Anul 2012 a fost plin de lansări de albume, videoclipuri și de interviuri acordate de către artiștii de hip hop din România, echipei BSS. În 2013, BSS vă propune să urmărim în fiecare lună, o recapitulare a pieselor, albumelor și videoclipurilor, recent lansate de către artiștii noștri de hip hop.

Luna Ianuarie a acestui an, a adus 30 de piese (12 videoclipuri și 4 albume), iar în decursul acestui an, vom avea parte de lansări de albume din partea lui Serafim („Imaginarium”), Keri („Platinum”), Underman („Fractal”), Chimie („De la zei la cimpanzei”), Exile și Mistic (” Canibali 13″), Kazi Ploae și Silent Strike („Silent Regis EP”) și Nimeni Altu’ împreună cu Ortega („În surdină”), iar lista albumelor lansate va continua odată cu timpul.

Remarcăm la începutul acestui an, activitatea celor de la Paranoia 13 (Flou Rege, Chimie, Phunk B, Samurai și Junk), care au lansat 3 videoclipuri, dar și pe Nimeni Altu, cu 3 colaborări (Dismas, Ortega și Cristyz). Kazi Ploae își anunță revenirea pe scena hip hop-ul românesc, prin promo-ul lansat împreună cu Silent Strike.

Anul 2013 a fost lansat de către Adverss, printr-o colaborare cu DJ Al*Bu, membru al label-ului „Paranoia 13”, pentru piesaBreakfast. Pentru Praetor, începutul anului îl găsește Singur la joacă 3. Cristyz împreună cu Nimeni Altu‘, își amintesc de momentele dePrin august„, iar hip hop-ului românesc îi este reamintit faptul că Kazi Ploae încă mai are un cuvânt de spus în muzică și că acesta se va regăsi pe albumul Silent Regis EP, împreună cu Silent Strike.

Din albumul „În surdină” , Ortega și Nimeni Altu‘ extrag piesă Mantra păcii, iar „De la zei la cimpanzei”, Chimie conturează într-un videoclip, prima piesă din album,Povești despre noroc și ghinion. Videoclipul Închid ochii anunță albumul ” Canibali 13″, a cărui semnătura o poartă Exile și Mistic. „Bătrânu Records” nu s-a stins din viață, Cumicu lansând piesa Dac-ai știKryp ne aduce Veni, vidi, prăpăd și anunță albumul „Inima câștiga războaie”. Chiar dacă albumul lui Dragonu’ a fost lansat anul trecut („Dragoș V’o Dă”), acesta ne ajută să ni-l reamintim prin piesaSpeciial, ajutat de DJ Al*Bu și Chimie. Rămânem sub egida label-ului „Paranoia 13”, unde Samurai dă drumul la Mașina de scris Ep.2, iar Phunk B lansează videoclip la piesa Competiția, urmând ca în decursul acestui an, acesta să lanseze albumul „B.A.D. A.S.S”.

AlbumulRimă organizată este lansat la scurt timp după ce Gani împreună cu Doc, dau spre ascultare melodia După vinul ăsta plec. Baboi și Mr.Levy ne aduc aminte să Zâmbim, iar Aforic ne aduce Memorii, piesă inclusă în albumul lansat anul trecut, Preludiul lu’ Teleagă. Trecerea la un nou an, nu se putea realiza fără Revelionul ospătarilor 2, o colaborare între Infinitu’ și Vali Umbră (Subcarpați). Nu este doar un început de an pentru hip hop, dar și pentru Drumul meu al artistului Tzip Tzop în muzică, unde Stripes și Stres, ne aduc Realitate„. Ne întoarcem în timp până în 2008, la albumulDin partea cealaltă al artistului Celălalt (Ateliere de creație), dat spre ascultare pe Youtube.

Ploaie peste suflet este ceea ce Flou Rege și DJ Al*Bu, simt în prima lună a acestui an, unde JerryCo realizează un videoclip Pentru tine. Morometzii și Laura încep anul cu piesa De la început, iar Saylas cu Smec trimit un semnal de alarmă către ascultători,Nu uita muzica„! După postarea albumului lansat acum câțiva ani de Celălalt, Adykt ne oferă atât pentru download cât și pentru a fi ascultat, albumul său recent Momente gravate. Piesa Calm a lui Ozy și Mr. Levy, anunță albumul al primului artist menționat, „Oszkar”. În acest peisaj al hip hop-ului, Smokey și Krem ne aduc piesa Thank you, împreună cu DJ Undoo.

După ce Aforic și Dragonu ne-au adus piese lansate în anul anterior, e timpul lui gAZAh să publice un videoclip la piesa Ce te face (melodie extrasă din Ep-ul „John Connor”), la care au colaborat Samurai și Junk. Decorul melodiilor hip hop e schimbat de către Sez, care ne încânta cu albumul Season No.1 Instrumentals, oferindu-ne 20 de beat-uri folosite de artiști ca Deliric1, Cedry2k sau Doc, pe ultimele lor albume. La scurt timp, Nimeni Altu’ și producătorul Dismas, ne spun că Mă lupt cu o umbră.  Vescan, Makru și Praetor ne aduc Multă baftă…, iar Karie și Domnul Udo ne spun să sunăm la 911 – Nu 112.

Luna Ianuarie se încheie pe sunete din Școala veche, albumul lui Stripes fiind disponibil și pentru download, iar noi, ascultătorii de hip hop, ne îndreptăm privirile către lansările de albume, videoclipuri și track-uri, ce vin cu pași repezi către noi în acest an.

Până atunci vă lăsăm să ascultați piesele lansate în prima lună a acestui an, sub forma unui playlist, disponibil pe canalul de Youtube a site-ului nostru.

Playlist Ianuarie:

1. Adverss & DJ Al*Bu – Breakfast

2. Praetor – Singur la joacă 3

3. Cristyz & Nimeni Altu’ – Prin August

4. Silent Strike & Kazi Ploae – Silent Regis EP (Promo)

5. Ortega & Nimeni Altu’ – Mantra păcii

6. Chimie – Povești despre noroc și ghinion (prod. gAZAh)

7. Exile & Mistic – Inchid ochii

8. Cumicu – Dac-ai ști (prod. Ripp)

9. Kryp – Veni,vidi, prăpăd

10. Dragonu’ – Speciial (cu Specii si DJ Al*Bu)

11. Samurai – Mașina de scris Episodul 2 (Album)

12.  Phunk B – Competiția

13. Gani – Rimă organizată (Album)

14. Baboi & Mr. Levy – Zâmbim

15. Aforic – Memorii

16. Infinitu’ & Vali Umbră – Revelionul ospătarilor 2

17. Tzip Tzop & PSI – Drumul meu

18. Stripes – Realitate (ft. Stres)

19. Celălalt – Din partea cealaltă (Album)

20. Flou Rege & DJ Al*Bu – Ploaie peste suflet

21. JerryCo – Pentru tine

22. Morometzii ft. Laura – De la început

23. Adykt – Momente gravate (Album)

24. Ozy – Calm (ft. Mr. Levy)

25. Saylas ft. Smec – Nu uita muzica (ft. DJ Klaus EB)

26. Smokey & Krem – Thank you (ft. DJ Undoo)

27. gAZAh – Ce te face ( ft. Samurai si Junk)

28. Dismas & Nimeni Altu’ – Mă lupt cu o umbră

29. Vescan & Makru & Praetor – Multă baftă…

30. Karie & Domnul Udo – 911 – Nu 112

Audiție plăcută!