Pentru mulți dintre noi, ziua de joi este o zi obișnuită. Însă pentru Smokey și Krem, joia aceasta a fost ziua în care au susținut un concert în aer liber, la Cafeneaua Actorilor din Parcul Tineretului, sub aripa protectoare a celor de la Junky Size Events. La o primă vedere, terasa a fost neîncăpătoare pentru cei ce și-au dorit să îi vadă live pe cei doi și pe invitații lor. Atmosfera creată a fost una „€œca între prieteni”, unde toți cei prezenți și-au savurat băutura dorită la masă, luând parte la un „Show a la Krem” în adevăratul sens al cuvântului. Deși amplasamentul terasei este pe marginea lacului, vremea prietenoasă ne-a lăsat să ne bucurăm de spectacol din plin.

După ce DJ Undoo și-a ocupat locul la platane, „Bun bun, bună seară, bun bine v-am găsit” au fost cuvintele ce au vestit începerea show-ului mult așteptat. Deși cei prezenți strigau numele pieselor pe care doresc să le asculte, Smokey și Krem ne-au asigurat că toate melodiile solicitate sunt incluse în set list. Și așa a și fost. Rând pe rând, piesele au curs lin. Mai mult de o oră şi jumătate s-a scurs fără să ne dăm seama. Melodiile ce l-au făcut celebru pe Krem la „Românii au talent” nu au fost ocolite, aducând zâmbete pe buzele tuturor. În regulă, pe el toată lumea îl cunoaște, însă „Cine p*** mea e Smokey?”, iar răspunsul întrebării nu a întârziat să apară.

Atât Smokey cât și Krem ne-au făcut cunoscute piesele pe care le au împreună, însă și melodiile la care au lucrat individual. Probabil multe fete l-au considerat pe Smokey misogin când ne-a oferit „Mar”(ul), însă, la final toate au zâmbit și au aplaudat cele spuse de tânărul artist. Probabil pentru că s-au recunoscut și i-au dat dreptate? Gangster-ul din Smokey a ieșit la iveală când acordurile melodiei Kevlar au răsunat și când ochelarii de soare negrii au acoperit ochii acestuia.

Deși nimeni nu a avut curaj să îi spună lui Krem „€œMananci rahat„, o parte din publicul prezent și-a făcut curaj și a „arătat același semn”. Spectacolul oferit a prins culoare o data cu piesa „Yellow Revin” și a stârnit hotote de râs când Krem ne-a spus întâmplarea cu „€œ3,14 3,14”. În plus, acesta ne-a spus și povestea sa de dragoste. „Krem + Muzică = LOVE” nu au fost trei cuvinte scrijelite pe peretele unui bloc, ci a fost un tablou pictat cu ajutorul cuvintelor. Pentru cei care încă nu au aflat, „rapperaşul din Bacău” este încă student la „UNATC”, facultate ce îi învăță să fie „€œartişti boemi și triști”. Dovada clară a educației primite fost transpusă „€œÎntr-o cafenea din Viena”, experiența trăită acolo fiind una de-a dreptul traumatizantă.

În mod sigur „€œmama n-are cratimă”. Lecția de limbă română a venit, așa cum probabil v-ați dat seama, o dată cu deja celebra piesă „Mă-ta Are Cratimă”, ce beneficiază și de un videoclip devenit viral în mediul online în doar câteva zile. Am avut ocazia să ascultăm și două piese noi ce vor fi incluse pe materialul „Aici sau la pachet”, album ce sper să fie lansat în viitorul apropiat.

Vă spuneam mai devreme că Smokey și Krem nu au venit singuri, ci însoțiți de o parte dintre prietenii lor. După o absență din peisajul muzical, Florin Ristei (da, da, băiatul ce cânta piesa „€œDana” alături de trupa Amicii) a revenit și ne-a salutat cum se cuvine: „Hai noroc!”. Energia emanată de el este greu de descris în cuvinte, lucru care m-a determinat să cred că i-a fost foarte dor de scenă. Deși nu eram pe deal ca Eminescu, am ars-o cu micuța „Sara” aproximativ 3 minute. Tradiția s-a păstrat pentru această piesă și, Silviu Mircescu și-a făcut simțită prezența prin interpretarea deja celebrului intro decupat din piesa „€œSuperfemei”. Zhenon s-a alăturat la un „€œshoot” pentru piesa al cărui nume este greu de descifrat: „6 ochiuri trezesc 3 2cani”. Ne-am băgat În pat cu ea când Praetor a pus „stăpanire” pe unul dintre microfoane.

Smokey, Krem, DJ Undoo, Praetor, Zenon, Silviu Mircescu, Florin Ristei (FreeStay), Junky Size Events, energie, zâmbete, glume, muzică, într-un cuvânt Show a la Krem. Mai jos puteți vedea galeria foto surprinsă în timpul evenimentului.

Enjoy!