Fear of a black planet

Așa cum ați putut vedea și pe pagina oficială de Facebook a băieților de la Public Enemy, ieri s-au împlinit 25 de ani de la lansarea albumului „Fear Of A Black Planet”.

De-a lungul existenței sale, trupa Public Enemy a avut mai mulți membri, astăzi fiind alcătuită din Chuck D, Flavor Flav, DJ Lord, The S1W și Professor Griff.

„Fear Of A Black Planet” este cel de-al treilea material semnat Public Enemy și a fost lansat pe 10 aprilie 1990. Albumul a fost înregistrat la Def Jam Recordings și Columbia Records.

Într-o săptămână de la lansare, acesta a atins un număr de 1 milion de copii vândute doar în SUA și s-a clasat pe locul 10 la categoria Top Pop Albums în revista de muzică Billboard.

Materialul a fost lăudat de către criticii de muzică pentru calitatea sunetului, temele sociale abordate și versurile pline de perspicacitate, și a fost numit unul dintre cele mai bune albume ale anului 1990.

Tracklist-ul albumului cuprinde 20 de piese, toate acestea fiind produse de The Bomb Squad. Aici puteți citi „povestea” din spatele fiecărei piese, pe care ni le spune unul dintre membrii trupei, și anume Chuck D.

Coperta materialului reprezintă două planete: Pământul și planeta „Black” care eclipsează. Voi cita câteva fraze pe care directorul de creație de la Def Jam le-a spus despre coperta albumului:

„It was so interesting to me that a black hip-hop act did an illustration for their album cover. At that time black hip-hop artists, for the most part, had photos of themselves on their covers. But this was the first time someone took a chance to do something in the rock’n’roll vein”.

„Fear Of A Black Planet” s-a bucurat de un mare succes, dovada fiind faptul că după douăzeci și cinci de ani de la lansare rămâne unul dintre cele mai apreciate albume de muzică rap dintotdeauna.

Materialul poate fi achiziționat de pe Amazon și iTunes, iar pentru cei care-și doresc tricouri „Fear Of A Black Planet”, le puteți găsi aici.