BACDAFUCUP Așa cum ați putut vedea și pe pagina oficială de Facebook a băieților de la Onyx, acum două zile s-au împlinit 22 de ani de la lansarea albumului lor de debut „Bacdafucup”.

Pe 30 martie 1993, Fredro Starr, Sticky Fingaz, Sonny Seeza și Big DS au lansat albumul de debut „Bacdafucup”, înregistrat la „Rush Associated Labels”.

„Bacdafucup” a avut un mare succes (astăzi fiind considerat unul din albumele clasice ale muzicii hip hop). Single-ul SLAM a ajuns să fie numărul 5 în topul single-urilor din acel an și s-a vândut în 2 milioane de copii, și a beneficiat și de o variantă în featuring cu o trupă de metal rap – Biohazard.

În 1998 albumul a fost ales ca fiind unul dintre „The Source’s 100 Best Rap Albums of All Time”.

Tracklist-ul albumului cuprinde 18 piese, iar cinci dintre ele beneficiază de videoclip: „Bacdafucup” „Throw Ya Gunz”, „Slam”, Shiftee” și „Da Nex Nigguz”.

Producătorii care s-au ocupat de instrumentale au fost fondatorul trupei – Jam Master Jay, The Afros’ Kool Tee, Chryskillz și Jeff Harris.

În 2002 a luat naștere albumul „Bucdafucup Part II”, înregistrat la Koch Records, însă acesta nu s-a bucurat de atât de mult succes ca primul.

Vă reamintesc că Onyx au concertat pentru prima oară în România anul trecut pe 31 mai într-un eveniment organizat de Realbboys la Ateliere de Producție.