RUN DMC

Probabil că atac destul de târziu acest subiect, însă s-a ajuns deja până în punctul în care nu mai este o simplă modă, ci o lipsă de respect față de trupele ale căror nume se află pe tricourile anumitor persoane, pe care nu le caracterizează cultura hip-hop, și care nu ascultă, cu siguranță, muzica născută din acest stil de viață. Sunt sigur de faptul că știți la ce anume mă refer și că ați văzut și voi, prin orașul în care locuiți, câte o domnișoară, cu tone de machiaj, buze în culoarea roz-bombon, pantalon mulați (de preferant colanți, să se vadă sănătatea), pantofi cu tocuri de 30 cm, care au atașați și ținte (că acum nu mai ești „satanistă” dacă porți așa ceva, nu?) și un minunat tricou pe care scrie mare: RUN DMC. Da, exact, știți la cine mă refer și v-ați dat seama cui urmează să mă adresez în următoarele rânduri, asta în cazul în care o să acceseze vreo astfel de persoană acest articol:

Dragelor, (sau dragilor, că am văzut și băieți, nu-i problemă) în momentul în care cumpărați un tricou pe care este scris un nume, fiți sigure/siguri că îi cunoașteți însemnătatea. Cred că totul a pornit din momentul în care toate „drăguțele” purtau tricouri cu Ramones fără să aibă habar că sunt o trupă de punk rock, care a activat între anii 1974 – 1996. Dar ce mai contează cine au fost ei atâta timp cât articolul vestimentar este de la vreun magazin unde prețurile unui tricou demonstrează valoarea ta materială? Dar nu asta ne privește pe noi, că poți să ai bani și să reprezinți trupa pe care o apreciezi. Pe noi ne privește faptul că lumea habar nu are însemnătatea mesajelor de pe hainele pe care le poartă.

Cine au fost RUN-D.M.C.? Păi niște băieți de prin America, făceau ei hip-hop de prin anii ’80. Da, da, persoane d-alea cu un stil vestimentar mai ciudat, pe care voi obișnuiți să îi numiți boschetari și drogați. Tare, nu? Parcă nu mai sună atât de bine să purtați un tricou care reprezintă astfel de oameni. Haideți să vă arăt și o poză cu ei, poate-poate i-ați mai văzut pe undeva și nu vă aduceți aminte:

Run DMC(86-389-12)300

 

„Dar de ce scrie pe tricoul ăluia din mijloc „KING OF ROCK” dacă ei fac hip-hop?” – Ah, păi am uitat să precizez de un stil anume, ceva legat de rap rock, care are niște subgenuri numite rapcore și rap metal, dar gata, prea multe detalii strică și deja o să intrăm în informații legate despre cariera lor, n-are rost, nu?

La început a fost în regulă, căci tricourile s-au epuizat din stoc și nu se mai putea împrăștia această mirifică modă. Dar ideile minunate nu au încetat să apară, la fel ca și tricourile pe care sunt scrise numele unor anumite trupe sau emblemele lor, motiv pentru care de la RUN-D.M.C. au evoluat la Wu-Tang Clan! Fraților și surorilor, cum puteți să purtați o haină care reprezintă o trupă atât de apreciată din hip-hop-ul străin, iar apoi să criticați această cultură și oamenii care o reprezintă? Până la ce nivel poate ajunge ignoranța și când se va opri? Să mai precizez faptul că Wu-Tang este considerat ca fiind cel mai de succes grup din hip hop din toate timpurile? N-are rost, alte detalii inutile, corect?

Acest subiect este leit celui despre brand-ul „Obey” și însemnătatea acestuia. În momentul în care porți un articol vestimentar ce reprezintă o trupă, un eveniment, un brand de haine, instantaneu și tu devii reprezentant a acelui lucru! S-a ajuns în stadiul în care voi, persoanele despre care vorbesc în acest editorial, purtați bluzoane și hanorace imprimate cu nume precum Tupac sau Snoop Dogg! Ce să mai spun de mesajele precum „Brooklyn” / „Niggaz” / „Ghetto” sau mai știu eu ce alte minunății pe care sper să nu le mai văd niciodată mai purtați.

Informați-vă înainte să purtați ceva anume! S-ar putea să fie contradictoriu față de stilul vostru de viață și de mentalitățile voastre!