii de la SunetSacru, iar dupa ei urmează Unda Comună. Printre melodiile cântate se numără: „Cer senin„, „Dau cu sete„,”Las mintea goală” şi „Kunta Kinte” din partea lui Bocaseca.

Cei de la SunetSacru au cântat „Simbioza”, „Rezultatul”, freestyle-ul pe care l-au dat alături pe primul artist menționat: „Se Ha Acabado La Mierda” şi o bucată care va apărea pe viitorul album SunetSacru. Așa cum era de așteptat, Groparul Liric şi romaNecredinciosul au umplut publicul de energie, în modul în care numai ei sunt în stare, cu hip-hop clasic.

După mai mult de o oră explozivă de deschidere a show-ului, a venit momentu în care urcă pe scenă Phunk B. La ce anume ne putem aștepta, dacă nu la un concert de zile mari, căci piese precum „13”, „Avertisment”, „Rip Rap” și „Topor” au răsunat în boxele clubului Colectiv, stârnind astfel o adevărată atmosferă a hip-hop-ului românesc, în rândul celor prezenți în public. Oricum, oamenii prezenți sunt receptivi și dovedesc faptul că am avut dreptate în privința gândului ce îmi răsuna în cap, înaintea începerii concertului. Bineînțeles că evenimentul nu s-a oprit doar la aceste bucăți, ci a continuat și cu alte melodii, precum o parte din freestyle-urile ce l-au făcut cunoscut pe Phunk.

Vă prezint și părerile unora dintre artiștii care au urcat pe scenă în acea seară, pentru a vă convinge de cele spuse anterior:

Atmosfera a fost marfă, s-a observat că publicul a aşteptat treaba asta şi a fost gata sa raspundă cu aceaşi energie. M-am simţit super bine în aceaşi formulă cu care am prestat şi la Arenele Romane şi cu care urmează sa ducem treaba asta la un alt nivel. Big Up! –  Tesla Cilum

M-am simţit bine alături de baieţi, mersi tuturor nebunilor care au fost prezenţi acolo şi au reprezentat cu noi şi mi s-a părut şmen concertul, în totalitate! – Bocaseca

Un show adevărat din dedesubt. Ţin să mulţumesc pe aceasta cale tuturor celor ce au venit la concert şi care ne-au susţinut. Public energic adică ceea ce-i trebuie hip hopului românesc. Pace şi numai bine oamenilor cu care am încins scena. Restul….veniţi la concerte!!! –  J Saw

Mulţumesc de susţinere, pace! – Phunk B

În final, îmi pare rău că nu am avut posibilitatea să fac poze în cadrul acestui eveniment, pentru a vă oferi un mod mai bun de a simți măcar o parte din atmosfera emanată de către artiști și public în seara respectivă. Așadar, veniți la concerte, că nu se știe când se mai strică aparatele foto sau când o să mai aveți ocazia să participați în cadrul unei asemenea lansări!