1779384_10152235734052433_1926777706_n

În ultima seară a lunii ianuarie, clubul Colectiv și-a deschis ușile și a găzduit un eveniment special. Pe scenă au urcat Les Toulouse Lautrec, Violent Monkey și The Bridge Committee, ultimele două trupe captându-ne atenția prin ceva inedit, printr-o împletire neașteptată a unor stiluri muzicale ce aparent nu sunt destinate să se întâlnească în aceeași piesă. Spre protagoniștii acestui joc vibrant ne vom îndrepta atenția în următoarele rânduri.

Jazz 8 și Kent Archie, respectiv The Bridge Committee, alături de Christian, Mihai și Boddy, mai pe scurt, Violent Monkey, au purtat publicul pe vibrațiile muzicale și versurile ce au curs necontenit pe axa Londra – Galați – Cleveland. După ce am tras cu urechea pe ici, pe colo, am aflat că cele două trupe lucrează la un material împreună, care încă nu s-a conturat sub o formă anume. Cu toate acestea,  există deja patru piese trase, două dintre ele fiind interpretate și în concertul de pe 31 ianuarie. Tot ce știm este că acest teaser, referitor la ceea ce ne pregătesc acești băieți, a avut parte de un feedback cel puțin pozitiv, captând rapid atenția publicului. La rubrica deținută de Adrian Despot pe Mixtopia.ro scria că:

Pe setlist scria cam asa: Heretic, Galactic Surf, Kitchen Sink, Vertigo, Promissed Land, Give it to…, This Is The Song, Shouldn’t Be Alive, I Scream, 10 Min Song si They Say. Insa ordinea si ce piese s-au cantat mai putin conteaza, pentru ca in universul nostru interior era ca si cum am fi ascultat oarecum doua dintre trupele noastre preferate( “!!!” si “The Black Keys”) plus un ingredient magic necunoscut. Christian, Mihai si Boddy au facut atmosfera chiar si pentru mana aia de oameni care dansa timid in fata scenei.

Plus, maimutele violente au avut un moment special in care au cantat cu The Bridge Committee, doi baieti care canta RnB din cate am inteles, pe Promissed Land si Give It To… (daca nu ma insel), ducandu-ma cu gandul la combinatia la fel de minunata a proiectului BlakRoc, dar ceva mai agresivi.

Cu mențiunea că cei de la The Bridge Committee nu cântă RnB, ci hip hop, mai multe cuvinte sunt de prisos. Vă lăsăm, așadar, să vă bucurați de un mic fragment video rupt din ceea ce s-a întâmplat în Club Colectiv, pentru a vă contura o idee despre ceea ce urmează să ne încânte urechile.

sursă foto: Cz/ le wild photographer