„PeteStrumentals”Week-end-ul începe cu aniversarea albumului „PeteStrumentals”, numele căruia dezvăluie și numele artistului căruia îi aparține – Pete Rock.

Ei bine, pe 1 mai 2001, Pete Rock lansa cel de-al doilea album solo, care a fost înregistrat la BBE Records și face parte din seria „Beat Generation” alături de albumul lui Jay Dee – „Welcome to Detroit”.

Pete a combinat muzica reggae cu muzica jazz, pop, folk și soul, rezultatul fiind un „întreg” care continuă să bucure auzul ascultătorilor și la cei 14 ani de la lansare.

Există două versiuni ale acestui album, cea de-a doua fiind lansată la mai puțin de un an de la lansarea „PeteStrumentals”.

Tracklist-ul primei versiuni conține 14 piese, dintre care 12 sunt instrumentale, iar celelalte două – „Cake” și „Nothin’ Lesser” sunt colaborări ale artistului cu The U.N. Câteva instrumentale de pe cea de-a doua versiune a albumului au prins viață datorită artiștilor cu care Pete a ales să colaboreze, și anume Freddie Foxxx, Nature și colegul său de trupă CL Smooth.

După cum probabil știți, anul acesta Pete Rock va lansa „PeteStrumentals 2”, al cărui tracklist cuprinde 20 de piese. Acesta va alcătui un nou capitol al evoluției artistului și poate fi pre-comandat de aici.

În final, vă invit să ascultați ultima piesă lansată de Pete, intitulată „Cosmic Slop”, care beneficiază și de un videoclip și este un extras de pe albumul ce va fi lansat în vară.

Audiție și vizionare plăcută!