Smokey, Krem, Arssura, Alan, Kepa, SickSound (33)

Duminica trecută, conform tradiției, Smokey & KREM au fost gazdele unui eveniment plin de culoare și voie bună. Băieții ne-au prezentat „Tripu’ unei nopți de iarnă 3”, cel de-al șaptelea trip al artiștilor, desfășurat în stilul caracteristic deja binecunoscut și în aceeași locație unde a început totul în anul 2011, respectiv Elephant Pub.

Forfotă mare, agitație, socializare și multe zâmbete înainte de începerea show-ului. Dj GreWu a fost stăpânul platanelor pe toată durata evenimentului, asigurând de la bun început vibe-ul potrivit pentru ceea ce avea să urmeze, printr-un warm up care cu greu îți permitea să te așezi undeva și să nu dansezi. Din experiența show-urilor trecute încadrate în categoria „tripurilor”, plus invitații anunțați, precum ALAN & KEPA, Arssură, Sicksound, ON, Gun Fu, Arspoetica, Silviu Mircescu și Alina Chinie, nu putea urma decât o seară senzațională.

ON a fost cel care a dat startul maratonului liric, prin câteva piese tipice artistului, a căror mesaj te punea puțin pe gânduri și ridica anumite întrebări cu privire la realitatea în care trăim. Au preluat ștafeta băieții de la Sicksound, care au dezmorțit și mai mult publicul. Am ridicat mâinile în aer, am cântat împreună cu ei și ne-am încărcat 100% bateriile, pregătindu-ne pentru momentul următor, care l-a avut ca protagonist pe Arssură. După ce veteranul hip hop-ului prezent pe micuța scenă din Elephant a interpretat câteva piese proprii, am avut parte de o surpriză. Acesta i-a chemat alături de el pe băieții de la BAS. MC Chriss Casper, MCoco, Oliniutză și Mc Dodo au interpretat câteva fragmente din viitoarele lor materiale, transmițând celor din public energia și vibrația ce definește BAS-ul. Gun Fu au continuat concertul, pregătindu-i pe cei din public pentru show-ul principal.

A venit în cele din urmă și momentul mult așteptat de toată lumea: întâlnirea cu Smokey & KREM. Artiștii au intrat în forță cu piesa  „Ca să fie bine/ Yelow revin”. Show-ul a continuat, după cum se anunța și în incipitul piesei, cu „Thank You”, melodie extrasă tot de pe albumul lansat anul trecut de către cei doi, „Aici sau la pachet”. Da, cei din public au înțeles și au oferit artiștilor ceea ce și-au dorit, mai exact susținere. Cu toate că frigul de afară, probabil, i-a determinat pe mulți să rămână acasă, în fiecare colț din Elephant au răsunat vocile celor prezenți, ce fredonau melodiile preferate odată cu artiștii de pe scenă. Atmosfera a fost faină și cel puțin electrizantă, Smokey & KREM demonstrând fanilor că fac ceea ce fac cu aceeași pasiune, indiferent dacă în fața lor se află un public de 100 sau de 1000 de persoane. Acest lucru nu stârnește decât tot respectul și admirația noastră pentru niște artiști adevărați.

Piese precum „ApeREPtiv”, „În pat cu ea” și „Bullshit Party”, featuring cu Kent de la Sicksound, ne-au oferit exact doza de acel ceva pentru care ne aflam acolo în acel moment. Băieții aceștia livrează prin muzica lor, pe lângă mesajele sarcastice care expun realitatea așa cum mulți refuză să o vadă, și menite să deschidă ochii ascultătorului, o stare anume. Ați spune că nu e nimic deosebit, orice piesă pe care o asculți te transpune într-un film anume sau într-o stare. De acord. Însa în cazul de față vorbim despre altceva. Personal, găsesc a fi indescriptibil cocktailul de stări și emoții, unele dintre ele contradictorii chiar, pe care mi-l livrează muzica celor doi artiști.

Sicksound și Arssură au urcat din nou pe scenă pentru a interpreta alături de Smokey & KREM piesele „Ai of dă taigar” și „Banchetul Tocilarilor”. Cred că fiecare dintre noi s-a identificat cel puțin cu cate o „secvență” din melodiile respective. Următoarea piesă interpretată ne-a amintit de o altă seară extraordinară datorată gazdelor noastre de duminică. Mă refer la „Aici sau la pachet”, bucată ce dă și numele celui mai recent album lansat de Smokey & KREM. ALAN & KEPA au fost cei cărora le-a venit rândul să cânte împreună cu cei doi artiști piesa „Extra ghengsta”. Silviu Mircescu i-a acompaniat, rămânând pe scenă  pentru încă două piese, „Sara” și „Toată lumea fumează”. Ultima melodie menționată a anunțat și apariția unui nou invitat: Gecko. După ce a dat cu pace pentru toți invitații ce cântaseră mai devreme, acesta a interpretat alături de vedetele serii „Dansul puiului” și „Nu privi în urma ta”, cea din urmă realizând trecerea către piesa ce avea să urmeze. Este vorba despre „La un pas de moarte”, single extras de pe viitorul material solo al lui KREM, „Show a la KREM – Vol. I & Vol. II”. Cu mențiunea că aceasta este, probabil, cea mai sinceră piesă pe care a scris-o vreodată, artistul a reușit să ne transpună în cu totul altă stare și să trezească în fiecare dintre cei prezenți amintiri mai sensibile.

Pentru că evenimentul trebuia încheiat în aceeași notă în care a și început, „Semifinala” și „Galina Blanca” au fost melodii numai bune pentru a materializa această idee. Așadar, ne-am bucurat de acestea și ne-am întristat atunci când artiștii au anunțat încheierea show-ului. Am rămas, însă, cu amintirea și experiența unei seri reușite, cu muzică bună și oameni talentați. Ne vom hrăni din acest trip de iarnă până când vom avea ocazia să participăm la următorul, specific unui alt anotimp. Mult respect pentru Smokey & KREM, pentru toți invitații lor și nu în ultimul rând, pentru Junky SIZE care îi susține în toate demersurile lor. Nu ne rămâne decât să vă invităm să aruncați o privire prin galeria foto și să așteptăm împreună următorul eveniment.