Smokey Krem Omu Gnom Praetor In Extremis Alan Kepa DJ Undoo @ Kulturhaus (69)

Nu ştiu cum a fost pentru voi luna mai, însă a mea a fost una tumultoasă. Din toate punctele de vedere. În ciuda acestui fapt, am aşteptat cu multă nerăbdare ziua ce a pus capac celei de-a cincea luni a anului. Chiar dacă a picat într-o zi de joi pe care am petrecut-o în mare parte închisă în birou, seara a fost momentul potrivit de a merge la un concert live marca Smokey şi Krem. Se lansa albumul „Aici sau la pachet?”. Înarmaţi cu umbrele şi pelerine de ploaie, am luat (iar) la pas drumul spre Kulturhaus pentru un nou show asigurat de către Junky Size Events.

Lume bună. Figuri noi. DJ Undoo tot la platane. Smokey şi Krem şerpuind printre prieteni şi cei ce au venit special să îi vadă. Cum vorba multă este sărăcia omului, propun să trecem la capitolul „ce s-a întâmplat”, căci lista de invitaţi a fost una stufoasă. De la început până la sfârşit nu am avut timp să stăm nicio clipă. Am ţopăit pe ritmuri energice, am cântat cât ne-au ţinut plămânii (piesele pe care deja le cunoşteam) şi am ridicat mâna cât de sus am putut.

Vă spuneam că lista invitaţilor a fost lungă, motiv pentru care voi prezenta persoanele ce au călcat scena în ordinea numerelor de pe tricou. Alături de Kent Archie şi DJ Undoo au dat drumul la „Bullshit party”. La scurt timp după terminarea piesei, o mare parte a SickSound Crew s-a alăturat pentru a rememora unul dintre momentele de la concertul lor de lansare de la începutul lunii. Brigada s-a reunit şi ”ochiul tigrului” a clipit.

„Garnitura de dramă” a fost servită alături de o porţie de freestyle marca Omu Gnom. Deşi în viaţa noastră de zi cu zi „ApeREPtivul” se serveşte înainte, Smokey şi Krem, alături de AFO, Ana Maria Alexie şi „domnişoară cu X-uri din clip” s-au asigurat că ne vor deruta puţin şi ne vor scoate din rutina în care mulţi dintre noi ne zbatem zilnic. Nu ştiu dacă în liceu ai avut statutul de bad boy/bad girl sau de tocilarul care nu chiulea nici când rămânea singur, însă ştim sigur că Arssură a rămas cu amintiri din acea perioadă şi, împreună cu băieţii a compus piesa „Banchetul tocilarilor”.

Silviu Mircescu şi-a sărbătorit ziua de naştere … cântând. A fost alături de colegul său de cameră la concertul de lansare al albumului „Aici sau la pachet?”. „Zi de zi că să fim beton”, uite că vine acum şi O.N.. Unde mai pui că se lasă cu freestyle şi publicul cântă refrenul piesei? „Sara” n-a mai dat cu „piatră în Cleopatra dintr-a patra” când Alan şi Kepa au urcat pe scenă pentru piesa „Extra ghengsta”. Tânărul actor a profitat la maxim de prezenţa sa pe scenă şi, cât şi-au tras sufletul Smokey şi Krem, a fost alături de Ars Poetica. Apariţia lui Gecko pe scenă a stârnit o mică „isterie” printre cei aflaţi în Kulturhaus, numele lui fiind strigat chiar şi după terminarea concertului. „Dansul puiului” a fost cântecelul de dans cu balans, pe care toată lumea a sărit mai ceva ca pe piesa „Jump Around” de la House of Pain.

„Bici, please”. Acesta era mesajul de pe tricoul Alinei Chinie. A fost momentul în care ni s-a dezvăluit piesa ce a dat şi numele albumului. Trupa Gun Fu a onorat invitaţia de a urca alături de băieţi pe scenă şi au semnat prezenţa, exact cum au promis. Era de mult miezul nopţii, motiv pentru care Praetor ne-a sugerat „subtil” că este timpul să ne băgăm „În pat cu ea”. Mai ţineţi minte când vă povesteam despre Emisia 2 în recenzia evenimentului Smokey & Krem – “Tripu’ unei nopţi de iarnă”? Ei bine, atmosfera a căpătat o altă culoare în momentul în care băieţii şi-au făcut prezenţa pe scenă. „Vreau să plec din ţară asta” a fost o piesă pe gustul tuturor celor ce au împărtăşit aceleaşi sentimente cu Felix.

Aşa-i că au fost mulţi invitaţi? Eu v-am anunţat de la început. Ei bine, pe lângă acest maraton liric, în Kulturhaus au răsunat şi piesele „Commedia dell’arte”, „Măr”, „Underground” şi „Thank You”. Acestea fiind spuse, vă las „în compania” galeriei foto pentru a vă face o idee despre atmosfera de joi seară. Pozele pot fi descărcate la mărimea originală de pe pagina noastră de Facebook.

Acum că ai văzut despre ce este vorba, spune sincer: „Aici sau la pachet?”