„Juvenile Hell”

Pe 13 aprilie 1993 cei de la Mobb Deep lansau primul lor material intitulat „Juvenile Hell”.

Consider că aniversările unor albume sunt la fel de importante ca lansările acestora, fiindcă așa putem evalua materialul respectiv, luând în calcul și evoluția în timp a artistului/trupei respectiv/e, dar și reaminti ascultătorilor că munca depusă de artiștii lor preferați trebuie apreciată și nicidecum uitată.

Deoarece fanii trupei menționate mai sus consideră albumul „The Infamous” ca fiind primul lor material, țin să precizez că „Juvenile Hell” este albumul de debut al celor de la Mobb Deep. Acesta a fost înregistrat la Fontana Islands și reprezintă o „poartă de intrare” spre lumea celor doi MCs.

Tracklist-ul albumului cuprinde 14 piese, care pot fi privite și ca paisprezece moduri de a pătrunde în „iadul” descris de către Havoc și Prodigy. În mare parte, producția a fost realizată de către cei doi iar invitații de pe album sunt DJ Premier, Shabazz, The Large Professor și Big Noyd.

Încă din primele piese aceștia încearcă să familiarizeze ascultătorii cu viața unor „tineri confuzi și frustrați din Queens”, Prodigy spunând: It’s Juvenile Hell, you won’t survive long.”

Deși albumul nu conține jocuri de cuvinte complexe, are acea simplitate care-l ajută să iasă în evidență.

„Juvenile Hell” poate fi cumpărat de pe Amazon.

Vă reamintesc că anul acesta cei de la Mobb Deep vor fi prezenți la Airfield Festival. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.