Vineri, clubul Zona din Iaşi s-a dovedit a fi neîncăpător pentru mulţimea iubitorilor de underground folclor. Încet, dar sigur, cei veniţi in Zona, oameni de la 14 la 40 ani, s-au bucurat de un warm-up asigurat de Dan Basu , pentru ca puţin după ora 00.30 să îşi facă apariţia pe scenă VJ Andri, DJ Power Pe Vinil, Vali Umbră, MC Bean şi, puţin mai târziu Georgiana Mănăilă.

Seara de underground folclor a început în forţă, cu remixul „Robot Armăsar Attack”, semnat Gojira, de pe albumul „Culese din cartier- Volumul 1” ( 2011 ), primul volum dintr-un şir de compilaţii ce au ca scop scoaterea la suprafaţă a folclorului românesc într-o lumină modernă.
De-a lungul serii s-au cântat cântat atât piese de pe primul album semnat Subcarpaţi, lansat în 2010, precum: „Lăutar de Bucureşti”, „Am crescut pe la Romană”, „Când a fost la ’89”, „Atât de personal”, „Avion cu motor”, cât şi piese de pe albumul „Underground folclor” (2012), cum ar fi „Pe deal, în văi”, „Drumul spre pace”, „Am flăcăii mei în horă”, „Underground folclor”, „De când mama m-o făcut”, „Ţa-Ţa-Ţa, Căpriţă-Ţa”,„Mai departe”.

În ritm de underground folclor, cu DJ Power Pe Vinil la platane, VJ Andri responsabil de lumini şi efecte vizuale, MC Bean, Vali Umbră şi Georgiana Mănăilă la microfon, cei prezenţi în Zona au cântat piesă cu piesă, fluturând mândri un tricolor pe deasupra mulţimii.
Spiritul naţional odată trezit, nu i-a lăsat pe cei de la Subcarpaţi să se retragă de pe scenă, scandându-se un îndelungat bis, până când a fost cântată şi piesa de rezistenţă, cireaşa de pe tort, sau cum vreţi să îi spuneţi, şi anume, „Balada românului”.

Într-o atmosferă incendiară şi plină de energie, în care a răsunat în repetate rânduri Sub-car-paţi, MC Bean a dezvăluit celor prezenţi că în această primăvară cei de la Subcarpaţi ne pregătesc materiale noi, astfel încât trebuie să fim cu ochii şi cu urechile pe ei.
Dacă, după terminarea concertului, încă mai auzeai pe străzi tineri care scandau Underground folclor, asta înseamnă că stilul muzical inedit abordat de Subcarpaţi, ce îmbină hip hopul cu folclorul românesc, atrage tot mai mulţi ascultători.

Pe drumul spre casă, undeva la o benzinărie se auzea cântând în surdină, o piesă cum că mi-aş dori să fiu milionar. Tot ce pot să mai zic este că după un asemenea concert, nu îţi mai doreşti decât să fii sănătos pentru a te putea bucura de următoarea porţie de underground folclor semnată Subcarpaţi.
Mulțumim colegului Dan Filipciuc pentru pozele realizate, care exprimă mai mult decât ar fi putut să o facă o mie de cuvinte.
Pozele pot fi descărcate la mărimea originală de pe pagina noastră de Facebook.
Big up Subcarpaţi! Big up Iaşi!