„Slaughtahouse”Pe 4 mai 1993, la trei ani de la lansarea albumului său de debut intitulat „Take A Look Around”, Masta Ace, de data aceasta alături de Lord Digga, Paula Perry, Eyceurokk (Eyce, Uneek și Rokkdiesel) și Leschea a dat naștere trupei Masta Ace Incorporated (cunoscută și ca The I.N.C), ca mai apoi să lanseze un album demn de a fi reamintit astăzi, după 22 de ani.

Albumul este intitulat „Slaughtahouse” și subliniază violența prezentă în muzica hip hop, care lua amploare în acea perioadă. Deși toți cei menționați mai sus au contribuit la realizarea acestui material, Masta Ace pare cel mai „prezent”.

Tracklist-ul albumului cuprinde 15 piese, iar unele versiuni ale acestuia conțin și o piesă bonus intitulată „Born To Roll” – single care s-a bucurat de un mare succes un an mai târziu.

„Slaughtahouse” a fost înregistrat la Firehouse Studios iar de producția sa s-au ocupat oamenii din „casă”. Pe lângă aceștia apare și DJ Premier, care și-a pus amprenta pe piesa „Saturday Nite Live”, ocupându-se de scratch-urile și cut-urile acesteia. Alte piese memorabile sunt „Style Wars” și „Ain’t U Da Masta”.

Deși la început s-a bucurat de un succes moderat, în ultimii ani albumul a fost re-editat de mai multe ori, fiind disponibilă și o variantă deluxe. Aceasta conține un al doilea CD care cuprinde 17 piese (remix-uri, variante accapella și piese mai puțin cunoscute).

Albumul poate fi achiziționat de pe Amazon.com, unde se pare că stocul va fi reînnoit curând.